Werken als supervisor, iets voor jou?

De planning klopt, je collega’s weten wat ze moeten doen en het maandrapport staat al klaar: jouw werkdag als supervisor loopt weer gesmeerd! Klinkt goed? Als logistiek supervisor, op de afdeling administratie of in een restaurant - haal je met jouw enthousiasme het beste in je collega’s naar boven! Wil jij weten hoe en waar je als supervisor kan werken? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… het salaris?! Lees dan snel verder!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een supervisor precies?!

Een supervisor is iemand die de leiding heeft over een afdeling en toezicht houdt op de werkvloer. Dat betekent dat je taken verdeelt onder collega’s, zorgt dat alles volgens de planning verloopt en eventuele problemen vliegensvlug oplost. Omdat je enorm betrokken bent bij je collega’s, weet je precies wat er speelt en hoe je ze helpt nog beter te worden in hun werk. In de logistiek, op de afdeling klantenservice of bij een bedrijf in de financiële wereld: overal worden ze blij van sociale supervisors met goede ideeën!

Als supervisor zijn dit je belangrijkste taken:

 • Team aansturen: je verdeelt de werkzaamheden onder de collega’s en vertelt ze hoe ze taken het best aan kunnen pakken. Maximale productiviteit op de werkvloer, daar streef je naar!
 • Coachingsgesprekken voeren: als supervisor ga je regelmatig met collega’s in gesprek. Wat gaat goed? Wat kan er beter? Jij motiveert ze om hard te werken én plezier te hebben.
 • Overzicht houden: druk, druk, druk, op de werkvloer, maar in jouw hoofd heb je alles op een rijtje. Je weet het overzicht te bewaren, weet wat er speelt en wat er nog op de planning staat. 
 • Verbeteringen aandragen: je checkt niet alleen wat goed gaat, maar ook wat nog beter kan! Heeft een collega op de werkvloer een goed idee? Of spot je zelf een verbetering? 💡 Dan deel je die met het management.
 • Doelstellingen nastreven: als supervisor ga je niet zomaar te werk. Bij alles wat je doet zitten de doelstellingen van het management in je achterhoofd. Op naar de targets, en daar voorbij! 🚀

De werkdag van een supervisor: coachen, motiveren en evalueren

Als supervisor heb je een supersociale baan en sta je de hele dag in contact met collega’s van allerlei afdelingen. Mega gezellig! ‘s Ochtends neem je eerst de week door met de planner, daarna heb je een evaluatiegesprek met een logistiek medewerker om vervolgens een weekrapport te evalueren met een financieel administratief medewerker. Van kantoor naar de werkvloer en weer terug. Geen dag is hetzelfde!
 

Tijdstip Taak
08:00 uur

goedemorgen collega’s! Je leidt de dagstart en verdeelt de taken over het team. Vandaag gaan we weer knallen!

09:00 uur

de nieuwe collega staat op de stoep voor zijn proefdag. Jij wijst ‘m de weg door het magazijn. Gezelliggg!

10:00 uur

even de planning doorlopen met de planner, gaat alles goed?

11:00 uur

maandelijks voortgangsgesprek met één van de logistiek medewerkers. Wat doet ze het goed! 👏

12:00 uur

is het nu alweer lunchtijd?! ​​Op naar de kantine! 🥪

13:00 uur

na de lunch even evalueren met die gezellige collega van de logistieke afdeling

14:00 uur

overleg met een planner van de andere afdeling: de werkroosters voor volgende week zijn weer rond, chilll!!

15:00 uur

hoe staat het eigenlijk met het weekrapport? Check-in van de financiën!

16:00 uur

aiii één van de inpakmachines heeft kuren. Je pakt snel de telefoon en belt de operator uit het andere magazijn. 🔧

17:00 uur

dagrapport bijwerken met de laatste updates en dan lekker op de fiets naar huis. Morgen weer een dag! 👋

Wat schuift het? Check hier het salaris van een supervisor 🤑

Als fulltime supervisor verdien je gemiddeld tussen €2.492 en €2.671 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €30.984 per jaar. Daar kun je zo’n tienduizend keer een biertje van drinken op het terras! 😉 Werk je liever flex? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van €14,90. En werk je als supervisor in ploegendienst? Dan steek jij ook veel toeslagen in je zak. Tsjakkaaa! 

Hoe wij weten dat supervisors dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als logistiek supervisor of teamleider? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als supervisor? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van supervisors is. Hoppaaaa!

Wat voor supervisors zijn er?

 • Logistiek supervisor: een logistiek supervisor, ook wel warehouse supervisor genoemd, heeft de leiding over een team van logistiek medewerkers. In een loods, magazijn of distributiecentrum zorg je dat alle collega’s hun werk zo goed en veilig mogelijk uitvoeren. 
 • Supervisor klantenservice: met jouw team van klantenservice medewerkers streef je naar maximale klanttevredenheid. Je leert je collega’s gesprekstechnieken, helpt ze met ingewikkelde vragen en motiveert ze om elke dag hun beste beentje voor te zetten. Zelfs via de telefoon of een chat zorgen jullie voor een glimlach op het gezicht van elke klant. 😃

Supervisor worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Om als supervisor te werken, heb je minimaal een mbo-diploma nodig. Wil je als logistiek supervisor aan de slag? Dan zijn de mbo-opleidingen logistiek supervisor (niveau 4) en logistiek teamleider (niveau 3) de perfecte basis. 

Veel logistiek supervisors doen eerst een paar jaar werkervaring op als magazijnmedewerker, logistiek medewerker of orderpicker en groeien vanuit daar door. Check ons Groeipad voor de logistiek en ontdek hoe dat in z’n werk gaat. Dat doorgroeien geldt natuurlijk ook voor andere vakgebieden. Zo zie je maar: meerdere wegen leiden naar supervisor!

En wil je jouw doorgroeimogelijkheden vergroten? Met onze gratis online leiderschapstrainingen ontwikkel je de leider in jezelf en ontdek je hoe je collega’s motiveert. 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een supervisor

Werk je al een tijdje als supervisor en krijg je zin in meer uitdaging? Yehesss, check de volgende banen eens:

 • Logistiek manager: heb je ervaring in de logistiek en gaat leidinggeven jou goed af? Lekker! Dan is een functie als logistiek manager misschien wel een mooie volgende stap voor je. In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle goederen die binnenkomen en de deur uit gaan, de samenwerking tussen de teams en het verbeteren van de processen op de werkvloer.
 • Projectmanager: vind je het leuk om je team aan te sturen en wil je daar meer uit halen? Denk dan eens aan projectmanager! Als projectmanager stuur je niet alleen een team aan, maar maak je ook de planning en beheer je het budget. Met je ogen op de deadlines zorg je dat iedereen zijn werk goed én op tijd doet.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte supervisor 🤩

Ben je benieuwd of een functie als supervisor iets voor jou is? Check dan of jij je in de volgende eigenschappen herkent:

 • Je bent een geboren leider: jij zorgt dat collega’s elke dag met een lach beginnen  en de taken uitvoeren die je ze geeft. Als leider van het team ga je geen gesprek uit de weg - ook niet als het even minder goed gaat. Dankzij jou zitten je collega’s zo weer op de goede weg! 
 • Je bewaakt het overzicht: de werkdag van een supervisor loopt nooit volgens een vaste planning. Zonder het overzicht te verliezen spring jij van project A in project B. Heerlijk die afwisseling!
 • Je werkt efficiënt: om doelstellingen te behalen is het essentieel dat je je werktijd én die van je collega’s goed indeelt. Dat overleg kan ook in een half uur, toch? Hoppa, zo houd je tijd over voor andere taken. Tijd = geld! ⏱️
 • Je denkt in oplossingen: een probleem op de werkvloer? Een mooie uitdaging bedoel je! Welk obstakel je ook tegenkomt, jij gaat ‘m niet uit de weg. De oplossing lag al klaar.  

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als supervisor

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor supervisors:

 • PostNL: wist je dat PostNL meer dan 1,1 miljoen pakketten per dag bezorgt? Daar kun jij als supervisor mee helpen! Als supervisor bij PostNL sta je aan het roer van een groot logistiek proces en stuur je een team van logistiek medewerkers aan. Ben jij er klaar voor?
 • DHL: een baan waarbij je in één klap 500.000 collega’s krijgt? Die gezellige baan vind je bij DHL! Bij deze internationale werkgever zijn er genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Waar wacht je nog op?!
 • KVK: KVK is een digitaal gedreven organisatie die het leven van ondernemers zo makkelijk mogelijk wil maken. KVK helpt ze te starten, innoveren en groeien in binnen- en buitenland. Klinkt dat als iets voor jou? Dan pas je perfect bij KVK!
   

Altijd de nieuwste supervisor vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als supervisor?

De meeste supervisors werken fulltime van maandag tot en met vrijdag, zodat ze altijd beschikbaar zijn voor het team op de werkvloer. Houd je wel van een beetje flexibiliteit? Bij Tempo-Team kun je ook voor parttime functies en flexibele dienstverbanden terecht. Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als supervisor via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als supervisor aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check ook eens deze banen in management...

 • Teamleider
 • Project manager
 • Facilitair manager
 • Operations manager
 • Category manager

Dit zijn de meest gestelde vragen over supervisors