Leuk werk maak je zelf: pak de regie!

Werk jij om te leven of leef je om te werken? Goede vraag… Je brengt namelijk heel veel tijd op werk door. Als je met plezier naar je werk gaat, maakt dat niks uit! Dan heb jij de tijd van je leven. Kan jouw baan nog wel een tikkie leuker? Werk aan de winkel! Pak de regie en het roer van jouw loopbaan in handen. Lees hieronder hoe je dat doet. Let’s gooooo!

Zo maak jij je werk zelf leuk:

 1. Welke baan past bij mij?
 2. Proeven, hoe kom je erachter of je werk leuk vindt?
 3. Wissel af en toe van baan
 4. Kom voor jezelf op! Zo doe je dat
 5. Tips!

Zeker zijn van leuk werk?

Met onze Baanraders wordt jouw werkplezier so-wie-so een succes! Deze bedrijven scoren allemaal een 8+ op werkplezier volgens de Tempo-Teamers die er werken. Daar werken is dus sowieso héél leuk!

1. Eerste stop: welke baan past bij mij?

Hoe weet je nou welke baan bij jou past? Waar je je thuis voelt? En waar je überhaupt aan de slag kan? Er zijn zoveel mogelijkheden… Logisch dat je niet weet waar je moet beginnen.

En dus moet je  weten wat bij je past. Óók als je al een baan hebt. We hebben verschillende tips en tests voor je op een rij gezet. Kom erachter welk werk bij je past, wat je leuk vindt, dat je zelfs van je hobby je werk kan maken en nog veel meer! 

Vind een baan die bij je past 

2. Probeer en leer! Proef het werk eerst

Zeg nou zelf: na 5 minuten weet je vaak nog niet of je een film écht leuk vindt. Dat is ook zo bij een baan. Na de proeftijd kan je eigenlijk pas écht zeggen of het werk, het bedrijf én de collega’s bij je passen. Ga dus lekker veel proeven! Aan verschillende banen, functies en werkgevers. We leggen je graag uit wat proeftijd inhoudt en welke banen je MOET proeven!

Alles over proeftijd 

3. Geen leuk werk? Hop naar de volgende job!

Ben je al een tijd aan het werk? Dan kom je er soms achter dat het werk je toch niet ligt, ondanks dat je het al leuker hebt geprobeerd te maken. Jammer! Maar niet het einde van de wereld, want je kan zo iets nieuws proberen (of proeven 😉). 

Van baan switchen is dé manier om te ontdekken welk werk voor jou gemaakt is! Jaaa, jobhoppen geeft je een kijkje in allerlei verschillende ‘keukens’. Je weet daarna bijvoorbeeld hoe het werkt in een klein bedrijf, maar ook in een grote. En je doet overal lekker veel werkervaring op.

Van baan wisselen doe je zo 

4. Voor jezelf opkomen op werk: ga dat gesprek aan

Merk je dat je tegen een muur aanloopt op je werk? Of gewoon niet meer zoveel zin hebt in je werk? Wil je bijvoorbeeld doorgroeien, meer salaris of een betere band met een collega? Kom dan voor jezelf op en neem de touwtjes in handen!

Voor jezelf opkomen is soms lastig, maar super belangrijk als je wat wilt doen aan jouw werkplezier en quiet quitting wilt voorkomen. Een win-winsituatie voor jou én je werkgever dus! Hoe je dat gesprek aangaat? Daarvoor hebben we een aantal handige tips en tricks.

Zo kom je voor jezelf op 

 

 • Hoe maak je je werk leuker?

  Je maakt je werk zelf leuk door ten eerste echt een baan te zoeken die bij je past, vervolgens verschillende varianten uit te proberen. Wees vervolgens niet bang om van baan te wisselen als je denkt dat je iets leukers hebt gevonden, en kom voor jezelf op! Zo maak jij je baan zo leuk als het maar kan.

 • Hoe weet je of een baan leuk is?

  Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Iedereen vindt andere dingen leuk of interessant. Een baan reflecteert daarom vaak jouw persoonlijkheid. Wil je hulp bij je zoektocht naar een baan die bij je past? Lees het hierboven!

6 snelle tips: zo maak je werk nóg leuker!

Geluk zit ‘m in de kleine dingen, en werkplezier soms ook! Wil je je werk leuker maken zonder meteen van baan te switchen of om salarisverhoging te vragen? Met deze gezelligheidstips maak je je werk meteen veel leuker. Kleine moeite, veel werkplezier!

 1. Themadag: van gekkesokkendag tot ‘breng je huisdier mee naar de werkplek-dag’

 2. Lachpauze: deel één keer per dag een grappig filmpje of een leuke meme met je collega’s. 

 3. Quotemuur: gebruik een muur van je werkplek om complimenten of de meest hilarische quotes en foto’s van jou en je werkbesties op vast te leggen. Dan word je altijd vrolijk als je naar die muur kijkt.

 4. Een gedeelde afspeellijst: wat zorgt nou voor meer werkplezier dan je favo muziek!? Maak een playlist waaraan iedereen nummers kan toevoegen en dansen maar!

 5. Potluck-lunch: bij een potluck maakt iedereen iets lekkers om te delen met elkaar. Doe dit een keer tijdens de lunch! Met welk recept blaas jij je collega’s omver?

 6. Sporten met collega’s: ga eens in de zoveel tijd na werk met elkaar padellen, voetballen of bootcampen. Zo leer je elkaar buiten werktijd kennen en word je ook nog eens fit!

Vind de leukste baan bij de leukste bedrijven!

Leuk werk is je ergens helemaal thuisvoelen. Dat weten wij als geen ander! Dus ben je op zoek naar meer werkplezier? Leuke collega’s? Een baan waar je overladen wordt met complimenten? En waar je iedere dag met veel energie van thuiskomt? Dan zit je bij Tempo-Team goed. Bekijk snel onze vacatures en solliciteer meteen! 👇

Check alle vacatures 

Vind jouw perfecte vacature met de Baanmatcher!🤩

Ben je er klaar voor om jouw ideale vacature te vinden? Beantwoord 5 vragen en wij selecteren de banen die het beste bij jou passen! Doe de test en solliciteren maar!

Doe de test!