Dit wist je nog niet over werken voor een uitzendbureau

Misschien heb je al wat ervaring met werken voor een uitzendbureau, of je overweegt het te gaan proberen. Mogelijk eet je nog liever zeven dagen per week CUP A NOODLES dan dat je jezelf laat uitzenden. Dat mag natuurlijk, wij houden je niet tegen. We zouden je wel graag wat meer informatie willen geven voordat je die overweging maakt.

En nee, het uitzendbureau vangt geen percentage van jouw salaris

1. Het kost géén geld om te werken voor een uitzendbureau

Er is veel kletspraat in omloop over werken voor een uitzendbureau. Er worden te pas en te onpas sprookjes verteld door figuren als ome Henk (die je ook wijs maakte dat 2Pac Shakur nog leeft) of je oud klasgenoot Steffie, die naast nagelstyliste tegenwoordig ook loopbaancoach blijkt te zijn. Één van die fantoomverhalen is dat het je geld kóst om voor een uitzendbureau te werken. Nou, wanneer werken geld gaat kosten, dan wordt het Nederlands eftal wereldkampioen en gaat Geert Wilders Telekids presenteren! Maar hoe werkt het dan wel? Nou, het uitzendbureau berekent een tarief door aan je opdrachtgever. Dus niet op jouw salaris. De opdrachtgever besluit trouwens ook of salariëring via de uitzendkracht CAO loopt of die van de branche waarin je werkt.

2. Je krijgt per week uitbetaald

Bij Tempo-Team werk je met ‘urenbriefjes’. Dat is een antiek begrip, want tegenwoordig voer je de gewerkte uren gewoon in op je Tempo-Team App. Gewoon, op je telefoon dus.

Je salaris wordt dan berekend en uitbetaald aan de hand van een declaratie. Na het indienen van je declaratie maken we je salaris over. De verwerking vindt iedere week plaats. Ja, je leest het goed. Elke week salaris! Wekelijks! Om de zeven dagen! Iedere week feest! Maar, er zijn altijd uitzonderingen. Je kunt namelijk ook een Payroll overeenkomst met je opdrachtgever hebben. Hierbij geldt dat de 4-wekelijkse vaste contracturen worden uitbetaald. Je hoeft bij een Payroll overeenkomst geen uren bij te houden. Jij regelt de baan, wij dat je betaald krijgt.   

3. Makkelijk opzeggen

Of je nu gaat flexen of vast aan het werk gaat, het is flexibele arbeid. Dat is handig om in te vullen voor tijdelijke periodes. Bijvoorbeeld als je van plan bent om te gaan reizen en nog pakweg twee maanden spaargeld nodig hebt, maar ook als je parttime wilt bijverdienen omdat je aan het bijscholen bent. Als je liever een vaste baan wilt, dan heb je als bijkomend voordeel dat je niet na een maand al hoeft te beslissen voor een langere periode, want je hoeft niet te tekenen voor een (half)jaar contract.

4. Wij kennen je opdrachtgever goed

‘In ieder stadje een ander schatje.’ Door heel Nederland hebben wij opdrachtgevers, van IKEA tot Hornbach en van DPD Veenendaal tot KLM, die wij op ons duimpje kennen. Je CV opsturen of je motivatiebrief schrijven, daar helpen wij je bij! Zo sta je er nooit alleen voor.

Daarnaast is het ook erg handig dat wij je opdrachtgever langer dan een dag kennen. We weten wat voor organisatie het is en of deze aansluit bij jouw ambities, maar ook bij jou als persoon. Jouw toekomst ligt soms letterlijk in onze handen en daar gaan we heel zorgvuldig mee om. En met meer dan 300 vestigingen, is er altijd iemand van Tempo-Team in de buurt. Beter een goede buur dan verre vriend.

5.  Je bent niet de enige

Tot slot nog wat cijfers over werken via een uitzendbureau.

  • Gemiddeld vindt bijna 35% van alle werkzoekenden een baan via een uitzendbureau
  • 12% van alle uitzendkrachten vindt een vaste baan
  • 35% van alle uitzendkrachten stroomt door naar een tijdelijk dienstverband

  • 14% van alle uitzendkrachten stroomt door naar een volgende uitzendbaan

Wij hopen natuurlijk dat we je met al deze weetjes een beetje enthousiaster hebben gemaakt over werken via Tempo-Team. Nog niet overtuigd? Check dan nog even onze veelgestelde vragen.


 

Op zoek naar een nieuwe job?

Wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of zoek je juist naar vastigheid? Zoek je parttime werk of wil je liever fulltime werken? Vind dan via Tempo-Team jouw ideale baan.

Benieuwd naar andere soorten dienstverband?

Ontdek de mogelijkheden als tijdelijk en vast dienstverband, interimwerk en uitzenden.