7 Redenen waarom jij werken in de logistiek toch eens moet overwegen!

Eten, schoenen, nieuwe telefoons... Ze komen allemaal op de goede plek door de logistiek. Hoe gaaf?! Dat vinden wij ook. Daarom hebben wij 7 redenen waarom jij in de logistiek wilt werken.

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat er voor iedereen een passende baan te vinden is in de logistiek. 

1. Logistiek is overal

Hoeveel tijd zou je besparen als jij nooit meer in de file hoeft te staan? Met al die tijd kun je eindelijk die goede vriend van vroeger opzoeken. Die overheerlijke taart bakken. Of je spierballen trainen in de sportschool. Dat is allemaal mogelijk, want door heel Nederland. In elke provincie. Is logistiek. Afstand is straks dus geen probleem meer voor jou. De banen in de logistiek liggen praktisch naast je huis. Kijk zelf maar eens! Hier zie je alle vacatures in de logistiek. 

2. Logistiek is voor iedereen

Is logistiek alleen maar voor mensen met grote spierballen? Nee joh! De logistiek is voor iedereen. Wie tilt de kleinere pakketten? Wie voert de kwaliteitscheck op de producten uit? En er moet toch iemand op de heftruck rijden? Daar heb je allemaal geen spierballen voor nodig! En het écht zware werk laat je over aan de  machines en robots. Wel zo makkelijk ;-) En wat dacht je van alle teamleiders en planners? Zij zorgen dat alles op rolletjes loopt. En dat gaat prima af zonder grote spierballen. Wie niet sterk is, moet slim zijn.

3. De banen zijn flexibel

De logistiek staat nooooiiiiittttt stil. Dat betekent dat op elk uur, elke minuut en elke seconde van het jaar er mensen aan het werk zijn om de juiste producten op de juiste plek te krijgen. Maar laat je niet afschrikken. Jij hebt inspraak in wanneer jij aan het werk bent. In de logistiek hoef je geen 9 tot 5 mentaliteit te hebben. Ben jij een echt nachtdier? Prima! Vaak krijg je nog een dikke toeslag ook. Ka-Ching! Slaap jij liever als het buiten donker wordt? Helemaal goed. Ook overdag zijn er logistieke toppers nodig. Het is aan 100% jou. Ook kan jij vaak zelf bepalen wanneer en hoeveel jij werkt. Er zijn altijd zowel parttime als fulltime banen beschikbaar! Kortom, jij stelt gewoon jouw perfecte baan samen. Heerlijk!

4. Jij staat op nummer 1!

Hard werken wordt gezien. ‘s Avonds of ‘s nachts werken = toeslag. Feestdagen werken = toeslag. In de logistiek hoef jij je niet druk te maken over beloningen voor je harde werk. Vaak krijg jij extra geld, korting of zelfs wekelijks gratis producten. 

Geld en extraatjes is natuurlijk best wel (heeeel) fijn, maar een beetje lachen tijdens het werk is ook geen overbodige luxe. In de logistieke branche is het ons kent ons. Eenmaal in de logistiek? Dan wordt je in het hart gesloten. Jij wordt opgenomen in één grote logistieke familie. Dus denk maar alvast om na over jouw favoriete playlist voor het werken. Of wat jij graag wil doen tijdens het bedrijfsuitje. Want dat zijn vragen die wachten op jou!

5. De logistiek maakt zich klaar voor de toekomst

Beeld je eens in. Jij begint aan je dag. Rustig. Lekker een kopje koffie in de ene hand en je to do lijst in de andere. Je loopt naar de plek waar jij vandaag met je team aan de slag gaat. Zag je dat goed? Wordt je zomaar even ingehaald door een robot. Je loopt naar je collega. Hij schuift vervolgens een mini-computer om je pols. Wat?! Ja! Dat is de logistiek. Deze branche is zich volop aan het klaarstomen op de toekomst. Dat betekent dat robots jou helpen. Zelf je hersenen laten kraken omdat je niet weet waar je een product vandaan moet halen? Nee joh! Ben je gek! Dat doet jouw persoonlijke assistent in jouw oortje of om je pols. 

Dus… wij dagen jou uit om mee te denken. Kijk eens goed rond als je aan het werk bent. Welke verbeteringen zie jij nog meer? Weet je er één? Geef het door aan jouw teamleider. 

6. De doorgroeimogelijkheden zijn eindeloos

Doelen stellen kan nooit kwaad! Binnen de logistiek kan jij je hele carrière zoet zijn. Afhankelijk van jouw achtergrond en startpositie zijn er altijd mogelijkheden tot ontwikkeling en doorgroeien. Heb je nog geen heftruckcertificaat? Geen probleem! Liever mbo-4 logistiekopleiding? Wij regelen het voor je! Jij vraagt, wij draaien. We geven je gewoon alvast een klein kijkje in wat er allemaal mogelijk is. Hier zie je alle opleidingen voor de logistiek waar jij gebruik van kunt maken. Altijd! 

7. Nederland kan gewoon niet zonder… 

Nederland is een land wat producten produceert, importeert, exporteert en door vervoert. Dit is een van de belangrijkste motoren achter onze economie. Zonder de logistiek zijn we praktisch nergens. Werken in de logistiek doe je dus niet alleen voor je eigen plezier en portemonnee. Nee! Jij bent de kracht van Nederland. 

Dus wij zeggen: KOM MAAR OP! GAAN MET DIE BAAN.  

We zien je al trappelen. We horen je roepen: “Waar vind ik zo’n baan?” Geen zorgen. Wij hebben alle logistieke vacatures op een rijtje gezet. 

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.

Maak nu een vacature alert