Werken als hr-medewerker, iets voor jou?

Ben je graag onder de mensen? En schakel je snel van een sollicitatiegesprek naar de kleine letters op een contract? 🔍 Dan is werken als hr-medewerker echt iets voor jou! Benieuwd hoe en waar je aan de slag kunt als hr-medewerker? Wat voor papiertje je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! 

Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een hr-medewerker precies?!

Als hr-medewerker ben je een échte allrounder en sta je met een proactieve houding voor iedereen klaar binnen het bedrijf. Je bent de helpende hand van de hr-adviseur en samen zorg je ervoor dat alle personeelszaken tiptop in orde zijn. Zo weet jij alles van wet- en regelgeving, ben je een echte administratieve duizendpoot én hengel je nieuwe toppers voor het bedrijf binnen. 🎣 Een superafwisselende functie binnen human resources!

Zonder olie kan de motor niet draaien, daarom vind je vacatures voor de functie hr-medewerker echt o-ver-al. Van het ziekenhuis tot aan kantoor: je bent op elke plek gewild! Je vindt dus snel een vacature en werkplek die bij je past.

Als hr-medewerker zijn dit je belangrijkste taken:

 • Werven van nieuwe collega’s: van het schrijven van een pakkende vacaturetekst tot het opstellen van een arbeidscontract: je bent betrokken bij het hele recruitmentproces. Je bent het middelpunt van het bedrijf, dus weet precies wat voor nieuwe collega bij het team past!

 • Bijhouden ziekteverzuim: voelt een collega zich ziek? Dan meldt ‘ie zich bij jou. Dit kan soms ook voor langere tijd zijn. Als hr-medewerker zorg je dat deze collega’s de juiste hulp krijgen. Natuurlijk ken jij alle regels uit het verzuimbeleid. 

 • Salarisadministratie uitvoeren: een belangrijke taak is zorgen dat alle werknemers het juiste hoeveelheid knaken op hun rekening krijgen 💰. Wie waar recht op heeft? Jij weet het als geen ander! 

 • Arbeidscontracten opstellen en beëindigen: je bent altijd up-to-date van de laatste wet- en regelgeving. Komt er een nieuwe collega bij of neemt een collega afscheid? Jij zorgt dat ook de kleine lettertjes op de contracten he-le-maal kloppen! 📝

 • Vragen beantwoorden: jij bent dé vraagbaak voor werknemers bij onduidelijkheden over personeelszaken. Waar moet een declaratie worden ingeleverd? En hoe zit het met de uitbetaling van vakantiedagen? Jij hebt al deze kennis in huis!

De werkdag van een hr-medewerker: bellen, overleggen en plannen 

Als hr-medewerker ben je de hele dag met mensen bezig. Met jouw communicatie én sociale skills vink jij de taken af. ✅ Zo bel je met een potentiële nieuwe werknemer, ben je in gesprek met je directe collega’s én stem je met de hr-adviseur af hoe jullie een nieuwe wetgeving gaan doorvoeren binnen het bedrijf. Dit vind jij heerlijk om te doen, want jij krijgt energie van anderen!

Benieuwd naar een dag als hr-medewerker? Check het hieronder:

Tijdstip

Taak

08:00 uur

Nieuwe dag! Laat de drukte maar komen 💪

08:30 uur

Vergadering met de hr-adviseur: zo staan alle neuzen weer dezelfde kant op!

09:30 uur

De sollicitant belt om te checken hoe laat ‘ie een afspraak heeft, jij zoekt dit uit! 🕐

10:00 uur

Je stelt je collega’s op de hoogte van de nieuwe regelgeving rondom ziekteverzuim, zo weten ze hoeveel ze doorbetaald krijgen

10:30 uur

Kleine koffiepauze tussendoor, mmm ☕️

10:45 uur

Bezig met de planning: zo weet iedereen weer waar ‘ie aan toe is 📆

12:30 uur

Lunchtijd: lekker broodje eten met je gezellige collega’s 🥪

13:00 uur

De sollicitant is aangenomen: dat wordt een nieuw contract opstellen 📝

14:30 uur

Meer collega’s zijn altijd welkom: je vraagt die collega tekstschrijver of de pakkende vacaturetekst al af is  ✍️

16:30 uur

Yup, hij is af! Terugkoppeling met de hr-adviseur: is deze tekst oké of zijn er aanpassingen nodig?

17:00 uur

De tekst is gecheckt en je zet de vacature online!

17:30 uur

Tijd om naar huis te gaan, morgen weer een dag 👋

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een hr-medewerker 🤑 

Als fulltime hr-medewerker verdien je gemiddeld tussen €2.596 en €2.743 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €34.603 per jaar. Daar koop je genoeg planners van! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €15,42. Tsjakkaaa!

Hoe weten wij dat hr-medewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Het verschilt per bedrijf onder welke cao je valt. Dat betekent dat je salaris, vakantiedagen en bonussen landelijk geregeld zijn. Ennnn niet te vergeten: misschien krijg je wel fijne extra’s! Zoals een reiskostenvergoeding of laptop van de zaak. Ook teamuitjes en vrijmibo’s horen erbij! 🎉 In de secundaire arbeidsvoorwaarden lees je waar jij je voordeel uithaalt. Hoppaaa! 📈

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als recruiter of hr-adviseur? Wij vertellen je alles over salaris!

Weten wat je waard bent? Check de salariswijzer!

Zelfverzekerd onderhandelen of jouw salaris vergelijken met dat van anderen? Word wijzer over je salaris met de salariswijzer!

Wat voor hr-medewerkers zijn er?

Hr-medewerkers heb je in alle soorten en maten. De één is een kei in bijhouden van het personeelsbestand, terwijl de ander een strakke planning uitrolt 📆. Benieuwd welke functies er in de hr zijn? We hebben deze voor je op een rij gezet:

 • Hr-officer: een hr-officer bewaart als geen ander het overzicht en focust zich vooral op personeelsadministratie. Komt er een nieuwe collega bij? Of gaat er juist iemand weg? Jij bent ervan op de hoogte en zorgt dat dit proces soepel verloopt.

 • Hr-generalist: als hr-generalist doe je van alles! Zo zit je het ene moment in een sollicitatiegesprek en het andere moment duik je de cijfers in van afgelopen maand.

 • Hr-assistent: de naam zegt het al; je maakt vooral het werk van hr-adviseurs en officers een stuk makkelijker. Je ondersteunt bij de administratie, juridische vraagstukken én notuleert bij vergaderingen.

Hr-medewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om aan de slag te gaan als hr-medewerker heb je minimaal een hbo-diploma nodig. De studie Human Resource Management (HRM) sluit daar perfect op aan. Ook met een studie Toegepaste Psychologie of Bestuurskunde kan je aan de slag met de juiste werkervaring. Diploma in de pocket? 📚 Dan kan je solliciteren

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling 

Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd! Check onze (GRATIS!) online trainingen die van pas komen als hr-medewerker:

 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk als hr-medewerker. Met de training Gewoon goed Nederlants fris je de grammatica- en spellingsregels op. 

 • Vaak sta je (nieuwe) collega’s te woord via e-mail. Het is handig dat je dan weet hoe je tot de kern komt. Met de training E-mails schrijven krijg je dit helemaal onder de knie!

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een hr-medewerker

Ga je al even mee als hr-medewerker? En zie je het wel zitten om meer verantwoordelijk op je bord te krijgen? Dan is het tijd om door te groeien! Check hier welke doorgroeimogelijkheden er zijn:

 • Hr-manager: ben je een geboren leider? Dan is doorgroeien tot hr-manager iets voor jou! Als hr-manager geef je leiding aan het hr-team én zorg je dat er een goede sfeer hangt binnen het bedrijf. Roept iemand teamuitjes? Ook daar denk je over mee!

 • Hr-adviseur: als hr-adviseur is je voornaamste taak - je raadt het al - adviseren rondom personeelszaken. Denk aan de in- en uitstroom van werknemers, hun ontwikkeling, de verzuimbegeleiding, personeelsplanning, salarisadministratie en ga zo maar doorrrr.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte hr-medewerker 🤩 

Ben jij assertief en oplossingsgericht? Top! Dat zijn handige eigenschappen om te bezitten als hr-medewerker. Jij wilt elke vraag beantwoorden en bent pas blij als je collega’s tevreden zijn. Welke eigenschappen nog meer handig zijn? Wat dacht je van:

 • Aanpassingsvermogen: een gat in de planning brengt jou niet van je stuk. Je schakelt namelijk snel van de oude naar de nieuwe situatie. Door overzicht te bewaren en de juiste collega’s in te schakelen, is het zo gefixt!

 • Oplettend: een hr-medewerker is altijd op de hoogte van wat er zich afspeelt op de werkvloer. Je maakt met iedereen een praatje en bent geïnteresseerd in je collega’s. Nieuwe updates te horen gekregen? Dit neem je gelijk mee in je werk. 

 • Behulpzaam: voelt een collega zich ziek of speelt er iets thuis? Jij bent een luisterend oor en zoekt naar een geschikte oplossing. Je hebt namelijk altijd het beste met je collega’s voor.

 • Sociaal: je voelt je als een vis in het water tussen grote groepen mensen 🐟. Je houdt van gezelschap en stapt met gemak op nieuwe mensen af. Zo onderhoud je ook nog een groot netwerk. Da’s altijd handig!

Met deze werkgevers werken wij samen in de human resources

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.

Flexibele of vaste baan als hr-medewerker?

Wil je lekker veel ervaring opdoen? Dat komt goed uit, want er zijn genoeg fulltime banen. Zo kan je vaak voor 36, 38 of 40 uur per week aan de slag als hr-medewerker. Lekkerrr! 

Ben je iets te druk om fulltime aan de slag te gaan? Dat is geen probleem! Er zijn namelijk ook parttime mogelijkheden. Zo kan acht uur in de week werken bijvoorbeeld ook als hr-medewerker. Of twaalf of zestien uur! Dit bepaal je helemaal zelf. Jouw ideale urenaantal zit er sowieso tussen! Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team. Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als hr-medewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.

 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.

 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!

 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.

 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.

 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als hr-medewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over hr-medewerkers

 • Wat doet een hr-medewerker?

  Als hr-medewerker ben je een échte allrounder en sta je met jouw proactieve houding voor iedereen klaar binnen het bedrijf. Je bent de helpende hand van de hr-adviseur en zorgt er samen voor dat alle personeelszaken tiptop in orde zijn. Zo weet jij alles van wet- en regelgeving, ben je een echte administratieve duizendpoot én hengel je met gemak nieuwe toppers voor het bedrijf binnen. Een superafwisselende functie binnen de human resources dus! Lees hier meer over je taken als hr-medewerker

 • Wat verdien je gemiddeld als hr-medewerker?

  Als fulltime hr-medewerker verdien je gemiddeld tussen €2.596 en €2.743 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €34.603 per jaar. Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €15,42. Tsjakkaaa! Lees hier meer over de secundaire arbeidsvoorwaarden als hr-medewerker

 • Welke eigenschappen heb je nodig als hr-medewerker?

  Assertiviteit en oplossingsgerichtheid zijn handige competenties om te bezitten als hr-medewerker. Jij wilt elke vraag beantwoorden en bent pas tevreden als je collega’s tevreden zijn. Daarnaast heb je aanpassingsvermogen nodig én ben je oplettend. Je bent een luisterend oor voor collega’s en een sociaal dier. Check hier alle eigenschappen die horen bij een hr-medewerker.

 • Waarom is het leuk om te werken als hr-medewerker?

  Als je een sociaal dier bent, is het megaleuk om te werken als hr-medewerker. Je bent de hele dag met mensen bezig en zorgt dat alle personeelszaken in orde zijn! Benieuwd hoe de werkdag van een hr-medewerker eruitziet? Check het hier! 

 • Hoe moet ik solliciteren op een hr-medewerker vacature?

  Solliciteren als hr-medewerker is zo gepiept! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar hr-medewerker. Daarna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website et voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Check hier dan al onze sollicitatietips!

 • Hoe lang duurt een opleiding tot hr-medewerker?

  Om hr-medewerker te worden, heb je een hbo-diploma nodig. Een hbo-opleiding duurt minimaal vier jaar. Je kan verschillende opleidingen kiezen. Bekijk hier welke opleidingen je kan volgen om hr-medewerker te worden.