Magazijnmedewerker worden, iets voor jou?

Orders picken, processen op rolletjes laten lopen of inventariseren: als magazijnmedewerker vind je die afwisseling heerlijk. Jij mag-a-zijn! Je huppelt vrolijk rond van heftruck naar de pak- en verzameltafels. Elke dag in het magazijn is weer een feestje! Wil jij weten hoe je aan de slag gaat als magazijnmedewerker? Wat voor opleiding je nodig hebt? Hoe je doorgroeit? En natuurlijk wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste schap… uuhh adres! 😉

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een magazijnmedewerker precies?!

Nouuu, iemand die in het magazijn werkt binnen de logistiek! Jij zorgt ervoor dat een product van a naar de b(estelbus) gaat, voorraden op orde zijn, ladingen en stellingen op de juiste plek staan en nog veel meer. Met jouw inzet verlopen alle processen op rolletjes! Je werkt nauw samen met de orderpickers en helpt hen soms bij het werk, jij bent namelijk van alle markten thuis! 

Als magazijnmedewerker voer je taken uit zoals:

 • Laden/lossen: vrachtwagens in- en uitladen. Hoppa gelijk je work-out erin!
 • Sorteren en stickeren van goederen: leg jij alle pakketjes op de juiste plek? Zo weten orderpickers precies waar ze welk product vinden.
 • Orders verzendklaar maken: juiste producten pakken, check, check, dubbelcheck en gaan met dat pakket! Zo worden klanten thuis superblij. 📦
 • Producten controleren en kwaliteit checken: check of alle producten erin zitten, of ze heel zijn, werkend ennn hoppa! Op de post met dat pakket.
 • Geretourneerde producten verwerken: kan dit product terug in het schap? Of is het klaar voor de schroothoop? Jij sorteert de teruggekomen pakketjes.
 • Alles administratief bijhouden en inventariseren: is er een product dat altijd is uitverkocht? Bestel daar dan wat meer van! Jij weet altijd precies hoeveel er in- en uitgaat.
 • Voor een veilig, schoon, netjes en vooral gezellig magazijn zorgen: lekker zingen met je collega’s tijdens het opruimen!

💡 Bereid je vast voor door onze logistieke werkwijze te bekijken.

De werkdag van een magazijnmedewerker: laden, sorteren en gezelligheid!

Als magazijnmedewerker ben je een manusje-van-alles in het magazijn. Je hoort vanzelf waar je vandaag nodig bent! Inladen? Sorteren? Of bijspringen op de heftruck? Jij doet ‘t gewoon.

Ook vind jij het leuk om samen te werken met verschillende afdelingen. Hannie van de heftruck? Die heeft altijd de leukste grapjes. Orderpicker Otto? Hij complimenteert jou altijd! Als magazijnmedewerker werk jij vaak in ploegendiensten. Zo heb jij de eerste to-do lijst al af vóór de rest van Nederland hun ontbijt gehad hebben. Of haal jij je innerlijke avondmens naar boven. En werk jij nog lekker door nadat je naar de sportschool geweest bent en een heerlijk colaatje dronk in de zon op het terras.

Zie jij jezelf al werken in het magazijn? Zo kan een werkdag van een magazijnmedewerker eruitzien:
 

Tijdstip Taak
06:00 uur

yeahhh omw naar het magazijn, de vogeltjes fluiten al! 🐦

07:00 uur

daar komt de eerste vrachtwagen die gelost moet worden. Spring op de heftruck en gaan met die 🍌

08:00 uur

korte koffiebreak en dan door om de ochtend-orders te picken. Kunnen die mooi voor de lunch nog mee met de bezorger

09:00 uur  
10:00 uur

er moeten meer ladingen in de vrachtwagen dan verwacht… jij springt op een heftruck en helpt wel even!

11:00 uur  
12:00 uur

Lunchtijd! Wat staat er vandaag op het menu? 

13:00 uur  
14:00 uur oké aan de slag met de retourzendingen, muziekje aan een gaannn!
15:00 uur hopsakee, klaar ermee! Nog even opruimen en dan snel van de zon genieten op het strand ☀️

Neem vast een kijkje op de werkvloer

Benieuwd hoe een baan als magazijnmedewerker er nou écht uitziet? In de YouTube-serie Tour de werkvloer nemen we je mee op de - je raadt het al - werkvloerrrrr! Bekijk de video nu en neem vast een kijkje in het leven van een magazijnmedewerker.

Plezier in je werk, wie wil dat nou niet?! Via Tempo-Team kan je aan de slag bij verschillende bedrijven met veel werkplezier. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk maar mee! 👇

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een magazijnmedewerker 🤑

Als fulltime magazijnmedewerker verdien je gemiddeld ongeveer €1.820 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €23.640 per jaar. Daar kun je flink wat leuke pakketjes van bestellen! 😉 Werk je liever flex? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van €10,53. Joehoe! Let op: dit kan natuurlijk per vacature en bedrijf verschillen, check het altijd voor de zekerheid even bij de vacature waar je op solliciteert.

Hoe weten wij dat magazijnmedewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee.

De arbeidsvoorwaarden verschillen natuurlijk per werkgever. Ga je via Tempo-Team aan de slag? Dan kan je altijd rekenen op:

 • Goed salaris, ka-ching! 💰
 • 25 vakantiedagen 🏖️
 • 8,33% vakantiegeld
 • De workout zit er al in tijdens werktijd! 🏋️
 • Goede pensioenregeling en een collectieve ziektekostenverzekering
 • Keuze om parttime of fulltime te werken 
 • Toegang tot honderden opleidingen en trainingen! Psstt.. helemaal gratis. 🎓

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als logistiek medewerker of orderpicker? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als magazijnmedewerker? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van magazijnmedewerkers is. Hoppaaaa!

Wat voor magazijnmedewerkers zijn er?

Er zijn niet zozeer soorten magazijnmedewerkers, maar jouw werk sluit vaak wel naadloos aan op andere functies binnen het magazijn. Dit maakt dan ook dat je best even een keer als orderpicker of lader/losser kan inspringen als het nodig is. Taakje hier, taakje daar... jij doet het gewoon!

Maareh, wat zijn die andere functies dan precies? Nouu:

 • Heftruck- of reachtruckchauffeur: lekker de hele dag karren en pallets met werk verzetten! Als heftruck- of reachtruckchauffeur laad jij vrachtwagens in, en zet je stellingen en goederen op de juiste plek. Haal nu je certificaat!
 • Orderpickers: in deze functie scan, verpak en verzamel jij alle bestellingen bij elkaar. Jij weet dus precies waar alles ligt! 
 • Logistiek medewerkers: als logistiek medewerker zorg jij ervoor dat alles in het magazijn op rolletjes loopt. Hoe kan het proces nog efficiënter? Zijn alle bestellingen gedaan?
 • Operator: machine kapot? Jou wel bellen! Jij fixt machines als ze er even klaar mee zijn en zorgt dat ze allemaal altijd op hun best werken. Lekker bezig!
 • Koerier: zodra de pakketjes klaar zijn om te gaan, kom jij aan bod. Jij stapt in de bestelbus en levert pakketten af bij de klant of bedrijf. Altijd met een lach natuurlijk!
 • Chauffeur CE: vrachtwagens besturen? Dat vind jij top. Jij gaat internationaal en levert grote bestellingen en goederen af bij klanten. Lekker die snelweg op!

Magazijnmedewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Deze functie kan je doen zonder diploma! Wanneer je start als magazijnmedewerker, krijg je vaak een cursus aangeboden van je werkgever. Ieder magazijn werkt namelijk anders. In deze cursus leer je meestal over de veiligheid en de machines. Zo blijven jij en je collega’s veilig en weet je meteen hoe alles werkt. Lekker bezig!

Zie je het zitten om alles uit jezelf te halen en door te groeien? Dan hebben we bij Tempo-Team een speciaal groeipad! Hierin doorloop je stappen om uiteindelijk logistiek medewerker/teamleider, chauffeur CE of commercieel medewerker binnendienst te worden. Ook kan je een certificaat halen om heftruckchauffeur of reachtruckchauffeur te worden als dat je leuk lijkt. Het is aan jou!

Ook kun je je nóg beter voorbereiden op het werk als magazijnmedewerker met deze gratis trainingen: 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een magazijnmedewerker

Alle functies in het magazijn staan met elkaar in verbinding. Ben je nu magazijnmedewerker? Een logische stap om vanaf hier door te groeien is naar heftruck- of reachtruckchauffeur. Dit is ook nog eens supermakkelijk, want Tempo-Team biedt veel cursussen aan! 

Houd je toch meer van de weg opgaan? Word dan chauffeur CE, koerier of bijrijder! Tot slot kan je altijd nog teamleider of logistiek medewerker worden. Hierbij houd je het overzicht en de planning in de gaten. Veel verantwoordelijkheid en veel variatie in werk. Let’s go! 🚀

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte magazijnmedewerker 🤩

Jij bent superflexibel en van alle markten thuis. Er zijn namelijk altijd verschillende klussen die opgepakt moeten worden. Jij vindt het dus geen probleem om te schakelen! ⛓️

Ook moet je:

 • Georganiseerd zijn: jij volgt de planning nauwkeurig. Elke dag zijn jouw taakjes allemaal afgevinkt!
 • Secuur werken: jij pakt alle producten die op de bestellijst staan netjes en volledig in. Zo hebben de klanten de beste ervaring met het bedrijf waar je werkt!
 • Stressbestendig zijn: soms is het druk in een magazijn, maar jij houdt het hoofd koel en werkt dagelijks je to-do lijst netjes af. 
 • Goed samenwerken: er werken een heleboel mensen in een magazijn, dus je moet wel met iedereen lekker samen kunnen werken!

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als magazijnmedewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor magazijnmedewerker:

 • XPO Logistics zorgt ervoor dat dagelijks klanten over de hele wereld blij worden gemaakt met hun producten en services. Van mode en interieurspullen, tot aan speelgoed! Alles komt voorbij bij dit enorme bedrijf. Heb jij binnenkort een enorme pallet aan leuke jurkjes op je heftruck? Misschien wel!
 • PostNL bezorgt meer dan 1,1 miljoen pakketten per dag en daarnaast doen ze ook nog de ‘normale’ post. En je raadt al wat er gedaan moet worden: juist ja! De pakketten en brieven moeten gesorteerd naar de juiste adressen. En daar werk jij aan mee.

Altijd de nieuwste hr-vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als magazijnmedewerker?

Als magazijnmedewerker werk je vaak fulltime en in ploegendiensten. Dit betekent dat je van ‘s ochtends vroeg tot de middag werkt, of van eind van de middag tot ‘s nachts. Je kiest zelf hoe vaak je deze uit wilt voeren. De baan is dus zowel parttime beschikbaar, als vast! Het is maar net wat je zelf wilt en aankan. Voor alle dienstverbanden kun je bij Tempo-Team terecht! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als magazijnmedewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als magazijnmedewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check ook eens deze banen in de logistiek...

 • Logistiek medewerker
 • Chauffeur CE
 • Lader/losser
 • Orderpicker
 • Logistiek supervisor 
 • Heftruckchauffeur

Dit zijn de meestgestelde vragen over magazijnmedewerkers

 • Wat doet een magazijnmedewerker?

  Iemand die in het magazijn werkt binnen de logistiek! Je neemt dus alle uitvoerende taken in een magazijn voor je rekening. Met jouw inzet verlopen alle processen op rolletjes! Je werkt nauw samen met de orderpickers en helpt hen soms bij het werk, jij bent namelijk van alle machines thuis! Alle taken van een magazijnmedewerker weten? Bekijk ze hier!

 • Wat verdien je gemiddeld als magazijnmedewerker?

  Als fulltime magazijnmedewerker verdien je gemiddeld €1.820 bruto per maand. Lekker salaris toch?! 😉 Weten hoeveel je in een jaar verdient of hoeveel je krijgt als flexwerker? Lees het hier!

 • Heb je ervaring nodig voor magazijnmedewerker?

  Nee, je hebt geen ervaring nodig om in het magazijn aan de slag te gaan. Die doe je gaandeweg op! We leren je alles terwijl je werkt. Fijn hé? Weten welke opleiding je nodig hebt voor magazijnmedewerker? Lees het hier!

 • Is het hard werken als magazijnmedewerker?

  Je zeker hard werken, maar dat is juist leuk. Er zijn dagelijks een aantal dingen die gedaan moeten worden. Je kan dus soms wel wat door moeten werken. Dit zijn de taken die je zoal doet.

 • Waarom is het leuk om te werken als magazijnmedewerker?

  Het is leuk om te werken als magazijnmedewerker omdat het werk zo afwisselend is en je zoveel verschillende collega’s ontmoet. Je kan bijspringen bij de orders, of helpen met pallets laden bij de heftruckchauffeurs. Het is aan jou! In het magazijn is het iedere dag een feestje. Check hier hoe de werkdag van een magazijnmedewerker eruitziet.

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als magazijnmedewerker?

  Het is fijn als je een mbo-diploma in de richting van logistiek hebt, maar het is geen vereiste. Een eis is dat je graag wilt werken en houdt van aanpakken. Dan kan je meteen starten in het magazijn! Lees hier meer over opleidingen en trainingen.

 • Hoe moet ik solliciteren op een baan als magazijnmedewerker?

  Solliciteren als magazijnmedewerker is supersimpel! Bekijk onze vacatures en maak een gratis Tempo-Team-profiel aan. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!