Werken als inpakmedewerker, iets voor jou?

Een pakketje uitpakken: daar word je toch blij van? 🤩 Maar wie pakt al die pakketjes eigenlijk in…? Precies! Inpakmedewerkers! Werken als inpakmedewerker is de perfecte baan om te starten in de logistiek! Wil jij weten hoe en waar je aan de slag kunt als inpakmedewerker? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! 

Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een inpakmedewerker precies?!

Als inpakmedewerker zorg je ervoor dat elk pakket op tijd de deur uit vliegt. Moeten er nog dozen gevouwen worden? Je fixt het! Zit er nog geen sticker op? Je staat al klaar met een rol tape! Technisch probleem? Je zoekt het uit! Kortom: dankzij jou krijgen klanten perfect op tijd hun bestelling in huis. Hopppaa! 
Dus… Wil jij het nieuwste Adidas-sportpak inpakken? Of zie jij jezelf al vers fruit in dozen stoppen? Start dan snel met werken als inpakmedewerker in de logistiek.

Als inpakmedewerker ben je bezig met:

 • Dozen inpakken: als inpakmedewerker pak jij in een rap tempo pakketjes in. Hoe eerder ze ingepakt zijn, hoe eerder ze de deur uit kunnen! Daagggg pakketjes! 🖐

 • Pakketten voorzien van beschermingsmateriaal: producten inpakken is één ding, maar zorgen dat ze goed aankomen bij de klant is natuurlijk stap twee. Daarom zorg je altijd dat de producten zo veilig mogelijk worden ingepakt. Je pakt die peperdure vaas daarom strak in het bubbeltjesplastic. Veiligheid voorop! ;) 

 • Kwaliteitscontrole uitvoeren: als inpakmedewerker controleer je altijd of het pakket aan de standaarden voldoet. Is het product nog heel? Check! Is er nog voldoende op voorraad? Check! 

 • Dozen en pakketten stickeren: zit het pakket in de doos? Tijd om te stickeren! Op het etiket staat het adres waar het naartoe gestuurd moet worden. En dan is het tijd om het naar de vrachtwagen te brengen. See you later! 

 • Bestellingen verwerken: weleens gehoord van overzicht? Het is belangrijk dat je als inpakmedewerker in het systeem doorgeeft welke bestellingen al gedaan zijn, en welke nog moeten gebeuren. Heerlijk zo’n overzicht!

De werkdag van een inpakmedewerker: sorteren, inpakken en controleren!

 

Als inpakmedewerker ben je elke dag lekker aan het knallen met je collega’s. 🔥 Je hebt veel contact met andere medewerkers in de logistiek en productie. Zoals bezorgers, lader/lossers, heftruckchauffeurs, orderpickers en productiemedewerkers. En dat is gezellig hoor! 

Inpakmedewerkers vind je in magazijnen, loodsen en distributiecentra. Je bent de onmisbare schakel tussen alles wat binnenkomt en wat het pand weer verlaat. Dankzij jouw werk krijgen klanten de juiste pakketjes! 🎁

Je werktijden als inpakmedewerker zijn heel afwisselend. Je werk vaak in ploegendiensten. Dat betekent dat je op verschillende tijden en dagen werkt, maar wel volgens een vast ritme. En het beste nieuws? De toeslagen die je krijgt wanneer je in ploegendiensten werkt! 💸 Die lopen soms op tot 200 procent. Ka-chingggg! 

Benieuwd hoe een dag in je toekomstige leven als inpakker eruit kan zien? Check het hier:

Tijd Taak
07:00 uur Goedemorgen deze morgen! 🌞
08:00 uur Aankomst bij het magazijn: weer een mooie nieuwe dag! Je checkt meteen de planning van vandaag.
09:00 uur Tijd om de dozen erbij te pakken. Hup! Uitvouwen, juiste product erin, beetje piepschuim of bubbeltjesplastic, en klaar!
10:00 uur Zo, dat ging snel! Rolletje tape erbij, en dichtplakken die dozen! 📦
11:00 uur Even een kwaliteitscontrole doen. Hoe zat het ook alweer met die voorraad? Oh nee toch.. Bijna door de lading heen? Even melden aan de productiemedewerker!
12:00 uur Knorrende maag? Tijd voor een lekkere lunch met je favo collega’s 🥪
13:00 uur Hoppa! Twintig dozen gevuld en gestickerd. Meteen even wegbrengen naar het magazijn, zo heb je weer plek voor nieuwe pakketjes
14:00 uur Het piepschuim is op. Je neemt initiatief en vult dit gelijk aan! Zo kunnen jij en je mede inpakkers snel door met inpakken
15:00 uur Alle pakketten zitten in dozen. Lekkerrr. Alleen nog even in het systeem doorgeven welke bestellingen er allemaal gedaan zijn 🖥
16:00 uur Er zijn nog een aantal pakketjes die in dozen gestopt moeten worden. Let’s gooo
16:30 uur Je werkdag zit er alweer op. Zingend naar huisss  🎤

Neem vast een kijkje op de werkvloer

Benieuwd hoe een baan als inpakmedewerker er nou écht uitziet? In de YouTube-serie Tour de werkvloer nemen we je mee op de - je raadt het al - werkvloerrrrr! Bekijk de video nu en neem vast een kijkje in het leven van een inpakmedewerker bij Dawn Foods.

Werken bij Dawn Foods

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een inpakker 🤑

Als fulltime inpakmedewerker verdien je gemiddeld €1.910 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €24.753 per jaar. Daar kun je een gloednieuwe auto van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €11,02. Tsjakkaaa! 

Enneehh, werk je als inpakmedewerker in ploegendiensten? Dan is je salaris nog een stuk hoger! Je ontvangt namelijk een toeslag als je werkt in de avond, de nacht of in het weekend. En dat tikt lekker aan hoor! 

Hoe weten wij dat inpakmedewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!


Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als bezorger of orderpicker? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als inpakmedewerker? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van inpakmedewerkers is. Hoppaaaa!

Ga naar de salariswijzer

Waar kan je werken als inpakker?

Sta je te springen om aan de slag te gaan als inpakmedewerker? Top! Check hieronder wat voor soorten inpakmedewerkers er zijn: 

 • Inpakker in een fabriek: hier sta je aan een lopende band, waar je steeds dezelfde producten eraf haalt om in te pakken. De producten stop je in een doos met het juiste etiket erop, zo is het pakket helemaal verzendklaar. Pak bijvoorbeeld Philips lampjes in voor de Albert Heijn, zo breng jij iedereen licht! 💡

 • Inpakker bij een webshop: stel je werkt als inpakker bij Coolblue, en iemand plaatst via Coolblue een bestelling van een Playstation 5, twee controllers en een oplader. Jij bent dan degene die de artikelen bij elkaar verzamelt en ze in de doos stopt!

 • Inpakker bij een groente- en fruitboer: je kan ook aan de slag als inpakmedewerker tussen de wortels en frambozen! Ja, bij een groenteboer dus! Hier werk je lekker in de buitenlucht. Je zorgt dat het geplukte fruit netjes in een doos terecht komt, zodat het naar de winkel kan. Dus… op zoek naar een zomerbaantje? 

Maar hé! Of je nou binnen of buiten aan het werk gaat, één ding is zeker: als inpakker zorg jij dat ieder product veilig de doos in gaat. Grote of kleine bestelling? In jouw handen is élk pakket in de juiste handen! 

Inpakmedewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Opleiding? Diploma? Nee hoor, als inpakmedewerker heb je die niet per se nodig! Je leert gewoon van je collega’s hoe je alles moet doen. Da’s makkelijk! 

Scoor certificaten voor je persoonlijke ontwikkeling

Soms heb je wel bepaalde certificaten nodig om te mogen werken als inpakmedewerker. Bijvoorbeeld het certificaat VCA Basis. Met dit certificaat toon je aan dat je veilig kan werken in een risicovolle omgeving, zoals een fabriek of magazijn. En weet je wat top is? Die kan je gewoon halen via Tempo-Team! Hopppaa! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een inpakker

Inpakken is leuk, maar er zijn nog veel meer leuke banen in de logistiek. Groei bijvoorbeeld door tot: 

 • Logistiek medewerker: als logistiek medewerker houd je je niet alleen bezig met het inpakken van pakketten en goederen, maar help je ook met in- en uitladen op een orderpicktruck of reachtruck. Zo zorg je dat alle producten van a naar b gaan in het magazijn. Een uitbreiding van het takenpakket dus! 

 • Magazijnmedewerker: orde scheppen en overzicht bewaren, dat kan een magazijnmedewerker als de beste! Fluitend en met de radio op de achtergrond neem je goederen aan, verwerk je ze ze in het systeem en ruim je ze netjes op. 🎶 Ook zet je bestellingen klaar, help je met laden en lossen en houd je de voorraad in de gaten.

 • Orderpicker: een orderpicker maakt pakketten klaar voor verzending. Komt er een bestelling binnen? Dan zoek jij de juiste producten bij elkaar, controleer je etiketten, pak je ze in en voorzie je ze van de juiste verzendsticker. Als orderpicker is elke werkdag een cadeautje! 🎁

 • Heftruckchauffeur: achteruit inparkeren terwijl je een order verzamelt? Geen probleem voor een heftruckchauffeur. Met twee handen aan het stuur verplaats je zware ladingen in grote stellingen, verzamel je orders en houd je het magazijn op orde. Toet-toet!

 • Reachtruckchauffeur: als reachtruckchauffeur bereik je de grootste hoogtes van het magazijn. Je haalt ladingen uit de vrachtwagen, helpt bij laden en lossen en brengt de vracht naar de hoogste stellingen. 

 • Lader/losser: als lader/losser is je werkdag een soort levend Tetris. 🕹️ Je haalt vrachtwagens en containers leeg, en laadt ze vervolgens met nieuwe goederen. Daarbij let je natuurlijk op veiligheid en zorg je dat alles precies past en klopt.

 • Logistiek manager: als logistiek teamleider geef je leiding aan een hele logistieke afdeling. Van orderpickers tot heftruckchauffeurs: je zorgt ervoor dat iedereen met plezier aan het werk gaat. Want samen sta je sterk, en dat weet jij als logistiek teamleider maar al te goed.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte inpakmedewerker 🤩

Als inpakmedewerker vink je bij het openvouwen van je eerste kartonnen doos direct de volgende eigenschappen af: je werkt efficiënt en snel. En waarom werk je efficiënt en snel? Omdat je zo snel mogelijk alle pakketjes naar de chauffeur wil brengen, zodat hij ze naar de klanten brengt! 

Ennee… herken jij je hier ook in?

 • Je houdt van routine: je voert tijdens je werkt vaak dezelfde handeling uit. Doosje openvouwen, pakketje erin, doosje dichtplakken en wegbrengen! Dus hou jij van een bepaalde routine in je werk? Dan is inpakmedewerker echt iets voor jou! 

 • Je bent flexibel: omdat je in ploegendiensten werkt, werk je op verschillende tijden en dagen. Maaarr met die flexibele houding en die lekkere bonussen kom je op zondag graag je bed uit! 🤑

 • Je werkt nauwkeurig: pietje-precies? Dat ben jij! Zo kloppen alle pakketjes en komen ze aan op de juiste bestemming! 

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als inpakmedewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

 • Daelmans: bestaat er een Nederlandser product dan de stroopwafel? We zijn er beroemd mee in het buitenland en dat is natuurlijk volledig terecht! Bij Daelmans waren ze zó dol op stroopwafels, dat ze ze maar zelf zijn gaan maken. En hoe! Ze zijn inmiddels de grootste stroopwafelproducent ter wereld. Wow. En jij kunt ze gaan helpen!

 • Merba: banketbakkerij Merba kan jouw inpakhulp goed gebruiken! Als inpakmedewerker pak je hier de lekkerste verse koekjes en chocolaatjes in. Mmmmm 😋 

 • Mola: als inpakmedewerker bij Mola maak je deel uit van de gezelligste familie van Nederland. In deze hypermoderne fabriek pak je heerlijke appelflappen, croissants, frikandelbroodjes en andere heerlijke bladerdeeg producten in.

Met deze werkgevers werken wij samen in de logistiek

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.

Flexibele of vaste baan als inpakker?

Werk jij graag minstens drie dagen in de week? Dan ben je als inpakmedewerker zeker aan het juiste adres bij Tempo-Team! Als inpakmedewerker werk je tussen de 24 en de 40 uur per week. En dat kan in de ochtend, of in de avond. Net wat jij chill vindt! Parttime of fulltime: bij Tempo-Team kan het allemaal. Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als inpakmedewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.

 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.

 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!

 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.

 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.

 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Onze openstaande inpakmedewerker vacatures👇

Sla jouw baan als inpakmedewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over inpakmedewerkers

 • Wat doet een inpakmedewerker?

  Als inpakmedewerker zorg je ervoor dat elk pakket op tijd de deur uit vliegt. Moeten er nog pakketjes gevouwen worden? Jij fixt het! Zit er nog geen sticker op? Jij staat al klaar met een rol tape! Technisch probleem? Je zoekt het uit! Kortom: dankzij jou krijgen klanten perfect op tijd hun bestelling in huis. Hopppaa! Lees hier precies wat een inpakmedewerker doet.

 • Wat verdien je gemiddeld als inpakmedewerker?

  Als fulltime inpakmedewerker verdien je gemiddeld €1.910 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €24.753 per jaar. Daar kun je een gloednieuwe auto van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €11,02. Tsjakkaaa! Lees hier over het salaris van een inpakmedewerker.

 • Heb je ervaring nodig voor inpakmedewerker?

  Opleiding? Nee hoor! Die heb je als inpakmedewerker niet nodig. Je leert gewoon van je collega’s hoe je alles moet doen. Da’s makkelijk! 

 • Is werken als inpakmedewerker moeilijk?

  Als inpakmedewerker vink je bij het openvouwen van je eerste kartonnen doos direct de volgende eigenschappen af: je werkt efficiënt en snel. En waarom werk je efficiënt en snel? Omdat je zo snel mogelijk alle pakketjes naar de chauffeur wil brengen, zodat hij ze naar de klanten brengt! Benieuwd welke competenties een inpakker nog meer in huis heeft? Lees hier meer de eigenschappen van een inpakmedewerker.

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als inpakmedewerker?

  Als inpakmedewerker hoef je niet aan bepaalde eisen te voldoen. Wel kan het handig zijn om een VCA-diploma op zak te hebben! Lees hier meer over de certificaten voor inpakmedewerker.

 • Hoe moet ik solliciteren op een inpakmedewerker vacature?

  Solliciteren als inpakmedewerker is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en check onze vacatures! Daarna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website et voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!

 • Welke vaardigheden ontwikkel ik met een inpakmedewerker baan?

  Inpakken is leuk, maar dat hoeft natuurlijk niet voor altijd! Altijd al de leiding willen hebben over een team? Dat kan ook in het magazijn! De leiding hebben over een heel team inpakkers, en zorgen dat ieder pakketje op tijd de deur uit gaat! Klinkt dat niet hééérlijk? Lees hier welke doorgroeimogelijkheden er zijn als inpakmedewerker.