Werken als teamleider, iets voor jou?

Binnen je vriendengroep noemen ze jou ook wel de kapitein. Jij vindt het heerlijk om de groep op sleeptouw te nemen, je staat vooraan als er iets moet worden gecommuniceerd en organiseert alle uitjes! Met deze skills is een baan als teamleider een goed idee! Wil jij weten hoe en waar je aan de slag kunt als teamleider? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! 

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat doet een teamleider precies?!

Een team zonder leider, dat is als een auto zonder stuur! Als teamleider stuur je een team aan binnen het bedrijf waar jij werkt. Dat kan in de zorg zijn, maar ook in de bouw, de logistiek of het onderwijs. Net wat je leuk vindt! Aan wat voor team je ook leiding geeft, jij zorgt ervoor dat elk lid precies weet wat ‘ie moet doen. En dat niet alleen: je bent ook eindverantwoordelijk voor alle output. Jij motiveert en coacht jouw team en bent hét aanspreekpunt. Een hoop verantwoordelijkheden dus. Die uitdaging ga jij aan!

Als teamleider leid jij:

 • Het team: jij wilt natuuuurlijk dat jouw team optimaal presteert! Dat doe je door jouw teamleden aan te sturen, ze te motiveren en te coachen. Zijn er onduidelijkheden? Dan schiet jij meteen te hulp! 
 • De planning: overzicht en duidelijkheid; daar houd je van! Als teamleider ben je dan ook verantwoordelijk voor de planning. Zo weet iedereen precies wat ‘ie moet doen, wanneer het af moet zijn en wat daarvoor nodig is.
 • Het werk: is het werk af? Dan check ben jij de check-check-dubbelcheck. Je wil  namelijk dat er altijd topwerk geleverd wordt! Kan er nog iets beter, of is alles tiptop in orde? ✅
 • De doelstellingen: wat de doelstellingen ook zijn, korte of lange termijn: je motiveert je team om deze te behalen!
 • De oplossingen: waar werk en mensen samen gaan, komen nou eenmaal problemen voor. Geen probleem voor jou als teamleider, jij bent er voor jouw team en zoekt een passende oplossing!
 • De sfeer: een goede sfeer is het halve werk! Een fijne werkomgeving maakt je collega’s ook een stuk blijer. En laat dat nou weer voor betere werkprestaties zorgen… win-win!

De werkdag van een teamleider: plannen, organiseren en lekker veel motiveren!

Als teamleider kan je overal aan de slag. En als we zeggen overal, bedoelen we ook OVERAL! Van een winkel tot aan een ziekenhuis, van een redactie tot aan een school. Jaaaa we nemen je mee in een dag uit het leven van een teamleider op kantoor!
 

Tijdstip Taak
07:00 uur

een hele goedemorgen, deze morgen! ​​🌤️

08:00 uur

🚲  -> 🚦 -> 💼

08:30 uur

rondje mails, het rooster checken, de planning doornemen en de to do’s van vandaag noteren. 🖊️

09:15 uur

dagstart met het hele team. We gaan weer knallen vandaag! 💥

09:45 uur

je hebt werk doorgestuurd gekregen van iemand uit je team. Of jij er nog een laatste blik op wil werpen... maar natúúúrlijk! 👓

10:30 uur

een vitaal team is heel belangrijk, dus even snel de beentjes strekken. De zon schijnt ook nog eens vandaag! 🥾

11:00 uur

overleg met het management. 👨🏽‍💼 👩🏽‍💼

13:30 uur

na een stevige lunch 🥯  is het nu tijd voor een functioneringsgesprek met één van je teamleden.

14:30 uur

belafspraak met een klant! 📞

15:00 uur

er komt een nieuw project aan, jij denkt vast na over het proces en welke taken je bij wie gaat neerleggen. 🖇️

16:00 uur

de vakantieperiode komt eraan, jij gaat eens puzzelen in het werkrooster. Wie werkt wanneer? 🌴

17:00 uur

de sportschool roept je #aandebak🏋🏼

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een teamleider 🤑

Als fulltime teamleider of leidinggevende verdien je gemiddeld tussen €2.660 en €2.929 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €34.000 per jaar. Daar kun je wel 15 elektrische fietsen van kopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €16,14. Dat is wat waard! 

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van in welke sector je als teamleider aan de slag gaat, heb je een CAO en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden. Misschien krijg je wel lekkere eindejaarsbonus, een laptop van de zaak of een gloednieuwe bak? 🚗

Hoe weten wij dat teamleiders dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als projectmanager of assistent teamleider? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als teamleider? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van teamleiders is. Hoppaaaa!

Wat voor teamleiders zijn er?

Er zijn teamleiders en leidinggevenden in allerlei soorten, kleuren en geuren! Het hangt volledig af van je ervaring, kennis, vaardigheden en natuurlijk de sector waarin je werkt. Zo zijn er onder andere: 

 • Teamleider zorg: als teamleider in de zorg heb je de dagelijkse leiding over een afdeling van een zorginstelling. Je werkt bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum. Het is jouw taak om te zorgen dat je collega’s goede zorg verlenen! Vaak groei je door naar deze functie en heb je dus al de nodige kennis en ervaring.
 • Teamleider onderwijs: onder jouw toeziend oog haal je het beste uit de leerlingen. Of dat in het nou basisonderwijs, middelbaar- of speciaal onderwijs is! Als teamleider onderwijs stuur je een team van docenten aan en ben je in nauw contact met de directie.
 • Teamleider logistiek: als logistieke teamleider ben je een onmisbare schakel in de logistiek en transport. Je geeft leiding, plant en organiseert het werk van je team. Regelen? Bellen? Processen verbeteren? Handjes uit de mouwen, jij bent niet vies van samenwerken met je collega’s!

Teamleider worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Er bestaat geen specifieke opleiding tot teamleider of leidinggevende. Vaak groei je door tot teamleider binnen je vak. Heb je veel ervaring opgedaan, bezit je de juiste competenties, vaardigheden en natuurlijk heel veel kennis? 🧠 Grote kans dat je opvalt en teamleider wordt!

Toch zijn er opleidingen die goed van pas komen voor teamleiders. Heb je een opleiding in de richting van bijvoorbeeld bedrijfsmanagement of projectmanagement gevolgd? Lekker! Daar word je namelijk klaargestoomd voor leidinggevende functies. Daarnaast zijn er veel cursussen en trainingen die een aanvulling zijn op je leidinggevende skills of deze helpen verbeteren! 

Logistieke Traineeship: Kickstart jouw carrière in de logistiek!

Ben je geïnteresseerd in een leidinggevende rol binnen de logistiek, maar heb je nog niet de benodigde ervaring? Kies dan voor een logistieke traineeship! Talent Ontwikkel Programma Het Talent Ontwikkel Programma van TTPM biedt een tweejarige traineeship voor ambitieuze logistieke teamleiders. Deze traineeship biedt jou de mogelijkheid om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Samen met een groep enthousiaste trainees volg je inspirerende trainingen en workshops die je groei ondersteunen en je klaarstomen voor de toekomst. Allemaal om je voor bereiden op een managementrol in de logistieke wereld. Bekijk de vacatures!

Volg ook deze gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een teamleider

Ben je teamleider? Dan heb je al groei meegemaak! Lekker bezig! Heb je nog meer jaren ervaring op zak en ben je klaar voor de volgende stap? Groei dan door tot manager:

 • Manager: het grote verschil is dat je als teamleider aanstuurt en als manager bestuurt. Als manager begeleid je nog steeds collega’s, maar daarnaast ben je meer strategisch bezig. Zo maak je belangrijke beslissingen over het bedrijfsbeleid, de financiën en de bijbehorende doelstellingen. 

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte teamleider 🤩

Als teamleider heb je een uitgebreid pakket aan eigenschappen en competenties. Je bent uiteraard een natuurlijke leider, hebt ijzersterke communicatieskills en veel vakkennis! Verder is een goede teamleider:

 • Stressbestendig: soms loopt het gesmeerd en soms… eh ja… niet zo… maar stress komt niet voor in jouw woordenboek! Als teamleider houd je het hoofd koel, zoek je naar een passende oplossing en stuur je aan op positiviteit!
 • Goed in samenwerken: als teamleider is dit één van jouw vele kwaliteiten! Of het nou met iemand uit het team is, een andere collega, of iemand van de directie. Jij vindt samenwerken een feest!
 • Nauwkeurig: je wilt zo goed mogelijk werk afleveren, altijd en overal. Een planning, een product voor een klant of het werk van een collega. Jij bent punctueel en hebt alles in de smiezen! 
 • Analytisch: niet alleen op de output, maar ook de mensen in je team; jij wilt het beste halen uit alles en iedereen. Kunnen processen verbeterd worden? Met jouw analytische blik heb je dat door! Ook weet jij waar je teamleden zich verder in kunnen ontwikkelen.

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als teamleider

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanraders voor teamleiders:

 • PostNL: honderden, nee duizenden, zelfs miljoenen pakketjes gaan dagelijks de deur uit bij PostNL! Om deze bij de juiste voordeur te bezorgen is er achter de schermen goed, scherp en veel personeel nodig! En iemand moet hier leiding aan geven natuurlijk…
 • Rijksoverheid: werken bij de Rijksoverheid, betekent werken bij de overheid van Nederland! Niet alleen maken ze het landelijk beleid, maar ze zorgen ook ook dat dit wordt uitgevoerd en nageleefd door alle burgers. Een betekenisvolle baan dus!
 • TU Delft: De Technische Universiteit Delft is de grootste (en oudste!) uni van Nederland. In deze internationale omgeving wordt dagelijks gestudeerd, gewerkt, geïnnoveerd en ontwikkeld op het gebied van o.a. energie en gezondheid. Hoe tof om daar onderdeel vanuit te maken! 

Altijd de nieuwste teamleider vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als teamleider?

Als teamleider heb je het bijna voor het kiezen! In iedere branche zijn er namelijk wel teams die aangestuurd moeten worden. Het ligt er dan ook aan waar jij aan de bak gaat. In de meeste branches werk je fulltime van maandag tot en met vrijdag, wanneer jouw collega’s ook aan het werk zijn. Maarrrrr ga je als teamleider in de zorg of de logistieke sector werken? Daar draait alles 24/7 door en moet je flexibel(er) zijn! 

Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als teamleider via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als teamleider aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Check ook eens deze banen in het management...

 • Assistent manager
 • Project management officer
 • Assistent teamleider
 • Teamleider customer service
 • Manager housekeeping
 • Accountmanager

Dit zijn de meestgestelde vragen over teamleiders

 • Wat doet een teamleider?

  Als teamleider stuur je een team aan binnen het bedrijf waar jij werkt. Dat kan in verschillende sectoren, de baankeuze is dus reuze! Je hebt een hoop verantwoordelijkheden, zoals: het aansturen van je team, motiveren, coachen, organiseren en plannen. Wat een teamleider nog meer doet? Dat lees je hier!

 • Wat verdien je gemiddeld als teamleider?

  Als fulltime teamleider verdien je gemiddeld tussen €2.660 en €2.929 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €34.000 per jaar. Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €16,14. Dat is wat waard! Ontdek meer over het salaris van een teamleider!

 • Heb je ervaring nodig voor teamleider?

  Ja! Vaak groei je door als teamleider binnen je vak of de sector waarin je werkt. Heb je veel ervaring opgedaan, bezit je de juiste competenties en vaardigheden en natuurlijk heel veel kennis? Grote kans dat je opvalt en doorgroeit tot teamleider! Bekijk hier welke competenties een teamleider heeft!

 • Hoe moet ik solliciteren op een teamleider vacature?

  Solliciteren als teamleider is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar de functietitel. Hierna stuur je je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Leer hier alles over solliciteren!

 • Hoe lang duurt een opleiding tot teamleider?

  Er bestaat geen specifieke opleiding tot teamleider. Toch zijn er opleidingen die goed van pas komen voor teamleiders, zoals bedrijfsmanagement of projectmanagement. Daarnaast zijn er veel cursussen en trainingen die een aanvulling zijn op leidinggevende skills of deze helpen verbeteren! Lees meer over opleidingen, cursussen en trainingen tot teamleider!