Werken als logistiek manager, iets voor jou?

Het brein van het magazijn, dat ben jij als logistiek manager! 🧠 Je houdt het hoofd altijd koel. Je zet alle medewerkers op de juiste plek en zorgt ervoor dat het magazijn op volle toeren draait. Interessant? Dat dachten we al! Hier lees je alles over werken als logistiek manager. Ontdek hoe en waar je aan de slag kunt als logistiek manager, wat voor opleiding je nodig hebt en natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een logistiek manager precies?!

Magazijnen zoemen van de bedrijvigheid. Heftrucks sjezen van links naar rechts, orderpickers lopen op en neer  en pakketten worden - “hey, voorzichtig!” - op pallets geladen. Iemand moet dat allemaal in goede banen leiden. Jahaaa… dat doet een logistiek manager! 

De logistiek manager, supply chain manager of teamleider logistiek. Een baan met vele namen, maar nog meer verantwoordelijkheden! Je maakt de planning, werft, coacht medewerkers, stuurt je collega’s aan en strooooit natuurlijk met complimenten! Van inpakken tot transporteren: jij overziet het hele logistieke proces van begin tot eind!

Als logistiek manager zijn dit je belangrijkste taken:

 • Roosters maken: je verdeelt de taken zó over je collega’s dat het magazijn tiptop draait.
 • Coachen van je medewerkers: je bent er niet alleen om je collega’s aan te sturen. Ze kunnen overal mee naar je toe komen. Zit een collega even niet zo lekker in z’n vel? Dan gaan jullie samen op zoek naar een oplossing.
 • Nieuwe medewerkers zoeken: je kent je team als de beste. Wie anders dan jij kan het beste het nieuwe orderpick- of heftrucktalent binnenslepen? Duhh.. niemand dus!
 • Goederen checken: voordat er een product vervoerd kan worden, controleer je of het in goede staat is. Check! Dubbelcheck! Karren maar met die vracht. 🚚
 • Klachten afhandelen: het kan niet áltijd goed gaan. Is een opdrachtgever niet tevreden met het logistieke proces? Dan neem je de klacht in behandeling en kijk je hoe het in de toekomst beter kan. Van fouten leer je! 💪
 • Collega’s aansturen: als chef magazijn heb je een bak aan ervaring. Deze ervaring deel je met je medewerkers. Zo worden het allemaal logistieke toppers. En heb je even tijd? Dan help je natuurlijk een handje mee!

De werkdag van een supply chain manager: plannen, leidinggeven en luisteren

Naast een planwonder, ben je als logistiek manager ook een echt mensenmens. Je collega’s komen naar jou toe als ze ergens mee zitten, of als ze iets willen leren. Onder het genot van een lekker bakkie gaan jullie in gesprek over hoe je het werk van je collega nóg leuker kan maken. De combinatie van logistieke werkzaamheden en het begeleiden van een team maakt je werk juist uitdagend, zo gaat het nooit vervelen! In jouw team werk je bijvoorbeeld samen met logistiek medewerkers, orderpickers, heftruckchauffeurs, planners en teamleiders.

Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als logistiek manager? Check het hieronder.

Tijdstip Taak
06:00 uur

goeiemorgen! Lekker vroeg uit de veren, want zo’n supply chain regelt zichzelf niet!

07:00 uur

de planning doorlopen met je team. Weet iedereen wat ‘ie moet doen? Start die heftrucks maarrr! 🏁

08:00 uur

even een rondje langs de voorraden. Een paar bestellingen doorgeven en de voorraad is weer tiptop in orde!✅

09:00 uur

sollicitatiegesprek voeren. Dit zou wel eens een goede aanwinst kunnen zijn! 😃

10:00 uur

bakkie doen met de teamleiders van transport en het magazijn. Loopt alles nog volgens plan?

11:00 uur

gezellig lunchen met het hele team. Mjam!🥪

11:30 uur

een belletje met de leverancier. Morgen weer een nieuwe vracht!📱

13:00 uur

tijd voor wat arbeidsvitamientjes. Je knalt de speaker aan en laat het hele magazijn dansen. Lekker bezig, DJ!🎶

14:00 uur

maandelijks gesprek met één van je werknemers. Wat wil ‘ie nog leren? Samen maken jullie een plan voor de toekomst. 🗺️

15:00 uur

laatste ronde door het magazijn en dan komt de volgende manager je aflossen met een dikke high five ✋

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een logistiek manager 🤑

Als fulltime logistiek manager verdien je gemiddeld tussen €2.371 en €2.683 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €33.333 per jaar. Daar kun je het hele magazijn mee leegkopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €14,59. Tsjakkaaa! 

Hoe weten wij dat logistiek managers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Als logistiek manager val je trouwens onder de cao Transport en Logistiek. Dat betekent dat je salaris, bonussen en vakantiedagen landelijk zijn vastgelegd. Hoef je dát in ieder geval niet te managen! Welke secundaire arbeidsvoorwaarden je precies krijgt, ligt ook aan je werkgever.

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als logistiek supervisor of transportplanner? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als logistiek manager? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van logistiek managers is. Hoppaaaa!

Wat voor logistiek managers zijn er?

Iedere logistiek manager heeft dezelfde taken: het controleren van de voorraad, het aansturen van een team, het zoeken van personeel en het bestellen van producten. Welke producten, team en voorraad dat zijn? Dat verschilt! Heel veel bedrijven hebben een logistiek manager nodig. Denk aan: PostNL, Mars of Ingram Micro. Je kan dus o-ve-ral aan de slag. Kies dan ook voor een werkgever waar je iets mee hebt, of dat nou je favoriete kledingmerk is of de fabrikant van jouw lievelingssnack!  

Supply chain manager worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Er is een speciale opleiding voor logistiek managers: de mbo 4-studie Logistiek Manager. Ook met een mbo 4-diploma Transport en Logistiek heb je een prima basis om aan de slag te gaan als logistiek manager. Wil je een theoretische aanpak? Ga dan Logistics Management studeren op het hbo. 

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Je bent nooit uitgeleerd! Wil je je na je opleiding doorontwikkelen tot een echte logistieke topper? Wij bieden een heleboel trainingen die goed passen bij een logistiek manager. Wat dacht je bijvoorbeeld van een training in:

Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk je (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte logistiek manager 🤩

De belangrijkste eigenschap van een logistiek manager? Je bent een strategisch meesterbrein! Je bedenkt de meest efficiënte logistieke plannen en zorgt ervoor dat ze nageleefd worden. Zo maak je van ieder logistiek proces een logistiek succes! 💪 Benieuwd naar de rest van de eigenschappen die passen bij een logistiek manager? Check ze hier!

 • Leiderschapskwaliteiten: je bent een geboren leider. Je bent comfortabel met een leidinggevende rol en houdt ervan om je team op sleeptouw te nemen!
 • Stressbestendig: je hebt als logistiek manager een heleboel verantwoordelijkheden. Het is jouw verantwoordelijkheid dat alles in het magazijn soepel verloopt. Gelukkig ga jij wel lekker op die werkdruk en houdt je altijd je hoofd koel. 
 • Communicatief sterk: als logistiek manager heb je contact met allerlei betrokken partijen: leveranciers, teamleiders, medewerkers en meer. Je bent altijd vriendelijk en geduldig en je kan een boodschap goed overbrengen. Je team bestaat vaak uit mensen met allerlei verschillende culturele achtergronden. Jij vindt dit superleuk en kan met iedereen overweg!
 • Leergierig: je bent altijd op zoek naar verbeterpunten in het proces. Je luistert goed naar je medewerkers, en neemt klachten serieus. Jouw missie: van het magazijn een perfect geoliede machine maken!

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als supply chain manager

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor logistiek managers:

 • PostNL: op zoek naar een échte uitdaging? Werk dan mee aan één van de grootste logistieke processen van het land. Als logistiek manager bij PostNL zorg je dat iedere medewerker op zijn.. euh.. post staat. Dankzij jouw planningskills heeft iedereen de pakketten zo snel mogelijk in huis. Ennnn, mooi meegenomen: als je team het bij PostNL goed goed, gaan jullie met z’n allen pizza eten om dat te vieren! Hoeveel motivatie heb je nodig!? 🍕
 • Benchmark: gadgetfreak? Word dan logistiek manager bij Benchmark! Dit bedrijf maakt ieniemini-onderdeeltjes die onmisbaar zijn in je iPhone, laptop, wasmachine en tosti-ijzer.
 • Beaphar: ga aan de slag bij Beaphar en stuur de productie van allerlei soorten dierenvoeding aan. Zo krijgen de dieren in de dierentuin in ieder geval niks tekort!

Altijd de nieuwste vacatures voor logistiek manager in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als logistiek manager?

Als logistiek manager heb je bijna altijd een vaste baan. Zo leer je het magazijn, het productieproces en je medewerkers het best kennen. Dat is natuurlijk hard nodig als logistiek manager.

Ben je gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als logistiek manager via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Je bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als logistiek manager aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over logistiek managers

 • Wat doet een logistiek manager?

  Als logistiek manager ben je het brein van het magazijn. Je stuurt het hele logistieke proces aan: van het inpakken tot transport. Je maakt de planning, je werft en coacht medewerkers en stuurt je collega’s aan. Van begin tot eind zit je met je neus bovenop het logistiek proces. Check hier hoe je werkdag eruit ziet als logistiek manager.

 • Wat verdien je gemiddeld als logistiek manager?

  Als fulltime logistiek manager verdien je gemiddeld tussen €2.371 en €2.683 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €33.333 per jaar. Daar kun je het hele magazijn mee leegkopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €14,59. Tsjakkaaa! Lees hier alles over je secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Heb je ervaring nodig voor logistiek manager?

  Ja. Om logistiek manager te worden moet je het magazijn op je duimpje kennen. Je geeft anderen tenslotte instructies. Deze ervaring doe je op door eerst als logistiek medewerker of heftruckchauffeur aan de slag te gaan, of door tijdens de stage van je studie in een magazijn te werken. Lees hier meer over de opleidingen voor logistiek manager.

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als logistiek manager?

  Er is een speciale opleiding voor logistiek managers: de mbo 4-studie Logistiek Manager. Ook met een mbo 4-diploma Transport en Logistiek heb je een prima basis om aan de slag te gaan als logistiek manager. Wil je een iets theoretischer aanpak? Ga dan Logistics Management studeren op het hbo. Ook kun je allerlei trainingen volgen om nóg meer kans te maken op die droombaan als logistiek manager! Lees hier alles over de trainingen.

 • Hoe moet ik solliciteren op een vacature voor logistiek manager?

  Solliciteren als logistiek manager is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!