Complimenteer je collega’s!

Jaaa! Ben jij ook zo benieuwd wie Bram, Nesim & Qucee hun complimenten geven?

Je checkt ‘t hier!

Heb jij dat zelf nou ook? Zo’n collega die élke dag zorgt voor een glimlach op jouw gezicht. Waarmee je superlekker de werkdag doorvliegt? En.. heb je dat wel eens tegen hem of haar gezegd? Nee?! Doe dan met ons mee en deel die complimenten uit!

Wist je dat complimenten krijgen een geluksgevoel geeft en daarmee ook het werkplezier verhoogt? Tover jij ook eens een big smile op het gezicht van je collega! En dát maakt jou ook weer blij. Win-win!!

Dus waar wacht je nog op? Aan de slag met het stappenplan voor de perfecte complimenten. Vergroot je eigen werkplezier en dat van je collega’s! Toost ze! 

Spring snel naar:

Zelf toe aan een compliment? Regelen we, check gewoon even deze video 👇🏼 

Voorbeeld complimenten om te geven aan je collega
Wil je wel een compliment geven, maar kom je er niet helemaal uit wat het beste compliment is? No worries! We helpen je op gang met een paar voorbeelden. Maarrr… vergeet niet: een compliment doet pas echt zijn werk als hij persoonlijk is. Dus geef er vooral je eigen draai aan.

(Werk)situatie Compliment
Je collega ziet dat jij het superdruk hebt en biedt spontaan aan te helpen.
 • Hé [naam], je hebt me echt ontzettend uit de brand geholpen! Onwijs bedankt! 

 • Wow! Heb jij ... voor mij geregeld? Thanks [naam]!!

Zo’n collega die áltijd tijd heeft om even met je mee te denken en graag samenwerkt.
 • Altijd fijn om even met jou te overleggen [naam] over...

 • We hebben jou écht nodig bij ..., we komen er niet uit. 

 • Hé [naam], was echt leuk en leerzaam om ... in samenwerking met jou te doen!

 • Fijn dat je net even de leiding pakte bij die meeting [naam]!

Iemand die helemaal anders denkt dan jij, en daardoor met hele slimme oplossingen komt en lekker met je meedenkt.
 • Hé [naam], was echt leuk en leerzaam om ... in samenwerking met jou te doen!

 • Jij hebt écht een talent voor … !

 • Die creatieve oplossingen van jou blijven me inspireren, [naam]!

Als je gewoon wilt zeggen dat jouw collega onmisbaar is <3
 • Jij weet écht het beste in iedereen naar boven te halen, hè?

 • Zonder jou is het een stuk minder gezellig hier [naam]! 

 • [naam] weet je dat ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk ga dankzij jou?

Compliment gekozen? Dan *hop* uitdelen maar!

De perfecte complimenten in 5 stappen! 🥂

Stap 1: Je hebt gekeken welke complimenten je gaat geven, check! Schrijf ze even op, zeg ze misschien al een keer hardop voor de spiegel. En... bedenk ook even met welke grappige, herkenbare gebeurtenissen en werksituaties je dat gaat combineren. 

Stap 2: Het overbrengen van je complimenten! Pak gelijk de aandacht:  “come in swinging”. Tik tegen je koffiemok en noem de naam van jouw collega! “Jaaa Anja, vandaag toost ik op jou!” Gebruik een leuk weetje: “Ik weet dat je niet van aandacht houdt, maar dat is dan even jammer!"  Of spring in op een leuke gebeurtenis: “Melvin, hoop dat je een beetje fris en fruitig bent na het weekend….want vandaag toost ik op jou.”

Stap 3: ‘Zooo [naam van je collega] ben je er klaar voorrrr?’ Maak nu je compliment!  En wees specifiek. Ga niet voor de: ‘Lekker gewerkt, pik", maar zeg juist wát iemand zo goed heeft gedaan: "Hé Mo, ik vind het goed dat je ‘t project zo snel hebt opgepakt en de scherpe vragen die je stelt maken het echt beter."

Stap 4: Maak het niet te serieus, want de aandacht op iemand vestigen is al spannend genoeg. Gebruik dus een flinke dosis humor in je Toast, dan wordt het nog specialer en memorabeler. Maak grappen die net op of zelfs een beetje over ‘t randje zijn! 

Neem een voorbeeld aan Alex Ploeg (comedian bij Klikbeet)  en zijn Toast op alle vrachtwagenchauffeurs van Nederland: 
"Ik kan wel flauw doen over vrachtwagenchauffeurs, maar waar zouden we zijn zonder deze mensen. Ons hele land zou stil liggen. Als je Nederland zou zien als een lichaam, dan zijn truckers het bloed dat door de aderen stroomt. Toegegeven niet het gezondste bloed, type 2 diabetes, sowieso. Want, wat is jullie bloedgroep? Joppiesaus? Het punt is; we kunnen niet zonder jullie. Tijdens de lockdown moesten jullie gewoon doorkarren en ons land voorzien van levensmiddelen en pakketjes!"

Stap 5: Last but not least: hef nu je (Tempo-Team) koffiemok en toost echt op je collega! Vat nog even kort samen wat je hebt gezegd! De kracht van herhaling!

Zooo en chef jij dit in 1 tot 1,5 minuut, dan heb jij de perfecte complimenten! Colllega's blij, jij blij!

PS. Vind je dit nog een beetje te spannend? Begin gewoon eens met het geven van dat compliment. Check hier hoe je dát doet!

Waarom is je collega’s complimenten geven eigenlijk belangrijk?

Je werkt om te leven en niet andersom. En als je zoveel tijd doorbrengt op je werk, wil je wel dat je plezier hebt, toch? Dagelijks verhogen wij het werkplezier van de duizende mensen die via Tempo-Team werken. En dat doen we ook graag voor jou!  

Hoe dan?? Nouuu, werkplezier zit ‘m in die kleine geluksmomentjes waardoor je elke dag met plezier naar je werk gaat! Dat plezier valt samen met het hebben van fijne collega’s, met wie je kunt grappen en grollen. Zij zorgen voor werkplezier. Ze helpen je, bieden een luisterend oor, ze staan voor je klaar! En ook het ontvangen van een compliment is een geluksmoment. Want zeg nu eerlijk, iedereen heeft behoefte aan persoonlijke aandacht. Daar wordt een mens gelukkig van! Maar ehhhh ook voor de gever van een compliment heeft ‘t positieve effecten. Het zien van een blij gezicht is enorm aanstekelijk. Jij gaat ook lachen! #pinkypromise

Dus fijne collega’s + een flinke dosis humor + complimenten = The Toast 

Wij gaan toosten op onze collega’s!

Laat je inspireren door onze social complimenten bazen!

Check hoe Bram toost op Qucee en Nesim. En hoe doet Alex Ploeg toost op Stefan de Vries? Maar kijk vooral de video van Nesim El Ahmadi! Hij toost op alle onze social toosters: Stefan de Vries, Qucee, Thomas van der Vlugt, Sophie Milzink, Thomas Brok, Sjaak en Jamie Li. Super nice! 

Je bekijkt 't hieronder 👇🏾

De Coen en Sander Show

In de Coen en Sander Show (vanaf 22 februari tot en met 1 maart) presenteert Tempo-Team The Toast! The Toast is voor iedereen die graag lol maakt met zijn collega’s. Voor iedereen die weet hoe belangrijk collega’s zijn. Voor iedereen die werkplezier krijgt van zijn collega’s! Maar bovenal is The Toast gewoon voor iedereen die even lekker hard wil lachen 😜. Dus hoor je tijdens De Coen en Sander Show, cabaretier Alex Ploeg (bekend van o.a. Klikbeet) een Toast doen op... misschien wel op JOU! Je kunt je als luisteraar namelijk opgeven voor een persoonlijke roast, ehh.. nee TOAST! 

Coen en Sander Show