Een bijbaan in de horeca naast een drukke studie. Kim doet het! ‘’Ik bepaal zelf wanneer ik werk!’’

Kim werkt naast haar studie als cateringmedewerker bij JMW 🍴. Een baan waar geen dag hetzelfde is. Hier en daar een celebrity 💃 en meegenieten van voetbalwedstrijden. Wat doe je op zo’n werkdag? Wat maakt haar werk bijzonder? En is deze bijbaan wel goed te combineren met een drukke studie? Wij vroegen het haar!

Wat tof dat je in de horeca werkt! Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

‘’Ja tuurlijk! Ik werk als horecamedewerker en geen dag is hetzelfde. Je werkt op veel verschillende locaties werken. Bitterballen serveren in het PSV stadion is natuurlijk heel anders dan als gastvrouw werken op Dutch Masters. 

Ik werk zelf mega graag in de catering van de PSV wedstrijden. Dan sta ik in de skyboxen. Hier serveer ik al het eten en drinken aan de mensen in de skyboxen. Dat is echt wel veel lopen…🏃 

Wat wel iedere dag hetzelfde is? Zorgen dat iemand een fijne dag heeft! Ik zorg ervoor dat mensen tevreden zijn. Dat vind ik het allerleukste aan mijn werk.💙

Plus: het is mega gezellig met collega’s. 🎉 Je maakt het zo gezellig als je zelf wilt. Ben jij niet sociaal of houd je daar niet van? Tjaa…. dan moet je niet in de horeca gaan werken... Je hebt niet per se kennis van eten en drinken nodig. Dat leer je wel. Wees open een eerlijk over het feit dat het je eerste dag is. Anderen willen je altijd helpen! Ook mensen met 6 jaar ervaring laten dienbladen vallen hahaha😉. ‘’

Je hebt een bijbaan in de horeca. Is dat goed te combineren met jouw studie?

‘’Ja! Zeker wel. Ik werd net gebeld door mijn leidinggevende bij JMW📞. Hij vroeg naar mijn beschikbaarheid. Maar dat is vanwege mijn studie natuurlijk altijd anders. Dus ik neem straks rustig mijn beschikbaarheid door. Ik ben nu bijvoorbeeld dinsdagochtend vrij, de woensdagochtend en de weekenden. Maar dat kan volgende maand helemaal anders zijn. Dan geef ik dat door. Zo weet hij welke diensten hij voor mij kan openstellen. Daarna kan ik zelf kiezen om de dienst wel of niet te accepteren. Die flexibiliteit vind ik mega fijn. Zo kan ik zelf bepalen wanneer ik werk. En wanneer ik iets meer tijd nodig heb voor mijn studie. 👍’’

‘’Die flexibiliteit vind ik mega fijn. Zo kan ik zelf bepalen wanneer ik werk.’’

Wat geeft jou een lach op je gezicht tijdens je werk?

‘’Ik denk toch wel… de collega’s💛. Iedereen heeft dezelfde insteek en flexibiliteit. Omdat je zelf je diensten bepaald en accepteert, staan daar alleen collega’s die daar ook echt willen staan. Wil je niet werken? Dan accepteer je de dienst niet. Verder vind ik het tof om met mensen te werken. Je maakt echt iemands avond, dag of iemands moment maken🎊. En dat is precies waarom ik nog steeds in de horeca werk. Ook na 6 jaar!’’

Hoe ben je bij Tempo-Team terecht gekomen?

‘’Ik kwam Tempo-Team toevallig tegen😂. Ik zocht naar diensten in het PSV stadion. En deze waren er via JMW Tempo-Team. Dus dat was niet zo spannend. Hahaha. Sinds januari werk ik nu bij JMW. In die maand heb ik echt elke PSV wedstrijden gewerkt. Het schema was al lang bekend. Dus ik wist welke avonden ik kon werken.’’

Wat is het meest bijzondere wat je hebt meegemaakt tijdens je werk?  

‘’Ja! Ik moet even denken aan één moment. Ik stond laatst op Dutch Masters: een groot paardensportevenement 🐴. En ik stond in de loges. Helemaal tof natuurlijk. Maar ik ben totaal geen paardenmeisje. Ik weet er echt niets van. Maar één ding ken ik wel 😎. En dat is de naam Anky van Grunsven. Ik heb er ook geen gezicht bij. Ik weet alleen dat ze goed is in wat ze doet. Even later komt er een vrouw en vier anderen naar binnen. De floormanager komt naar mij toe en vraagt: ‘’Weet je wie dat is?’’ ‘’ Nee.’’ zei ik. ‘’Dat is Anky van Grunsven!’’ Hahaha wist ik veel. 😅😂’’

Dat klinkt heel tof! Maar zijn er ook nadelen aan jouw werk?

‘’Hmm… Soms wel. Je weet niet altijd waar je terechtkomt. Soms moet je naar een industrieterrein ergens in je stad. En dan is het toch altijd even zoeken🔎. Dus mijn tip: ga je voor het eerst naar een locatie? Trek wat extra tijd uit om te k zoeken. Als je een paar keer geweest bent, dan weet je het wel. 

Elke week leer je nieuwe mensen kennen.  Elke locatie heeft namelijk andere collega’s. Dat betekent dus: elke week een nieuw voorstelrondje. Soms heb je behoefte aan iets meer diepgang. Daarom meld ik mij vaak aan voor diensten in het PSV stadion. Daar weet ik wie mijn collega’s zijn. Dan leer je elkaar veel beter kennen. ‘’

Zou je deze bijbaan aanraden? 

‘’Ja, ik vertelde natuurlijk al dat je zelf bepaalt wanneer je werkt. Dus dat is ideaal als je dit wilt combineren met een drukke studie en leven. Maar ook het team en de leidinggevenden zijn jong. Dus iedereen weet hoe het is om een bijbaan te hebben. De sfeer is lekker relaxed. 

Ook heb je de tijd om je hoofd uit te zetten en gewoon keihard te gaan knallen. Mega fijn. Ik heb namelijk al genoeg stress en zorgen door mijn studie hahaha. Hier kan ik gewoon even lekker mijn ding doen! 💆💪’’

In verband met de privacy hebben we de naam van de werknemer veranderd.