Hoe organiseer je een (digitale) kerstborrel?

Ho, ho, ho! Organiseer jij dit jaar dé kerstborrel? Lekker! Digitaal óf met al je collega’s op de werkvloer borrelen tot de tap leeg is. Dat betekent: werk aan de winkel en iets feestelijks bedenken! Met onze hulp fix jij dat. 🎄

7 tips voor een originele online kerstborrel of nieuwjaarsborrel

Het organiseren van gezellige bedrijfsuitjes en kerstborrels is soms een echte uitdaging. Maar.. wij helpen je! Hoe groot jouw bedrijf ook is, jij fixt die borrel. Met deze tips pak jij je medewerkers helemaal in! 😜

1. Kies de juiste locatie  👩‍💻

Locatie is álles! Weet jij hoeveel mensen er naar de borrel komen? En wil je gewoon een foute-kerst borrel organiseren of ga je voor meer glitter? In de bedrijfskantine óf buiten de (bedrijfs)deur? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van de locatie. Enne.. wil je een locatie huren? Zorg dan dat je er snel bij bent!

Is jouw borrel nog digitaal? Check hier de grootte van jouw bedrijf en bekijk welk gratis of betaald videobelkanaal het beste bij jullie past. Een platform als Zoom wordt voornamelijk gebruikt voor digitale meetings en Mibo is juist voor de informele setting. De ideale plek om lekker virtueel een drankje te drinken met je collega’s, dus. Maar écht want je loopt zelf rond in een virtuele omgeving en kletst in kleine groepjes bij, net als op een echte borrel, maar dan digitaal.

Aantal medewerkers Gratis videobelplatform Betaald videobelplatform
1-10 medewerkers

Google Hangouts 
Slack (tot 15 personen)
Mibo (tot 12 personen)

Zoom
Microsoft Teams
Google Meet
Mibo

11-32 medewerkers FaceTime (tot 32 personen)

Zoom
Microsoft Teams
Google Meet
Mibo

33-50 medewerkers Skype Meet Now Zoom
Microsoft Teams
Google Meet
Mibo
51-99 medewerkers Zoom (max. 40 min.) Google Meet Zoom
Microsoft Teams
Google Meet
Mibo
100 of meer medewerkers Freeconferencecall (FFC)

Google Meet (tot 250 personen)
Microsoft Teams (tot 300 personen)
Zoom (tot 1000 personen)
Mibo (tot 1000 personen)

2. Spreek een dresscode af 🎅

Geen kerst zonder foute kersttrui, dus ook dit jaar worden de breisels weer uit de kast getrokken. De kerstmannen, rendieren en sneeuwpoppen lachen je toe. Wil je het ‘wij-gevoel’ versterken (en lachen)? Vraag jouw medewerkers zich te verkleden als een collega. Zo kan je meteen het spel ‘Wie ben ik’ spelen. Trek lootjes, zodat iedereen aan de beurt komt. Ja, jij ook!

3. Schrijf de beste kerst- of nieuwjaarsgroet 📃

Ik kijk terug op een uitdagend en mooi jaar. Een jaar als geen ander. En ja, we hebben onze schouders eronder gezet en er het beste van gemaakt... Zzzzzzzzzzzz. 😴 Wil jij niet dat jouw collega’s in slaap vallen? Kom dan met iets originelers én wees positief! Benoem:

  • Alle toffe dingen die jullie afgelopen jaar hebben gedaan.
  • Waar je trots op bent.
  • Wie je complimenten wilt geven
  • Waar jullie naartoe willen en hoe jullie dat in 2024 gaan bereiken.

Ga voor haalbare doelstellingen en geef je team iets om naar uit te kijken. 2024: here we cohooooooome! 

4. Speel een pubquiz 🎲

Drie kwartier luisteren naar de kerstboodschap van de directeur, uhm daar zit niemand op te wachten. Zorg dat je naast iets informatiefs ook iets ludieks en interactiefs organiseert. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pubquiz? Of van een potje ‘Wie ben ik’? Door persoonlijke vragen te stellen leer jij jouw collega’s nog beter kennen. En wil je die collega’s ook in de spotlight zetten? Complimenten uitdelen doe je zo!

Om het nóg makkelijker te maken, hebben we een kant-en-klare kerstpubquiz voor je klaarstaan. Even downloaden en klaar! 

Download onze pubquiz!

 

5. Geef een kerstpakket of borrelplank 🥂

Jaaa, geen borrel zonder borrel natuurlijk en geen feestje zonder cadeaus! Geef je medewerkers een lekker kerst- of borrelpakket vol drankjes, hapjes en cadeautjes. Of organiseer een toffe activiteit voor het hele bedrijf als je écht wilt uitpakken. 

6. Houd het kort 🧺

Mand! Wil je zeker zijn dat jouw medewerkers betrokken blijven bij de kerstborrel? Kort je speech in tot maximaal 10 minuten, doe een spel van ongeveer 25 minuten en zet je collega’s nog eens 10 minuten in het zonnetje. Daarna is het heel snel tijd voor snacks en gezelligheid. Ready? Set? Go!

Geen kerstviering, maar nieuwjaarsborrel? 

Dan mogen de bubbels en oliebollen natuurlijk niet ontbreken. Voor de nieuwjaarsborrel kun je ook je klanten of leveranciers uitnodigen. Plan je digitale borrel in de eerste of tweede week van januari en stuur de uitnodiging op tijd rond. Ook hier mag een fun-element natuurlijk niet ontbreken! 

De grote werkpleziergids!

Meer werkplezier op je werkvloer levert je productieve, creatieve én betrokken medewerkers op die minder vaak ziek zijn en langer in dienst blijven. Hoe dat precies zit? Je leest het in de werkpleziergids!