Rosa werkt als verpleegkundige voor UMCG: ‘Ik heb veel regie op mijn eigen rooster. Dat maakt mijn werk aantrekkelijk’

UMCG is een baanrader. Een wat? Een werkgever aangeraden door onze uitzendkrachten. Het UMCG scoort een 8+ op tevredenheid. Dat betekent heel veel werkplezier! We spraken Rosa over haar baan als verpleegkundige bij UMCG. Benieuwd naar haar werk? Lees snel verder!

Kan je iets meer vertellen over je functie bij UMCG?

Ik werk als verpleegkundige bij UMCG. Mijn werkzaamheden zijn erg verschillend. Bij het UMCG werk ik namelijk op verschillende afdelingen. Ik doe controles, deel medicijnen uit, verzorg patiënten. Maar ik geef ook advies aan collega’s of artsen over de status van een patiënt. Ik heb dus verschillende rollen, dat maakt mijn functie extra leuk! We werken in een buddysysteem. We helpen elkaar en nemen patiënten van elkaar waar. 

Wat maakt deze functie interessant voor jou?

Als verpleegkundige bij het UMCG kom ik op verschillende afdelingen. Ik kan overal rondkijken en kijken wat ik écht leuk vind. Het is heel leerzaam om op verschillende afdelingen te werken. Iedere afdeling kent namelijk andere verpleegtechnische handelingen. Bij het UMCG leer je dus veel op de werkvloer. 

Wat maakt jouw baan bij UMCG inhoudelijk?

Ik vind het belangrijk om op de werkvloer nieuwe dingen te leren. Zo kijk ik bij collega’s mee en leer ik verschillende werkwijzes. Bijvoorbeeld: hoe gaat iemand anders een gesprek aan? Als uitzendkracht wordt je bij het UMCG heel goed ontvangen. Iedereen wil je graag dingen leren. Het is ook een hele dankbare baan! Ik verzorg mensen en zorg ervoor dat ze iedere dag een stukje beter worden. Patiënten geven vaak terug dat ze je dankbaar zijn. Dat maakt dit werk extra mooi!

‘’Niet alle afdelingen werken hetzelfde. Omdat ik als uitzendkracht op verschillende afdelingen werk, kan ik andere afdelingen ook adviseren over verschillende werkwijzen. Dat maakt mijn werk inhoudelijk extra leuk!’’

Hoe zorg jij voor een goede werk-privé balans?

Voorheen heb ik met veel vaste roosters gewerkt. Nu bepaal ik mijn rooster helemaal zelf. Het liefst werk ik namelijk overdag. Ik kies wanneer ik vrij ben, super fijn! Verder heb ik nooit stress. Vaste medewerkers van het UMCG hebben vergaderingen. Ik niet! Overdragen en weg. Ik ga lekker na mijn dienst naar huis en dat is een verlichtend gevoel. 

''Bij vaste zorgroosters plan je je privéleven om je werk heen. Ik plan mijn werk om mijn privéleven heen. Ik vind dat heerlijk!''

Wat vind jij belangrijk als het gaat om groei in de baan?

Uitgedaagd blijven! Dat vind ik heel belangrijk. Gelukkig wissel ik vaak van afdeling. Ik werk bijvoorbeeld bij nefrologie, hematologie, longziekten, interne geneeskunde en soms bij chirurgische wonden. Je leert veel verpleegtechnische handelingen. Ook hebben we af en toe klinische lessen. We bespreken dan ontwikkelingen in het ziekenhuis. Bij het UMCG kan ik me ook opgeven voor verschillende lessen zoals eerste hulp of hartmassage. 

Hoe neem jij regie op je eigen loopbaan?

Ik ben nu erg tevreden over mijn baan als verpleegkundige bij het UMCG. Wel kan ik met mijn contactpersoon bij Tempo-Team in gesprek over eventuele doorgroeimogelijkheden. Vier keer per jaar heb ik een functioneringsgesprek. Ik krijg dan de ruimte om te kijken naar wat er goed gaat, wat er beter kan en waar ik tegenaan loop. Ik bespreek dan ook mijn ontwikkelmogelijkheden. 

''Ik heb bij een werkgever gewerkt waar ik het niet zo leuk vond. Dit heb ik direct bespreekbaar gemaakt met Tempo-Team. Vervolgens werd ik daar niet meer ingeroosterd. Het is fijn dat het direct wordt opgepakt''

Waarom kan je UMCG aanraden als werkgever?

Het UMCG is heel toegankelijk. Iedereen is heel erg vriendelijk en collegiaal. In het begin was ik bang voor een artsen hiërarchie, maar dat is helemaal niet zo! Artsen komen gewoon gezellig mee koffie drinken in de koffiekamer. Er heerst een hele ontspannen sfeer. Je luncht nooit alleen en er wordt goed gezorgd voor de medewerkers. Als er iets heftigs is gebeurd, dan hebben we intervisie met het team. Er is ruimte om je verhaal te delen. Ook als uitzendkracht ben je een volwaardig teamlid bij het UMCG!

Ook werken bij deze baanrader? UMCG heeft genoeg vacatures!

Vacatures UMCG

Meer weten over werken bij UMCG? Je leest er alles op deze pagina.