Online pubquiz maken? Organiseer een TOP pubquiz in 5 stappen! 🥳

Tijd voor wat extra werkplezier? Organiseer een pubquiz! In de kroeg, op de werkplek of digitaal! Een pubquiz maken is een makkie. Hoe? Dat lees je hier! De leukste categorieën, beste online platform en origineelste quizvragen: met deze tips wordt jullie pubquiz een topper. Wie is de slimste van jouw team?

► Nog meer werkpleziertips? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Download de pubquizDownload de nieuwsbrief

Spring snel naar:

Snel klaar met onze kant-en-klare pubquiz!

Ben jij beter in het verzinnen van antwoorden dan vragen? Download onze  kant-en-klare pubquiz. Dan ben je in een paar tellen klaar om al je collega’s te verslaan! 😉

Download de pubquiz

Hoe organiseer je een digitale pubquiz? Check deze 5 stappen

Een pubquiz is een superleuke, makkelijke manier om te zorgen voor nóg meer werkplezier! Maar waar begin je als je zo’n quiz maakt? Met onze 5 stappen is het een makkie!

Stap 1. Prik een datum en nodig je collega’s uit

Kies een moment uit, bijvoorbeeld een vrijdag na werk. Nodig je collega’s uit via een appje, mailtje, kaartje, of gewoon op de werkplek. Oké, zijn de uitnodigingen de deur uit? Dan kan het échte werk beginnen! Ready?!

Stap 2. Kies een locatie

Waar gaat deze titanenstrijd plaatsvinden? Online, op werk of pak je het groot aan en huur je een zaal of kroeg af? En werken veel van je collega’s vaak thuis? Een digitale quiz kan ook! Er zijn een aantal chille gratis platforms voor je quiz: Skype (max. 50 personen), Google Meet (max. 100 personen, max 60 minuten), Teams (max. 50 personen) en Zoom (100 personen, max 40 minuten) zijn goede keuzes. Bij de meeste platformen kun je met een bedrijfsaccount  elkaar ook allemaal zien. Er zit dan ook geen tijdslimiet. Wel zo gezellig!

Stap 3. Zo maak je zelf de pubquiz (onderwerpen en quizvragen)

Bedenk voor elke vraag 4 antwoorden en stel ze als multiple choice. Vragen over het bedrijf bijvoorbeeld, over elkaar (welke collega ging er ook alweer lós op het personeelsfeest?) of houd het algemener en ga voor algemene kennisvragen. Leuke categorieën zijn: actualiteit, wetenschap, politiek, kunst, werkinhoudelijk, sport, taal en films en series. Deel de pubquiz vervolgens per onderwerp op in verschillende rondes. Ongeveer 10 vragen per ronde. ‘Nieuwe rrrrrooonde, nieuwe kaaaaaansen!’ 

Maak er helemaal een feestje van door muziekvragen toe te voegen en samen los te gaan op de hitjes. Nog leuker: vraag vooraf aan je collega’s wat hun lievelingsnummers zijn. Gebruik vervolgens die liedjes voor je vragen. En je hebt meteen een lekkere afspeellijst voor op de achtergrond!

Leuke categorieën voor een pubquiz met collega’s:

 • actualiteit
 • wetenschap
 • politiek
 • kunst & literatuur
 • sport
 • taalkennis
 • films en series
 • muziek
 • topografie
 • eten en drinken
 • ‘op de werkvloer’
 • jullie vakgebied!

Stap 4. Kies een thema en maak het extra onvergetelijk!

Onder water, disco fever, gemaskerd bal, 1001 nacht of op z’n Hollands. Fleur je pubquiz op met een thema! En pas de quizvragen, spelletjes en muziek erop aan. Wees creatief! Heb jij je collega’s altijd al eens in een hawaii rokje willen zien? Dit is je kans! Wissel elke week van quizmaster en laat diegene het thema uitwerken. Tutu’s, onesies, propellerpetjes, duikbrillen.. trek de gekste outfit uit de kast! Ga ook voor drankjes en hapjes die bij het thema passen. Woehoe, kom maar doooorr met die memorabele pubquiz! 

Stap 5. Geen online pubquiz zonder borrel

En geen borrel zonder bubbels! Zo’n thuisborrel vraagt van iedere collega een kleine voorbereiding. Motiveer al je collega’s om zelf hun lievelingsdrankjes in te slaan én koud te leggen. Alcoholvrij mag natuurlijk ook. Enne… de lekkerste snacks mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Zit iedereen klaar achter z’n scherm? Proosten maaarrr! Hoppa, een bruisende start van je digitale pubquiz. 🥂

TIP! Wil jij wat extra’s doen voor je team? Stel een leuk borrelpakket samen en stuur het naar ze op. Of gewoon een fles wijn of wat lekkere (speciaal)biertjes. Er zijn ook leuke initiatieven van restaurants, brouwerijen of cafés die dergelijke thuisborrelpakketten al voor je hebben samengesteld. Zo support je ook nog eens je locals. Wijn-wijnsituatie!

Tip: wissel je pubquiz af met een spelletje

Liever iets anders dan een pubquiz? Er zijn genoeg andere leuke spelletjes voor op je werkborrel. 30 Seconds, Pim Pam Pet, Trivia, Wie Ben Ik, Ranking de Collega… Het kan allemaal! Er zijn ook leuke apps waarop je tegen elkaar kan strijden: houseparty, psych, drawful en quiplash. Stel elkaar de grappigste vragen en lach samen om de antwoorden. Klinkt top, toch? We lichten er een paar voor je toe:

 • Pimpampet, maar dan anders: Draai of kies een letter en laat al je collega’s op zoek gaan naar een object dat begint met die letter. En degene die als laatste terug is… drinken maar!

 • Ranking de collega: dit spel vereist wat voorbereiding, maar is superleuk. Stel van tevoren stellingen op als ‘deze collega komt het laatst zijn bed uit’ of ‘met deze collega kun je het hardst lachen’ en laat iedereen deze vragen vooraf beantwoorden. Maak tijdens de borrel de uitslagen bekend! Zo leer je elkaar nóg beter kennen. 

 • Psych: laat je hele team deze app downloaden en start een spel (vooral ‘and the truth comes out’ is écht een aanrader). Wanneer iedereen in het spel zit kan je beginnen! Je krijgt vervolgens vragen over elkaar. Dat wordt sowieso lachen, gieren en brullen om elkaars antwoorden.

 • Houseparty: in deze app kun je videobellen en games spelen tegelijkertijd. Quizvragen beantwoorden, tekeningen van je collega’s raden en wie ben ik spelen: op houseparty kan het allemaal! 

Nu heb jij alles in huis om van je pubquiz een succes te maken. Veel plezierrrr! 🎉

De grote werkpleziergids!

Meer werkplezier op je werkvloer levert je productieve, creatieve én betrokken medewerkers op die minder vaak ziek zijn en langer in dienst blijven. Hoe dat precies zit? Je leest het in de werkpleziergids!

Maak van iedere werkdag een feestje!

Nóg meer tips nodig om je werk leuk te maken? Wij helpen je. Als chef-werkplezier helpen we je op weg! Lees hier alles over de leukste uitjes, borreltips en meer! Zo zorg je dat je collega’s lekker lang blijven plakken, en misschien wel doorgroeien!

Alles over werksfeer

 

 

Misschien vind je dit ook wel leuk