Je schrijft een motivatiebrief

Je hebt een vacature gevonden én je bent super gemotiveerd om die baan te gaan doen! Dat is alvast een geweldige start! Nu willen het bedrijf van jouw volgende baan alleen een geschreven motivatie van je ontvangen. Hmm, gemotiveerd ben je zeker, maar hoe zorg je nou dat dat ook een beetje lekker overkomt als je het opschrijft?

Het lijkt zo makkelijk

Je bent enthousiast, de vacature is leuk, je wil die baan hebben. Oké, check! Als je het iemand vertelt, is het heel makkelijk, maar nu dus op papier. Hoe zorg je dan dat het niet te overdreven is. Je wil niet dat ze denken dat je hysterisch bent, maar saai en behoudend past ook niet bij je! Wat te doen?

Zo gaat dat

  1. Om te beginnen, schijf je op waarom je enthousiast bent. Je maakt een lijstje met alle redenen waarom jij deze baan graag wil.  
  2. Dit lijstje bevat bijvoorbeeld; het bedrijf speekt je ontzettend aan en eigenlijk wil je van jongs af aan al graag bij KLM werken. Je vindt vliegtuigen erg gaaf en ja, KLM is volgens jou gewoon een mooi merk. Zeg het en maak het persoonlijk.
  3. Werkinhoudelijk is de vacature je ook op het lijf geschreven. Leg goed uit waarom je dat vindt en werk met voorbeelden. Wat je zo leuk vindt aan de functie is de veelzijdigheid. Dat had je als logistiek medewerker bij je vorige baan namelijk ook. En dat zorgde ervoor dat je het er reuze naar je zin had. Bovendien was je er ook hartstikke goed in om snel te schakelen, ook niet geheel onbelangrijk ;)
  4. Hou het kort en wees duidelijk. Kort, maar krachtig!

Meer informatie nodig over het schrijven van een motivatiebrief of een voorbeeld motivatiebrief (Word bestand)? Of wat extra input nodig over het schrijven van een cv of sollicitatiebrief. Wij helpen graag!