Marton vertelt over zijn werk bij Tempo-Team Performance Management: "Elke dag is een kans om mensen te zien groeien en daar word ik echt blij van!"

Marton is 34 jaar en heeft een achtergrond in bouw. Via TTPM kwam hij terecht bij PostNL. Zeven jaar geleden begon hij als sorteermedewerker en klom hij snel op tot teamleider. Nu is hij manager en beheert hij namens TTPM het hele sorteerproces in PostNL Waalwijk. "Soms helpt het om je dromen uit te spreken", vertelt Marton lachend.

Wil je wat meer vertellen over je werk als manager bij TTPM?

“Elke dag voelt voor mij als een frisse start. Mijn dag begint rond 08:00 uur. Ik begin met een kop koffie terwijl ik mijn e-mails doorneem. Er zijn nachtdiensten en ik vind het belangrijk om op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen tijdens de nachtdienst. Vervolgens ga ik de vloer op en bespreek ik met mijn teamleiders hoe het met hen gaat en waar zij ondersteuning kunnen gebruiken. In mijn rol begeleid ik de aankomende managers en treed ik op als mentor voor teamleiders. 

Wat maakt jouw werk als manager leuk?

"Wat mijn werk leuk maakt, is het zien groeien van collega's. Het geeft mij een kick om hen binnen te zien komen op hun eerste dag en door te zien groeien naar leidinggevende posities. Het begeleiden van nieuwe teamleiders is een project waar ik enorm van geniet. Het draait bij ons allemaal om de mensen en het beste uit hen willen halen. De vrijheid die ik krijg in mijn rol is een extra bonus. Ik krijg de kans om aan leuke uitdagende projecten te werken, waarbij TTPM me alle vrijheid geeft om deze projecten zelf in te vullen.”

Waarom is TTPM zo leuk om voor te werken?

"Naast de fantastische collega's merk ik dat bij TTPM de drang naar groei en ontwikkeling groot is. Ik ben iemand die niet terugdeinst om mijn dromen en ambities te delen. En het mooie is dat Tempo-Team niet alleen mijn woorden heeft gehoord, maar ook echt de tijd namen mij te ondersteunen in mijn groeipad. Het is een avontuur dat ik met een glimlach beleef!"

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er binnen TTPM?

"Bij TTPM sta je eigenlijk nooit stil in je ontwikkeling. Via Tempo-Team worden er talloze cursussen en workshops aangeboden die bij jouw passen. Door deze kansen te benutten ben ik opgeklommen tot de positie van manager. Dat terwijl ik begon als sorteermedewerker bij PostNL."

Wat is het beste advies die je hebt gekregen tijdens je carrière bij TTPM?

"Dat je nooit alleen bent. Of je nu bij Tempo-Team zit, PostNL of ergens anders, vergeet nooit dat er altijd mensen om je heen zijn die jou willen helpen en steunen. Het is belangrijk om je dat te realiseren. Zo kan jij als manager het overzicht bewaren en het beste uit iedereen halen.’’

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt deel te nemen aan het Talent Ontwikkel Programma?

"Grijp die kans met beide handen aan! Als je een kans krijgt om je via Tempo-Team te ontwikkelen, dan is dat niet zomaar. Het is een geweldig traject om te groeien van teamleider naar manager. De steun die je krijgt tijdens het programma is ongekend. Echt, ik raad het iedereen aan!"

Bekijk alle managementvacatures bij TTPM hier.
Ontdek meer over werken bij PostNL hier.
Lees verder over het Talent Ontwikkel Programma hier.