8 teambuilding tips: zo zorg je zelf voor een TOP-sfeer met je collega’s! 💛

Hoe gezellig is jouw team? Heb je werkbesties? Of wil je je collega’s juist wat beter leren kennen? Dan is teambuilding superbelangrijk. Je werkt er fijner door samen met collega’s, je bent creatiever én hebt meer plezier in het werk. En dat kan jij zelf ook gewoon oppakken! Hoe? Dat vertellen we je hier. Klaar om leuke dingen te doen met je collega’s? Let’s go! 

Dit wil je weten over teambuilding:

Waarom is teambuilding belangrijk?

Waar is teambuilding goed voor? Nou, een heleboel! We hebben de voordelen van een goede teamgeest even voor je op een rijtje gezet. Hierna wil je so-wie-so meer leuke dingen doen met je collega’s.

Teambuilding zorgt voor…

 • een betere samenwerking;
 • meer vertrouwen;
 • meer creativiteit;
 • meer betrokkenheid;
 • een fijne sfeer;
 • en natuurlijk... meer werkplezier!

8 teambuilding tips: doe deze leuke dingen met je collega’s

Je teamleider is niet de enige die voor de teambuilding kan zorgen. Zeker niet! Als medewerker kan je genoeg leuke activiteiten plannen om een goede band op te bouwen met je collega’s. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Check de ideeën hieronder!

1. Vrijmibooooo 🥂

Dé manier om hechter te worden als team: lekker chillen met z’n allen op vrijdagmiddag. Drankje erbij, lachen en kletsen over dingen die niet met werk te maken hebben. Je sluit de week zo goed af met z’n allen. Een vrijdagmiddagborrel (vrijmibo) werkt altijd! Dus zit het werk erop? Pak dan een lekker drankje voor jezelf en je collega’s. Chippie erbij en borrelen maar! 🥳

2. Maak een feestje van de lunchpauze

De lunchpauze is een goed moment om elkaar beter te leren kennen. Geniet met z’n allen om de tafel van een lekkere lunch. Of je die nu zelf meeneemt, buiten de deur eet, ergens afhaalt of laat bezorgen. Met een simpel gesprekje of spelletje tijdens de lunch zorg je al voor een goede sfeer! Ontdek hier nog 5 tips om van je lunchpauze een feestje te maken

Pssst… je weet wat ze zeggen: werkplezier gaat door de maag. 😋 Dus pak eens uit op je verjaardag en neem een lekkere traktatie mee!

3. Organiseer een pubquiz

Samenwerken, lachen en strijden om de titel van slimste collega: een pubquiz is de perfecte manier om je team dichter bij elkaar te brengen! Of dat nu online is, op je werk of in de kroeg!  Lees hier hoe je de gezelligste pubquiz organiseert.

4. Houd je collega's voor de gek

Wat schept er nou meer een band dan samen in een deuk liggen? Haal dus een goede grap uit bij een collega die dat kan hebben, bijvoorbeeld op 1 april. Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Toch?

5. Ga samen sporten

Heb je gehoord dat je collega’s fan zijn van hardlopen, skeeleren, tennissen, kanoën of misschien wel padellen? En vind jij dat ook superleuk? Doe dat dan een keer samen na werk! Samen sporten is gegarandeerd jullie onderlinge band verbeteren. En het is ook nog eens gezond!

6. Help je leidinggevende met fantastische ideeën 

Heb jij nou het allergezelligste teamuitje ooit bedacht? Of lijkt het je leuk om een kerstborrel te organiseren? Stap dan gewoon op je teamleider af en stel het voor! Zo laat je zien dat je betrokken bent en help je je leidinggevende een handje met teambuilding. Staat ook weer goed tegenover je collega’s.

7. Geef complimenten!

Complimenten: daar wordt iedereen blij van! En ze zijn helemaal gratis. Stroooien maar dus! Een team waar mensen elkaar waarderen, daar wil je toch bij horen!? Nog wat complimenten-inspi nodig? Wij hebben 50 voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Toon je waardering! Wedden dat je daarmee de band versterkt.

8. Zet je collega in het zonnetje ☀️

Is een collega jarig? Heb je een nieuwe collega? Of neemt een collega afscheid?  Regel een cadeautje, kaartje of gezellig momentje met het hele team. Zo laat je zien dat je aandacht hebt voor je collega’s! 

Zóóó. Genoeg ideeën om iets leuks te doen met je collega’s. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen? Een agenda-invite sturen en je leukste collega’s verzamelennnn!

Onze Baanraders: altijd een feestje! 🔥

Zeker weten dat je in een supergezellig team terechtkomt? Ga dan aan de slag bij één van onze Baanraders! Deze werkgevers scoren een 8+ op werkplezier. Niet volgens ons, maar de Tempo-Team’ers die er werken! Hier werken moet wel fan-tas-tisch zijn. 🤩

Check alle baanraders

 • Waarom is teambuilding belangrijk?

  Teambuilding heeft een heleboel voordelen! Zo ga je er als team beter van samenwerken en word je creatiever. Ook zorg je voor meer werkplezier! Yesss, tijd om aan de slag te gaan met teambuilding. En dat kan óók als werknemer. Benieuwd hoe? Je leest hier hoe!
   

 • Hoe zorg je voor een goede band met je collega’s?

  Je teamleider is niet de enige die voor de teambuilding kan zorgen. Als werknemer zijn er genoeg leuke dingen te doen om een goede band op te bouwen met je collega’s. Strooi bijvoorbeeld met complimenten op de werkvloer, of regel een kaartje voor je jarige collega! Meer inspiratie nodig? Check onze 8 teambuilding-tips!