Afscheid collega? Zo zorg je voor een onvergetelijk afscheid!

Neemt je favo collega afscheid of begin je zelf aan een nieuw avontuur? Dan wil je natuurlijk iets leuks doen om je collega’s te bedanken voor al het werkplezier, de grappen en goede gesprekken. Besteed je aandacht aan een afscheid, dan zorg je voor een betere werksfeer. Hoppa! Maar hoe neem je goed afscheid van collega’s? En wat zijn leuke afscheidscadeaus? Met deze tips wordt het een afscheid om nooit te vergeten! 🥳

Dit heb je nodig voor een goed afscheid:

Waarom is goed afscheid nemen van collega’s belangrijk?

Je collega’s een afscheidscadeautje of kaartje geven is niet alleen hartstikke lief. Het is ook goed voor de sfeer op de werkvloer! Het zorgt namelijk voor een cultuur waar collega’s aandacht hebben voor elkaar, een band voelen met elkaar en waardering uitspreken. Dat maakt iedereen in je team blij! Ennnn die band tussen collega’s, maakt van je collega’s een vriendenteam. Wie wil dat nou niet!? 🤩

Cadeau-inspiratie! 30 tips voor een spetterend afscheidscadeau

Wat is nou leuk om te geven? Tja, dat hangt natuurlijk af van het het type collega. Heeft je collega een gekke hobby? Geef dan iets wat hiermee te maken heeft. Maaaar uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk het gebaar. Met een cadeautje laat je zien hoeveel je collega betekent voor je team. Alles is goed! Om het je toch lekker makkelijk te maken, vind je hieronder de 30 leukste cadeautips. 👇

 1. Een gepersonaliseerde mok met gekke teamfoto’s
 2. Een fotolijst met een foto van het team
 3. Een gepersonaliseerd afscheidsboek met de leukste foto's en herinneringen van het hele team
 4. Een cadeaubon voor een restaurant of winkel
 5. Een doos met heerlijke chocolaatjes of snoep 🍫🍭
 6. Een fles champagne of wijn🍾
 7. Een gepersonaliseerde kalender met foto's van het team
 8. Een reistas voor toekomstige avonturen 🎒
 9. Een kookboek
 10. Een leuke plant voor op kantoor of thuis 🪴
 11. Een ballonvaart ☁️
 12. Een schildercursus🎨
 13. Een cadeaubon voor een massage of spa
 14. Een gepersonaliseerd telefoonhoesje
 15. Een gepersonaliseerde sleutelhanger
 16. Chique thee of koffiebonen ☕
 17. Een comfortabel bureaustoelkussen
 18. Een grappig T-shirt met dé inside joke van het kantoor
 19. Een mooie vaas 💐
 20. Een abonnement op een tijdschrift
 21. Een mooie thermosfles
 22. Een gepersonaliseerd notitieblok
 23. Een cadeaubon voor een boekenwinkel📚
 24. Een fitnesstracker
 25. Kookgerei🧑‍🍳
 26. Een cadeaubon voor een leuke cursus
 27. Een bureau-organizer
 28. Een mooie tas of rugzak
 29. Mooie pennen 🖊️
 30. Een cadeaubon voor een yogales of sportschool🧘

Persoonlijke cadeautips voor ALLE soorten collega’s!

Ben je op zoek naar iets persoonlijkers? Een cadeau dat he-le-maal past bij de persoonlijkheid van je collega? Hier vind je voor ieder type collega het perfecte cadeau. Komt ‘ie!

De regelaar die nooit een verjaardag vergeet 📅

Een verjaardag vergeten? Niet met deze persoon op de werkvloer! Deze collega gaat altijd als eerste met de pet langs voor het inzamelen van geld en weet de allerleukste verjaardagscadeaus te bedenken. Nu moeten jullie het zelf doen? Dan moet je natuurlijk wel met iets goeds komen! Zorgzame mensen houden van gezelligheid. Wij geven je twee supergezellige cadeautips!

De grappenmaker 🥸

Dé chef-werkplezier van de werkplek! Door de sfeer en humor van deze collega, voelen nieuwe mensen zich in no-time thuis! Oneliners, woordgrappen en flauwe (kantoor)humor die zorgt voor plaatsvervangende schaamte. Je gaat deze persoon pas missen als ‘ie weg is! Hieronder vind je een paar gekke cadeautips voor deze grapjas.

De rebel 😎

Zo iemand die zich altijd nét niet aan de regels houdt. Komt naar kantoor op de motor, doet de Casual Friday op donderdag en houdt de boel goed scherp tijdens vergaderingen. Nooit een saaie dag met deze collega! Voor deze dwarsligger heb je natuurlijk een rebels cadeau nodig.

De keiharde werker 💪

Als iedereen naar huis gaat, zit deze persoon nog altijd als enige door te werken. Lekker bezig! Komt het wel goed met jullie nu hij of zij weggaat? Vast wel!

Wat geef je iemand die altijd zó hard werkt?

 • Low-budget tip: harde werkers hebben natuurlijk geen tijd om heen en weer naar de koelkast te lopen. Gelukkig is er de de USB-koelkast. Hiermee heb je altijd een koud drankje  binnen handbereik!
 • Ietsje duurder:  met deze stijlvolle laptoptas weet iedereen meteen dat je collega een serieuze professional is!

De stabiele kracht ☯️

Liep de spanning eventjes te hoog op? Gelukkig heb je altijd nog die ene collega die met een gevatte opmerking de boel relativeert. Dit type collega is de rust zelve en houdt de werkplek lekker zen! Wat geef je aan zo’n chill persoon?

De sociale vlinder 🦋

Is er iets met iemand aan de hand? Deze collega is altijd van alles en iedereen op de hoogte. Zo leert iedereen op de werkvloer elkaar nóg beter kennen! Van deze cadeaus worden deze vrolijke types nóg vrolijker.

De hipster met de nieuwste gadgets 📱

Komt er een nieuwe iPhone uit? Dan loopt deze collega er de volgende dag al mee te shinen. Deze hipsters zijn naast gadgetfreaks vaak échte creatievelingen. Met deze super-originele cadeaus laat jij je ook van je meest creatieve kant zien!

 • Low-budget tip: de nieuwste gadgets hebben ze al. Maar hebben ze ook de handigste? De beamer voor smartphones doet het altijd goed! Of wat dacht je van de Bluetooth Waterproof Speaker?

 • Ietsje duurder: waar je een hipster écht blij mee maakt? Livemuziek! Zoek uit wat de favo artiest van je collega is, en scoor een concertticket. Zo rock je dat afscheidscadeau! 🎸

De baas

Oeffff, wat moet je nou aan je baas geven!? Het allerleukste is om naast een cadeautje, ook nog iets persoonlijks van het hele team te geven! Een grappige teamfoto, of misschien zelfs een video? Zo onthoudt je baas voor altijd het allergezelligste team!

 • Low-budget tip: met al die verantwoordelijkheden heb je natuurlijk ook een goede nachtrust nodig. Met de Dodow Slaaphulp haalt hij of zij de verloren slaap zo weer in!

 • Ietsje duurder: een beetje carrièretijger moet natuurlijk wel kunnen golfen. Doe je baas dus een golfcursus cadeau!

3 tips voor een leuke afscheidstekst

Bij een afscheidscadeau hoort natuurlijk ook een kaartje, of - als je er écht voor gaat - een speech! Maar wat zeg je nu precies om je collega te bedanken voor die supergezellige tijd? Met deze tips schrijf jij in een handomdraai de leukste, mooiste en grappigste afscheidstekst voor je collega. 💌 Daar gaan we!

1. Houd het simpel

Leg de lat niet te hoog voor jezelf: je collega verwacht echt geen Shakespeariaanse hoogstandjes van je! Vertel gewoon wat je zo leuk vindt aan je collega, kijk terug op de bergen lol die jullie samen hadden, en sluit af met een succeswens. Best makkelijk, toch?

2. Maak het persoonlijk

Gooi vooral wat persoonlijke herinneringen in de mix! Blik nog even terug op dat ene personeelsuitje toen jullie samen op de tafel stonden te dansen. En hadden jullie altijd de gezelligste gesprekken bij het koffieautomaat? Vertel het! Dit zijn de dingen die je collega wilt onthouden.

3. Geef complimenten!

Met een paar goede complimento’s stuur jij je collega vol zelfvertrouwen naar een nieuwe werkgever. Wat waardeer jij het meest aan je collega? Spreek het uit! Heb je nog wat complimenten-inspiratie nodig? We helpen je op weg met 50 voorbeelden. Let’s go!

Wie weg gaat… trakteert!

Neem je zelf afscheid van je collega’s? Dan kom je altijd goed voor de dag met een lekkere traktatie. Ook direct een mooi moment om met je collega’s stil te staan bij je afscheid! Wat trakteer jij? Ben jij meer van de snelle en simpele traktatie of pak je liever uit met iets zelfgemaakts? We hebben de lekkerste ideeën voor je op een rij gezet.

Ideeën traktaties op werk

Zó zorg je voor een goede band met je collega’s!

Een goede band met je collega’s geeft werkplezier! Kan jouw team nog wel wat extra werkplezier gebruiken? Wij helpen je de slingers ophangen. Lees alles over het verwelkomen van nieuwe collega’s, samenwerken of teambuilding, en maak van je collega’s je werkbesties!

Lees alles over collega's

Baanraders: daar wil je nooit meer weg!

Heb je al eens tussen onze baanraders gekeken? Dit zijn dé werkplekken met eindeloos werkplezier. Medewerkers geven deze bedrijven namelijk een dikke 8+ op het gebied van werkplezier. Daar gaan maar weinig mensen weg hoor! Scheelt jou weer tijd met het uitzoeken van cadeaus. 😉

Naar de baanraders

 • Wat is een leuk afscheidscadeau voor een collega?

  Op zoek naar een goed cadeau omdat een collega weggaat? Maak het persoonlijk! Heeft je collega een gekke hobby? Geef dan iets wat hiermee te maken heeft. Maaarr uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk het gebaar! Met een afscheidscadeautje laat je zien hoeveel je collega heeft betekend voor je team. Wij maken het je makkelijk, en hebben alvast 30 top-tips voor je op een rijtje gezet!

 • Hoe schrijf je een goede afscheidstekst voor je collega?

  Wil je een afscheidstekst schrijven voor je eigen afscheid of voor die van een collega? Houd het simpel! Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Je collega verwacht echt geen Shakespeariaanse hoogstandjes van je! Vertel gewoon wat je zo leuk vindt aan je collega’s, kijk terug op de lol die jullie samen hadden, en sluit af met een succeswens. Meer weten over het schrijven van een afscheidstekst voor je collega? Ontdek hier onze andere tips!