Een vrije dag.. wat moet je ermee?

Twee vrije dagen per week. Twee. Dagen. 48 uur. Of misschien heb je maar één vrije dag. Wat moet je ermee? Dankzij een dagje vrij heb je tijd om een heel seizoen van Game of Thrones (nog een keer) te kijken, uren door de IKEA te struinen of bij te komen in de sauna (en dan maar hopen dat je geen collega's tegenkomt die ook vrij zijn...). Hoe haal jij het maximale uit zo’n dag?

Terug de (digitale) schoolbanken in

Je bent nooit te oud (of te jong) om te leren. Sta je elke ochtend op met de gedachte: 'Shit, had ik nou maar de kunstacademie afgemaakt'? Dan is het misschien tijd voor iets nieuws, denk je niet? Geef je eens op voor een toffe workshop, training of online cursus binnen je vakgebied (of juist daarbuiten). Wist je al dat Tempo-Team in samenwerking met GoodHabitz een flink aantal gratis online trainingen aanbiedt, waarbij je zelfs een landelijk erkend diploma kunt halen? Grijpen, die kans.

Je zuurverdiende centen uitgeven

Heb je Emmeloord/Wageningen/Lutjebroek nu wel een keer gezien? Geef jezelf een stedentrip in eigen land cadeau. In het mooie Maastricht is het leuk shoppen en Groningen heeft de gezelligste terrasjes. Dus waar wacht je nog op? Ga er lekker op uit, zodat jij morgen met een gezonde blos en in je nieuwe outfit op werk kunt verschijnen.

Je zuurverdiende centen vooral niet uitgeven

Het zou zomaar kunnen dat je aan het sparen bent voor een zonvakantie. Of dat je vorig weekend je net gestorte loon per ongeluk hebt opgemaakt aan uitgaan of shoppen. Hoe je die vrije tijd op een leuke manier besteedt, zonder daarbij meteen je bankrekening te plunderen? Lange wandelingen aan het strand maken met je lief (of je hond, of je buurvrouw), een spelletjesavond met je vrienden houden, je talent voor punniken herontdekken: de mogelijkheden liggen voor het oprapen.

Van die bank afkomen

Stiekem een adrenalinejunkie? Mooi, dan heb je vandaag een goed excuus om je vrienden-met-teveel-vrije-tijd wakker te bellen. Tijd voor een potje karten of klimmen. Met goed surfweer trotseren jullie gewapend met een surfplank de woelige Noordzee. Stoertje. Stiekem scoor je daarmee extra bonuspunten voor op de werkvloer: hoe meer je vandaag beweegt, hoe beter jij je morgen kunt concentreren op je werk.

Absoluut niet van die bank afkomen

Op een doordeweekse dag vrij en vooral niet van plan om van je bank op te staan, behalve om de deur open te doen voor de pizzabezorger? Trek je collega’s de avond ervoor aan de mouw voor een hapje en/of een drankje in dat toffe tentje om de hoek. Teambuilding noemen we dat. Die spontane vrijdagmiddagborrel-op-de-dinsdag is een prima excuus om die vrije dag erna schaamteloos de dag Netflixend door te komen, jij luie draak (grapje, je hebt het verdiend).

Op zoek naar een nieuwe job?

Wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of zoek je juist naar vastigheid? Zoek je parttime werk of wil je liever fulltime werken? Vind dan via Tempo-Team jouw ideale baan.

Opleidingsaanbod per vakgebied

Meer weten over de opleidingen die bij jouw vakgebied passen?