Online pubquiz maken? Organiseer een TOP pubquiz in 5 stappen! 🥳

Ook als het hele kantoor thuiszit, kun je een goede werksfeer erin houden. Hoe? Organiseer een online pubquiz of digitale kerstborrel voor collega’s! Jaaa, maak van je digitale meeting een feestje door een pubquiz te organiseren. De leukste categorieën, beste online platform en origineelste quizvragen: met deze tips wordt jullie digitale pubquiz een topper.

Bedenk je liever de antwoorden in plaats van de vragen? Wij fixen het voor je, inclusief kant en klare vragenlijst! Dusss roep je team op, pak dat pilsje erbij en voetjes van de vloer!

Spring snel naar:

Hoe organiseer je een digitale pubquiz? Bekijk deze 5 stappen

Stap 1. Prik een datum en nodig je collega’s uit

Wil jij niet wachten tot vrijdag? Waarom dan niet nu?! Het is digitaal, dus het kan elke dag. Breekt zo lekker de week, toch? Prik gewoon een datum en nodig je collega’s uit via een appje, mailtje, kaartje… Oké, zijn de uitnodigingen de deur uit? Dan kan het échte werk beginnen! Ready?! 

Stap 2. Zo maak je zelf de pubquiz (onderwerpen en quizvragen)

Bedenk voor elke vraag 4 antwoorden en stel ze als multiple choice. Vragen over het bedrijf bijvoorbeeld, over elkaar (welke collega ging er ook alweer lós op de dansvloer tijdens het laatste personeelsfeest) of houd het algemener en ga voor algemene kennisvragen. Leuke categorieën zijn: actualiteit, wetenschap, politiek, kunst, sport, taal en films en series. Deel de pubquiz vervolgens per onderwerp op in verschillende rondes. Ongeveer 10 vragen per ronde. ‘Nieuwe rrrrrooonde, nieuwe kaaaaaansen!’ 

Je kan er helemaal een feestje van maken door muziekvragen toe te voegen en samen los te gaan op de hitjes. Nog leuker: vraag vooraf aan je collega’s wat hun lievelingsnummers zijn. Gebruik vervolgens die liedjes voor je vragen. En je hebt meteen een lekkere afspeellijst voor op de achtergrond!

Leuke categorieën voor een pubquiz met collega’s:

 • actualiteit
 • wetenschap
 • politiek
 • kunst & literatuur
 • sport
 • taalkennis
 • films en series
 • muziek
 • topografie
 • eten en drinken
 • ‘op de werkvloer’
 • jullie vakgebied!

Inspiratie nodig? Check onze kant-en-klare pubquiz. 👇

Download de pubquiz!

Stap 3. Kies een gratis online platform (bijv. Kahoot)

Oké de vragen zijn bedacht, de liedjes uitgezocht, de verkleedkleren uit de kast getoverd... Tsja, en welk platform kies je dan? Er zijn verschillende goede en gratis opties om je pubquiz-vragen live te stellen. Denk aan Skype (max. 50 personen), Google Meet (max. 100 personen, max 60 minuten), Teams (max. 50 personen) en Zoom (100 personen, max 40 minuten) ook is ook erg populair. Bij de meeste platformen kun je met een bedrijfs-account  elkaar ook allemaal zien en zit er geen limiet in tijd aan. Wel zo gezellig! Nodig dus iedereen uit voor de quarantainequiz en het feestje kan beginnen!

Iedereen?! Maar wordt dat geen chaos? Yup, als je met teveel mensen in een videogesprek zit, kan het wat rommelig worden. Geen reden om het feestje af te blazen! Hoe je dat oplost? Verdeel je collega’s gewoon over verschillende teams. Dat praat net wat makkelijker én zo voorkom je dat sommige teamleden eigenlijk niet meedoen (en zich verstoppen achter de mute-knop). Maak er een battle of the teams van, hup team hup!

TIP! Hoe zorg je er nu voor dat iedereen de vragen eerlijk beantwoordt? Vraag of ze alle antwoorden op de mail willen zetten of gebruik handige tools zoals Kahoot en SurveyMonkey. Zo vullen je collega’s tegelijkertijd de online vragenlijst in. 

Stap 4. Daag iedereen uit om mee te doen met een thema

Onder water, disco fever, gemaskerd bal, 1001 nacht of op z’n Hollands. Fleur je pubquiz op met een thema! En pas de quizvragen, spelletjes en muziek erop aan. Wees creatief! Heb jij je collega’s altijd al eens in een hawaii rokje willen zien? Dit is je kans! Wissel elke week van quizmaster en laat diegene het thema uitwerken. Tutu’s, onesies, propellerpetjes, duikbrillen.. trek de gekste outfit uit de kast! Ga ook voor drankjes en hapjes die bij het thema passen. Woehoe, kom maar doooorr met die memorabele pubquiz! 

Stap 5. Geen online pubquiz zonder borrel

En geen borrel zonder bubbels! Zo’n thuisborrel vraagt van iedere collega een kleine voorbereiding. Motiveer al je collega’s om zelf hun lievelingsdrankjes in te slaan én koud te leggen. Alcoholvrij mag natuurlijk ook. Enne… de lekkerste snacks mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Zit iedereen klaar achter z’n scherm? Proosten maaarrr! Hoppa, een bruisende start van je digitale pubquiz. 🥂

TIP! Wil jij wat extra’s doen voor je team? Stel een leuk borrelpakket samen en stuur het naar ze op. Of gewoon een fles wijn of wat lekkere (speciaal)biertjes. Er zijn ook leuke initiatieven van restaurants, brouwerijen of cafés die dergelijke thuisborrelpakketten al voor je hebben samengesteld. Zo support je ook nog eens je locals. Wijn-wijnsituatie!

Liever lui dan moe? 😉

Ben jij beter in het verzinnen van antwoorden dan vragen? Download onze kant-en-klare pubquiz! Of check andere grote live pubquizzen die nu worden georganiseerd waar je met je collega’s als team aan mee kan doen. Ja, echt! Geef je op als team en tune live in! Kijk eens naar de Quest pubquiz, Quizzegers, Upbeatles, Let’s quiz of Pubquiz Brabant. Opties genoeg! Gaan jullie de strijd aan met andere bedrijven? Wel winnen, hè. 

Tip: wissel je digitale pubquiz af met een spelletje

Liever iets anders dan een pubquiz? Maak je digitale borrel interactief door samen een spel te spelen. 30 Seconds, Pim Pam Pet, Trivia, Wie Ben Ik, Ranking de Collega… Het kan allemaal online! Er zijn ook leuke apps waarop je tegen elkaar kan strijden: houseparty, psych, drawful en quiplash. Stel elkaar de grappigste vragen en lach samen om de antwoorden. Klinkt top, toch? We lichten er een paar voor je toe:

 • Pimpampet: dit werkt nét anders dan het origineel. Draai of kies een letter als je teamleider bent en laat al je collega’s in huis op zoek gaan naar een object dat begint met die letter. En degene die als laatste terug is… drinken maar!
 • Ranking de collega: dit spel vereist wat voorbereiding, maar is superleuk. Stel van tevoren stellingen op als ‘deze collega komt het laatst zijn bed uit’ of ‘met deze collega kun je het hardst lachen’ en laat iedereen deze vragen vooraf beantwoorden. Tijdens de borrel kun je de uitslagen bekend maken! Zo leer je elkaar nóg beter kennen. 
 • Psych: laat je hele team deze app downloaden en start een spel (vooral ‘and the truth comes out’ is écht een aanrader). Wanneer iedereen in het spel zit kan je beginnen! Je krijgt vervolgens vragen over elkaar. Dat wordt sowieso lachen, gieren en brullen om elkaars antwoorden.
 • Houseparty: in deze app kun je videobellen en spelletjes spelen tegelijkertijd. Quizvragen beantwoorden, tekeningen van je collega’s raden en wie ben ik spelen: op houseparty kan het allemaal! 

Nu heb jij alles in huis om van je digitale pubquiz een succes te maken. Letterlijk én figuurlijk. Veel plezierrrr! 🎉

Onderzoek naar werkplezier 2022

Meer werkplezier op je werkvloer levert je productieve, creatieve én betrokken medewerkers op die minder vaak ziek zijn en langer in dienst blijven. Hoe dat precies zit? Je leest het in de werkpleziergids!

Lees hier hoe een goede werksfeer zorgt voor meer werkplezier

Iedere maand het kenniskwartier in je mailbox? Meld je hier aan!