Werken als commercieel medewerker binnendienst, iets voor jou?

Bezorg jij anderen het liefst de hele dag een lach op hun gezicht? En krijg je energie van klantcontact? Dan is werken als commercieel medewerker binnendienst he-le-maal jouw ding! Wil jij weten hoe en waar je aan de slag kunt als commercieel medewerker binnendienst? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier op de juiste plek!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een commercieel medewerker binnendienst precies?!

Als commercieel medewerker binnendienst ben jij dé schakel tussen klanten en het bedrijf. Je werkt meestal op een kantoor en bent veel onder de mensen. De functie is lekker breed met als hoofddoel: verkopen! Je hebt veel contact met bestaande of nieuwe klanten en je werkt veel samen met collega’s. Samen helpen jullie met vragen die per mail, telefoon of via de website binnenkomen! En daarbij komt jouw talenknobbel per-fect van pas. Jaa, je kennis van het Nederlands is belangrijk. Een veelzijdige functie binnen het commerciële vakgebied. ☎️

Is commercieel medewerker binnendienst dé functie voor jou? Heb jij even geluk! Er is hééél veel vraag naar commercieel medewerkers binnendienst!

Als commercieel medewerker binnendienst richt jij je vanaf één locatie op alles wat er binnen het bedrijf gebeurt. Het verschil met een commercieel medewerker buitendienst is dat deze persoon ook echt bij de klant langs gaat. Niet jouw ding? Dan zit je hier hééélemaal op je plek! Woohoo!

Als commercieel medewerker binnendienst zijn dit je belangrijkste taken:

 • Onderhouden van klantcontact: klanten kunnen bij jou terecht voor advies of meer informatie over een product. Met jouw klantgerichtheid weet jij als ze als geen ander aan je te binden! 💪
 • Verkopen: ook wel jouw tweede natuur. Door je geïnteresseerde houding en vlotte babbel, weet jij zoveel mogelijk te verkopen! 💰
 • Administratie bijhouden: met jouw oog voor detail handel je de facturen, offertes en andere documenten af. Je beantwoordt de binnenkomende e-mails en belt de klanten op om onduidelijkheden op te lossen. 📋

Meer lezen over werken als commercieel medewerker in het algemeen? 

Check dan deze pagina

De werkdag van een commercieel medewerker binnendienst: adviseren, verkopen en lekker veel bellen

Er is op verschillende plekken vraag naar commercieel medewerkers. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er in deze functie terecht! Denk bijvoorbeeld aan een bouwbedrijf, verzekeringsmaatschappij of de logistiek. Echt eindeloos veel mogelijkheden! Denk je dat commercieel medewerker binnendienst wat voor jou is? Check dan hier hoe een werkdag eruitziet:

Tijdstip Taak
09:00 uur

morning! Tijd om aan de slag te gaan! 🕘

09:30 uur

even checken of die factuur al betaald is 📄

10:00 uur

*TRING* telefoon! 📞 

10:15 uur

yes! De klant is akkoord met de offerte 💥

11:00 uur

vergadering: gelijk vertellen over je nieuwe sale! 🔥

12:30 uur

na al dat harde werken even lekker lunchen 🍞

13:00 uur

tijd om de mail bij te werken en vragen te beantwoorden 📩

14:00 uur

een klant belt en wil meer weten over het product dat je verkoopt 💬

15:00 uur

lekker bakkie koffie voor de laatste uurtjes ☕

15:15 uur

via de website zijn vragen binnengekomen: jij beantwoordt ze. ⌨️

16:30 uur

nog even de planning nalopen voor morgen 📆

17:00 uur

dat was ‘m weer! Op naar huis 🚲

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een commercieel medewerker binnendienst 🤑

Als fulltime commercieel medewerker binnendienst verdien je gemiddeld tussen €2.188 en €2.243 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €28.700 per jaar. Daar kun je ruim 200 colberts van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €12,79. Tsjakkaaa! 

Hoe weten wij dat commercieel medewerkers binnendienst dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van je werkplek, val je onder een cao. Dat betekent dat je salaris, vakantiedagen en bonussen landelijk geregeld zijn. Ennnn misschien krijg je wel fijne extra’s! Zoals reiskostenvergoeding of een laptop van de zaak. Maar teamuitjes en vrijmibo’s horen daar ook bij! 🥂 In de secundaire arbeidsvoorwaarden lees je waar jij je voordeel uit kan slaan! 

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als verkoopmedewerker of sales manager? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als commercieel medewerker binnendienst? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van commercieel medewerkers binnendienst is. Hoppaaaa!

Wat voor commercieel medewerkers binnendienst zijn er nog meer?

Er is maar één commercieel medewerker binnendienst, maar er zijn wel verschillende soorten commercieel medewerkers! Denk bijvoorbeeld aan:

 • Commercieel medewerker buitendienst: in deze functie ga je bij de klanten langs op locatie. Door face-to-face met klanten te spreken, bouw je een sterke klantrelatie op. Jouw doel? Verkopen natuurlijk! Je bent hierbij de belangrijkste schakel tussen de klant en het bedrijf. 🗣️
 • Front office medewerker: als front office medewerker heb je een commerciële rol aan de voorkant van het verkoopproces. Je bent actief op zoek naar nieuwe klanten en hebt direct contact met ze. 🖥️
 • Backoffice medewerker: als backoffice medewerker houd je je vooral bezig met taken die zich op de achtergrond van het verkoopproces afspelen. Denk hierbij aan administratie en het afhandelen van klachten. Zo houd jij de klanten tevreden! ✅
 • Sales medewerker: als sales medewerker ben je werkzaam bij een bedrijf dat producten of diensten verkoopt. Je weet als geen ander hoe je moet verkopen én hoe je klanten aan je bindt. Door het bedenken van creatieve acties en marktonderzoek ben jij dé salestopper binnen het bedrijf! KA-CHING! 💸

Commercieel medewerker binnendienst worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Ben je enthousiast geworden om als commercieel medewerker binnendienst te beginnen? Goed nieuws! Met verschillende opleidingsniveaus zijn er mogelijkheden om aan de slag te gaan. 

 • Mbo-diploma: dat is meestal genoeg om aangenomen te worden voor een baan als commercieel medewerker binnendienst. Het werkt wel in je voordeel als je een paar jaar werkervaring op zak hebt! Ook is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal vaak een vereiste. 
 • Hbo-diploma: dan heb je met de studie Commerciële Economie de juiste basis in huis! Daarnaast is een goede beheersing van het Duits en Frans een pré. 📚

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

 • Als commercieel medewerker binnendienst wil jij je zo goed mogelijk aanpassen aan de behoeften van de klant. Met de training Klantgerichtheid leer je hoe jij je advies het beste aanpast aan de wensen van de klant.
 • Hoe zorg je ervoor dat je klanten tevreden houdt en ze op die manier aan je bindt? Tijdens de training Blije klanten blijven worden je communicatieskills opgefrist!
 • Hoe zorg je ervoor dat je jouw impact vergroot? Dankzij de training Beïnvloeden kom je te weten hoe jij je omgeving subtiel kan beïnvloeden. 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in

Hé salestijger! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een commercieel medewerker binnendienst

Een commercieel medewerker binnendienst heeft verschillende doorgroeimogelijkheden. Vaak zijn dit salesgerichte banen en moet je extra cursussen en trainingen volgen. Je doorgroeimogelijkheden zijn onder andere:

 • Vertegenwoordiger: als vertegenwoordiger zoek je namens het bedrijf nieuwe klanten. Jij bent namelijk het visitekaartje! Daarnaast is het jouw taak dat je bestaande klanten tevreden houdt!
 • Accountmanager: als accountmanager ben je hét aanspreekpunt voor je relaties. Je onderhoudt het contact en zorgt dat klanten zoveel mogelijk winst opleveren voor het bedrijf. Als accountmanager heb je een hart voor de klant en de organisatie waar je voor werkt. 

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte commercieel medewerker binnendienst 🤩

Sociaal, energiek en assertief. Daar herken je een echte commercieel medewerker aan! Welke competenties zijn nog meer handig? Nou deze:

 • Klantgericht: als commercieel medewerker binnendienst voel je de klant goed aan. Door je grote betrokkenheid weet je goed in te spelen op de behoeften van de klant. 
 • Doorzettingsvermogen: weet jij gemotiveerd te blijven wanneer het tegenzit? Dan bezit je een belangrijke eigenschap voor een commercieel medewerker binnendienst. Door je niet zomaar van de wijs te laten brengen, haal je zoveel mogelijk uit het contact met de klant!
 • Flexibel: bij onverwachte verandering weet jij snel te schakelen. Je denkt outside the box en hebt een groot inlevingsvermogen. Dit zorgt dat klanten een fijne indruk van je krijgen!

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als commercieel medewerker binnendienst

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor commercieel medewerkers binnendienst:

 • DPG Media: de grootste uitgeverij van Nederland! Daar wil je dus werken. Bij DPG Media maken ze radio, tv én podcasts voor verschillende merken. Lekker divers dus! Werken als commercieel medewerker binnendienst is hier elke dag weer een feestje! 🎉
 • Boels: het snelst groeiende én leidende verhuurbedrijf van Europa! Ken je die grote machines en gereedschappen? Grote kans dat ze van Boels zijn. Deze oranje organisatie zie je overal: van festivals, een rondje door de stad tot een bouwlocatie. Dat is nog niet alles… ze hebben maar liefst 750 vestigingen!

Altijd de nieuwste commercieel medewerker binnendienst vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als commercieel medewerker binnendienst?

Aan de slag als commercieel medewerker binnendienst? Grote kans dat je fulltime of parttime werkt tijdens kantooruren. Je werkt met lekker veel regelmaat, dus je bent de weekenden en avonden vrij. Goed te combineren met je privéleven dusss!

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk als commercieel medewerker binnendienst? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als commercieel medewerker binnendienst via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als commercieel medewerker binnendienst aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over commercieel medewerkers binnendienst

 • Wat doet een commercieel medewerker binnendienst?

  Als commercieel medewerker binnendienst ben jij dé persoon die de motor laat draaien binnen het bedrijf. Je werkt meestal op een kantoor en bent veel onder de mensen. De functie is lekker breed met als hoofddoel: verkopen! Je hebt veel contact met bestaande of nieuwe klanten én collega’s. Jij helpt hen met vragen die per mail, telefoon of via de website binnenkomen! En daarbij komt jouw talenknobbel pérfect van pas. Lees hier alles over de werkzaamheden van een commercieel medewerker binnendienst. 

 • Wat verdien je gemiddeld als commercieel medewerker binnendienst?

  Als fulltime commercieel medewerker binnendienst verdien je gemiddeld tussen €2.188 en €2.243 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €12,79. Ontdek hier wat de secundaire arbeidsvoorwaarden van een commercieel medewerker binnendienst zijn.

 • Wat is het verschil tussen een commercieel medewerker binnendienst en commercieel medewerker buitendienst?

  Als commercieel medewerker binnendienst richt jij je vanaf één locatie op alles wat er binnen het bedrijf gebeurt. Het verschil met een commercieel medewerker buitendienst is dat deze persoon ook echt bij de klant langs gaat

 • Waarom is het leuk om te werken als commercieel medewerker binnendienst?

  Een baan als commercieel medewerker binnendienst is enorm veelzijdig. Als je commercieel bent ingesteld en het fijn vindt om met en onder de mensen te werken; is dit een topbaan! Ook zijn er veel branches waar je terecht kunt en tal van doorgroeimogelijkheden! Bekijk hier wat de topwerkgevers zijn voor commercieel medewerkers!

 • Hoe moet ik solliciteren op een commercieel medewerker binnendienst vacature?

  Solliciteren als commercieel medewerker is een fluitje van een cent! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar de functietitel. Of klik gewoon hier! Daarna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website et voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!

 • Welke vaardigheden ontwikkel ik met een commercieel medewerker binnendienst baan?

  Als commercieel medewerker weet je als geen ander te verkopen. Daarnaast ontwikkel je jouw communicatie skills en leer je het beste uit het klantcontact te halen. Lees hier wat de eigenschappen zijn van een commercieel medewerker binnendienst.

 • Hoe lang duurt een opleiding tot commercieel medewerker binnendienst?

  Afhankelijk van je werkplek wordt er een bepaald niveau verwacht. Je hebt meestal een mbo- of hbo-diploma nodig in de richting van economie. Werkervaring en het spreken van meerdere talen is altijd een pré. Ontdek alles over studeren voor commercieel medewerker  binnendienst.