Je schrijft een sollicitatiebrief

Je staart naar een nog altijd leeg A4tje. Het A4tje wat jouw sollicitatiebrief moet worden. Hoe pak je het aan? Ga je er écht even goed voor zitten en helemaal voltypen dat witte vel of maak je je er makkelijk vanaf? Als je die baan echt graag wil dan kan je maar beter goed je best doen! Daarmee kan je je namelijk onderscheiden van de rest!

Motivatiebrief óf sollicitatiebrief?

Allereerst is je cv natuurlijk hartstikke belangrijk en hoe je die maakt, lees je hier. Maar nu hebben we het over je sollicitatiebrief. Hoe rock je die? Het belangrijk om te weten wat er in een sollicitatiebrief hoort te staan. Want weet jij het verschil tussen en motivatie- en een sollicitatiebrief? Dat is wel een verschil namelijk. Een sollicitatiebrief is een brief waarin je toelichting geeft op je cv. Je vertelt iets over je opleidingen en werkervaring bijvoorbeeld.
Een motivatiebrief, de naam verraad het al een beetje ;) beschrijft je motivatie voor de baan waarop je solliciteert. Alle redenen waarom jij deze baan moet krijgen. Meer info over een motivatiebrief lees je hier.

Jouw sollicitatiebrief

Nou, hop aan de slag met je brief. Zorg eerst dat je je cv goed hebt bijgewerkt. Je gaat met je brief namelijk een toelichting geven op je cv. Dan kan deze maar beter goed up-to-date zijn, toch?!

Hoe pak je het aan?

  1. Vertel iets over je opleidingen. Maak het persoonlijk. Interessant om te vertellen is waarom je deze opleiding hebt gekozen. Wat vond je leuk, welk vak zou je het liefst de hele opleiding wel hebben gehad? En waarom?
  2. De stages die je volgde, koos je met een reden. Leg dat uit! Waarom juist dat bedrijf. Wat ging er goed en wat niet. Wat heb je geleerd?
  3. Je enige of juist al meerdere werkervaringen zijn belangrijk om te benoemen. Hoe ben je er terecht gekomen. Wat deed je er precies. Heeft je laatste baan gelijkenissen met de functie waar je op solliciteert? Vertel ze!

Meer informatie nodig over het schrijven van een sollicitatiebrief en een goed voorbeeld? Of wat extra input nodig over het schrijven van een cv of motivatiebrief. Wij helpen graag!