Vacatures Monteur Zonnepanelen

Laat die zon maar schijnen 🌞! Daar draait jouw werkdag als monteur zonnepanelen om! Elke dag installeer jij ergens de nieuwste panelen. En dat betekent ook: overal een nieuw kopje koffie. Wat deze baan zo uniek maakt? De focus op jou! Deze baan past zich aan aan jouw ambities. Een opleiding VCA of bouwkundige montage? Zo geregeld! En natuurlijk groeit jouw salaris keurig met je mee. Verdiep je in alles over een baan als monteur zonnepanelen en solliciteer! 

Bekijk alle vacatures!

Wat doet een monteur zonnepanelen?

De naam van de functie zegt het eigenlijk al, als monteur zonnepanelen monteer je de panelen op het dak. Dit kunnen zowel schuine als platte daken zijn.

 Een dag als monteur zonnepanelen ziet er als volgt uit:

  • Vroeg in de ochtend verzamelen bij het magazijn om de panelen in te laden💪.

  • Instapennn🚐💨! Samen met je collega’s rijd jij met de bedrijfsbus naar de klant.

  • Even overleggen. Jij legt de klant uit wat er gaat gebeuren en hoe lang dit duurt⏳. 

  • Jij gaat aan de slag. Samen met je collega monteer jij de panelen. Ondertussen installeert de elektromonteur alles binnen tot in de meterkast. Teamwerk👊!

  • Project klaar? Goed bezig! Je levert alles netjes op, drinkt een kopje koffie en stapt weer in de bus. Op naar de volgende klant😉!

Je leest het al. Als monteur zonnepanelen is geen moment hetzelfde. Jij bent continu in de weer. Iedere dag werk je op een verschillende locatie. Een woonhuis. Een sporthal. Noem het maar op. Ook werk je lekker in de buitenlucht. Jij monteert de panelen op een veilige manier. De klant ziet direct wat het oplevert! Klaar? Jouw kopje koffie staat al klaar. Heerlijk!

Hoe word je monteur zonnepanelen?

Heb je nog geen ervaring als monteur zonnepanelen? Geen probleem! Via Tempo-Team leer je het vak in de praktijk. Wij bieden de opleiding tot monteur zonnepanelen graag aan je aan😏. Binnen 6 weken ben jij de monteur zonnepanelen expert. En kan jij zo aan de slag in het werkveld. Ook verhoog je direct je salaris! Is dat ff mooi meegenomen! Drie punten zijn belangrijk voordat jij begint aan deze opleiding. 1. Je hebt geen hoogtevrees😰. Een dak is nou eenmaal hoog… 2. Jij hebt een rijbewijs🚗. Zo rijd jij het hele land door naar elke klant. 3. Je hebt er zin in💥! Tijdens deze opleiding ga jij direct aan de slag in de praktijk. Gelijk aan het werk dus. Inclusief salaris! Een voorbeeldje van wat je allemaal leert? JIj krijgt te maken met ‘’Bouwkundige montage zonne-energiesystemen’’, ‘’VCA basis’’ en ‘’hoogwerken’’. 

Allemaal oud nieuws? Dan kan jij direct aan de slag als monteur zonnepanelen! Bekijk de vacatures pak jouw nieuwe baan! 

Wat is het salaris van een monteur zonnepanelen?

Jouw salaris hangt altijd af van jouw leeftijd en ervaring. Een monteur zonnepanelen start vaak met een salaris van €2.253 bruto per maand. Maar dat blijft niet lang zo. Na 6 weken steek jij de eerste salarisverhoging al in je zak💰. Dit is namelijk de tijd dat jij je eerste cursus aan het afronden bent. En daarmee gaat jouw salaris lekker omhoog naar €2.441 bruto per maand. Hoppa! Daarnaast groeit jouw salaris mee met jouw leeftijd en ervaring.

De doorgroeimogelijkheden van een monteur zonnepanelen!

Heb jij ervaring opgedaan op het dak als monteur zonnepanelen? Dan liggen de kansen alweer op je te wachten. Denk aan doorgroeien bij jouw werkgever of het volgen van nieuwe opleidingen en trainingen.  Een combinatie tussen theorie en praktijk. Zo leg jij ook  de bekabeling binnenshuis aan op de meterkast. Opleidingen afgerond? Dan is het altijd eerst tijd voor een feestje💃! Jij krijgt een certificaat mee naar huis📜. Wauw! Jij bent klaar voor de volgende stap in jouw carrière. Welke baan wacht er op jou?

Werken als monteur zonnepanelen in jouw woonplaats!

Kijk maar eens naar buiten. Ja hoor! Je ziet ze al liggen. Op de daken. Overal zijn de zonnepanelen te vinden. En dus ook de monteurs. In welke stad of dorp je ook woont. Jij kunt aan de slag als monteur zonnepanelen. Heerlijk, Jouw dag begint🌞 en eindigt🌙 vaak gewoon in jouw woonplaats. Jouw werkzaamheden voer je uit op verschillende locaties. Woningen, bedrijven, in een veld, op een schuur of een garage. Elke dag nieuwe mensen en plekken. 

Samen met jouw team heb jij je eigen bus. De tijd om even met elkaar bij te praten. Of om keihard mee te blèren op jullie guilty pleasure muziek. Zo begint jouw dag het beste! Samen met je collega’s maak jij elke dag mensen blij met hun nieuwe zonnepanelen. Zo help jij de wereld elke dag verduurzamen. Een mooi project én ze zien gelijk resultaat! Lekker bezig 👍! 

De branche waar jij in terechtkomt is ontzettend groeiend. Dit heeft grote voordelen voor jou. Denk aan doorgroeimogelijkheden en een baan waar jij lang aan de slag kunt.

Dit zeggen medewerkers van Tempo-Team Techniek over hun werk als monteur zonnepanelen:

Wij vragen regelmatig naar de ervaringen van medewerkers binnen Tempo-Team. Zo weten wij wat er speelt, maar weet jij ook waarom anderen voor deze baan kozen. Hieronder lees je een van deze verhalen. 

“Ik had nog geen technische werkervaring maar ik ben wel handig. Ik wilde dan ook graag de overstap maken naar de techniek. Deze kans kwam via Tempo-Team waar ik ben opgeleid tot Monteur Zonnepanelen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd en het vak voornamelijk in de praktijk geleerd van mijn directe collega’s! Heerlijk om iedere dag weer met mijn handen buiten te werken”.