Werken als intercedent, iets voor jou?

Vind je voor ieder potje een dekseltje? Dan is een baan als intercedent misschien wel iets voor jou! Als intercedent koppel je talent aan bedrijven. 🤩 Superleuk! Er zijn talloze Tempo-Team uitzendbureaus waar je als intercedent aan de slag kan. Woehoeee werk genoeg dus! Lees hier alles over het leven van een intercedent; van salaris tot opleiding? Enn.. Tempo-Team heeft nog veel meer leuke vacatures met werkplezier. Benieuwd? Check snel alle vacatures!

 Check intercedent vacaturesAlle vacatures Tempo-Team

 

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een intercedent precies?!

Een intercedent koppelt vanuit een uitzendbureau kandidaten aan werkgevers. Heeft een klant snel nieuwe werknemers nodig? Jaaa jou WEL bellen! 🤩 Je speurt de beste kandidaten op en fixt de sollicitatiegesprekken. Ook geef je jouw opdrachtgevers advies over alles wat er bij hr komt kijken. Zo hoeven bedrijven zich daar niet mee bezig te houden! 

Naast dat je voor klanten de schakel bent tussen werkzoekenden en het bedrijf, zet jij je óók in voor je eigen werkgever om níeuwe klanten binnen te halen. Jij gaat op zoek naar bedrijven die wel wat hr-advies kunnen gebruiken!

Houd je van afwisseling en kom je graag bij verschillende bedrijven over de vloer? Dan is de rol van intercedent perfect. Als onderdeel van human resources zoek je voor allerlei soorten bedrijven nieuw personeel; van logistiek medewerkers tot verpleegkundigen. Superveelzijdig dus! 

Als intercedent ben je verantwoordelijk voor de volgende taken: 

 • Zoeken naar kandidaten: staat er een vacature open? Als intercedent ga je op zoek naar de beste kandidaat voor de functie. Hoe? Door vacatures uit te zetten en rond te neuzen in het kandidatenbestand van het uitzendbureau.
 • Klanten binnenhalen: zonder klanten, geen werk. Daarom ben je als intercedent ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe bedrijven. Acquisitie heet dat. Hoe je dat doet? Door bedrijven te bellen of gewoon even langs te wippen. Hebben ze personeel nodig? Dat regel je natúúúrlijk voor ze!
 • Advies geven rondom alles op hr-gebied: is jouw voorgestelde kandidaat aangenomen? Dan is deze vanaf dan in dienst van het uitzendbureau. En ben je de vraagbaak voor alles rondom cao’s, salarissen en opleidingen. 
 • Kandidaten begeleiden: goede kandidaten gevonden? Yesss! Je neemt direct contact met ze op en hoort ze uit: passen ze écht zo goed bij de functie? Mooi! De beste opties leg je voor aan de klant. 
 • Sollicitatiegesprekken voeren: is de klant net zo enthousiast als jij? Hoppaaa! Je voert de sollicitatiegesprekken en zorgt dat je klant de best mogelijk invulling van de vacature krijgt. 
 • Kandidaat aangenomen? Gefeliciteerd! Je zorgt dat al het papierwerk op orde is, en de kandidaat ook daadwerkelijk kan starten met de functie. 
 • Kandidaat afgewezen? Helaas… ook dat hoort bij je functie. Je belt de kandidaat af. Niet geschikt voor deze baan, maar wel veel potentieel en superleuk?! Vraag dan of je de kandidaat in het bestand mag opnemen. Scheelt weer zoeken bij een volgende functie!

De werkdag van een intercedent: bellen, mailen en regelen

Je dag als intercedent is superafwisselend. Start bijvoorbeeld met het checken van de mailbox. 📬 Zijn er nog reacties binnengekomen van uitstaande vacatures? Daarna beantwoord je wat vragen van kandidaten, om vervolgens een paar bedrijven te bellen die wel wat wervingshulp kunnen gebruiken. Wat hebben zij precies nodig? Dat vraag jij tot in de puntjes uit, zodat je ze perfect kan adviseren! 

Enne … dit doe je uiteraard niet alleen! Weet je even iets niet zeker, of ben je toe aan een praatje? Je collega’s staan altijd voor je klaar! Bij het koffiezetapparaat kom je vast en zeker een recruiter, hr-adviseur, accountmanager of administratief medewerker tegen.  

Lekker fluitend op de fiets naar je werk? Dat kan! Intercedenten werken namelijk vaak in de buurt van opdrachtgevers en hun gedroomde kandidaten. Daarnaast werk je gewoon lekker van 9 tot 5. Genoeg vrije tijd dus! Wil je weten hoe een dag in het leven van een intercedent eruit ziet? Check het hier:
 

Tijdstip Taak
09:00 uur

Tutuduu… goeeedemorgen! 👋

10:00 uur

Yesss! de sollicitanten stromen de mailbox binnen.

11:00 uur

“Hé, wat leuk je te spreken! Ik bel over je reactie op de vacature…” 

12:00 uur

Het gevecht om het tosti-ijzer is begonnen….

13:00 uur

Dit ziet eruit als een interessante vacature, even bellen of ze hulp nodig hebben. 📱

14:00 uur

Tijd voor een rondje langs de velden: zijn er nieuwe hr-ontwikkelingen? 

15:00 uur

Joehoeee gaat er iemand mee een rondje lopen? 🚶

15:30 uur

“Hé, ik heb je wat nieuwe kandidaten opgestuurd. Laat me weten wat je ervan vindt!” 

17:00 uur

Wauuwww dat ging snel! Morgen weer een dag. 

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een intercedent 🤑

Als fulltime intercedent verdien je gemiddeld tussen €2.250 en €2.553 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €28.812 per jaar. Daar kun je ruim 10.000 kopjes koffie van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €13,86. Tsjakkaaa! 

Hoe wij weten dat intercedenten dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Als intercedent val je meestal onder de cao van de NBBU, de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. Hierin vind je alles; van salarisschalen tot wanneer je recht hebt op verlofdagen. Superhandig dus! Leuke teamuitjes en vrijmibo’s? Reken maar van yessss. Ook werken sommige bedrijven met bonussen. Kortom: er is van alles mogelijk! Vraag gewoon even bij het sollicitatiegesprek naar de secundaire arbeidsvoorwaarden

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als recruiter of hr-medewerker? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als intercedent? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van intercedenten is. Hoppaaaa!

Wat voor intercedenten zijn er?

Er zijn veel soorten intercedenten, zoals:  

 • Junior intercedent: begin je net als intercedent? Dan kom je vaak terecht in een junior functie. Hier leer je alle kneepjes van het vak, en doe je de nodige werkervaring op.
 • Medior intercedent: de basis geleerd? Mooi! Groei dan door tot medior intercedent. Je draait lekker mee in het team en geeft junioren de nodige feedback.
 • Senior intercedent: heb je bakken met ervaring en ben je op zoek naar meer leidinggevende taken? Dan ben je toe aan een senior positie. Als senior ben je de vraagbaak van het team. 

Intercedent worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Aan de slag als intercedent? De meeste intercedenten hebben de hbo-opleiding Human Resource Management, Arbeidspsychologie, Bedrijfskunde of Communicatie gestudeerd. Heb je een andere achtergrond? Ook dan kun je gewoon aan de slag als intercedent! De meeste werkgevers vragen alleen een hbo-opleiding. Score!

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

De beste intercedent óóit worden? Kijk dan eens naar aanvullende trainingen en opleidingen. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van persoonlijke ontwikkeling, tot vakinhoudelijk. Werk je via Tempo-Team dan kan je gratis (!) trainingen volgen via Mijn Groei

Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende cursussen: 

 • Elevator Pitch: in één minuut duidelijk maken waarom een bedrijf via jou vacatures moet uitzetten? Dat is het doel van de elevator pitch. Zo leer je snel tot de kern van je verhaal komen. 
 • Gesprekstechnieken: de beste vragen stellen aan een kandidaat? Volg dan een cursus gesprekstechnieken. Zo leer je hoe je goed luistert, samenvat en doorvraagt waar nodig!
 • Netwerken: als intercedent heb je een groot netwerk aan klanten én kandidaten. Hoe je deze onderhoudt? Dat leer je in de cursus netwerken! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een intercedent

Werk je een paar jaar als intercedent, en ben je toe aan verandering? Toppp! Als intercedent kun je namelijk alle kanten op. Wil je weten wat de doorgroeimogelijkheden zijn? Hierrrrr komen ze! 

 • Teamleider: lekker veel ervaring opgedaan? Word leidinggevende! Als manager geef je leiding aan een team van intercedenten. Daarnaast help je diegene die net gestart zijn om zich verder te ontwikkelen. Superleuk dus!
 • Sales: word je helemaal enthousiast van sales? Als intercedent bouw je al de nodige ervaring op, de overstap is dus zo gemaakt! Groei door tot een functie als consultant, accountspecialist of salesmanager. Alvast meer leren over sales? Er bestaan talloze salestrainingen
 • Marketing: in het werk als intercedent leer je ook veel over marketing. Krijg je hier energie van? Ga dan voor een baan als marketeer. Of volg een training zodat je je marketingkennis als intercedent kan inzetten. 

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte intercedent 🤩

Op ieder potje past een dekseltje; weet je ze te vinden? Yehessss dan ben jij een geboren intercedent! Maar… er komt natúúúrlijk nog meer bij kijken. Herken jij je ook hierin? 

 • Je hebt lef: belletjes, mailtjes; je deinst nergens voor terug en stapt moeiteloos op nieuwe klanten en kandidaten af!
 • Je bent energiek: wat je ook aanpakt, je doet het vol energie! En die energie draag je weer over op klant en kandidaat. Daarom vinden ze het zo fijn om met je samen te werken! 
 • Je werkt graag zelfstandig: natúúúrlijk heb je leuke collega’s die altijd voor je klaarstaan! Maar je bepaalt vaak je eigen agenda en beheert je eigen klanten. Zelfstandig werken is dus zeker een pré. 
 • Je bent betrokken: je praat met iedereen, en komt zo van alles te weten. Je houdt van contact en hebt inlevingsvermogen. Zo kom je erachter wie je voor je hebt en wat ze écht willen of nodig hebben. 
 • Je bent stressbestendig: stress? Dat staat niet in jouw woordenboek! Je vindt het heerlijk als de dag anders loopt dan verwacht, kom maar door met die verrassingen! 

Altijd de nieuwste intercedent vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als intercedent?

Parttime, fulltime of flexibel; als intercedent is het allemaal mogelijk! Vaak werk je bij een uitzendbureau en werk je tussen de 32 en 40 uur. Wil je minder werken? Bespreek dit dan met het bedrijf. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. 😉

Vind je het fan-tas-tisch om verschillende bedrijven aan de juiste match te helpen? Kom dan als intercedent werken bij Tempo-Team! Tempo-Team heeft vestigingen over het hele land, dus er is er altijd wel eentje dichtbij. Check hier alle vacatures per dienstverband

Kom werken als intercedent bij Tempo-Team!

Werken bij Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als intercedent aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over intercedenten

 • Wat doet een intercedent?

  Een intercedent koppelt vanuit een uitzendbureau kandidaten aan werkgevers. Heeft een klant snel nieuwe werknemer nodig? Jaaa jou WEL bellen! 🤩 Je speurt de beste kandidaten op en fixt de sollicitatiegesprekken. Zo hoeven bedrijven zich niet bezig te houden met sollicitatieprocedures. Dat scheelt weer tijd! Check hier een intercedent per maand verdient!

 • Wat verdien je gemiddeld als intercedent?

  Als fulltime intercedent verdien je gemiddeld tussen €2.250 en €2.553 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €28.812 per jaar. Daar kun je ruim 10.000 kopjes koffie van kopen! 😉 Werk je liever flex? Lees op deze pagina hoeveel je dan verdient.

 • Heb je ervaring nodig voor intercedent?

  Heb je een hbo-opleiding afgerond? Yehessss dan kan je aan de slag als junior intercedent! Hoe meer ervaring je opbouwt, hoe hoger je komt. 

 • Is werken als intercedent moeilijk?

  Het werken als intercedent is vooral heel leuk! Krijg je energie van mensen, en ben je een échte koppelaar? Dan komt het helemaal goed. Natúúúrlijk moet je af en toe een extra beentje bij zetten, maar dat zorgt ook voor de nodige uitdaging. 

 • Waarom is het leuk om te werken als intercedent?

  Als intercedent is geen dag hetzelfde. Dat maakt het werk zo leuk! De ene dag ben je op bezoek bij een bedrijf om ze beter te leren kennen. En de volgende dag spreek je met drie nieuwe kandidaten. Die afwisseling, daar doe je het voor. 

 • Hoe moet ik solliciteren op een intercedent vacature?

  Solliciteren als intercedent is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en check onze vacatures! Daarna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website et voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!

 • Welke vaardigheden ontwikkel ik met een intercedent baan?

  Als er één vaardigheid is waar je je als intercedent in ontwikkelt, is het je mensenkennis wel. De hele dag sta je in contact met mensen, en aan jou de taak om ze te doorgronden. Daarnaast leer je superflexibel te zijn; geen dag is namelijk hetzelfde. Kom maar door met die verrassingen! 🥳