Werken als vrachtwagenchaffeur? Marianne vertelt waarom dit zo leuk is: 'We helpen elkaar'

Marianne werkt als vrachtwagenchauffeur bij Bidfood. Een zelfstandige baan. Toch staan collega's altijd voor elkaar klaar. Samen fixen ze het werk! Benieuwd wat het werk nog meer zo leuk maakt? Lees snel verder!

Hey! We zijn nieuwsgierig: wie ben jij? 

Hoi, ik ben Marianne, 59 jaar en werk als vrachtwagenchauffeur bij Bidfood.🚛 Dit doe ik nog niet zo lang hoor. Ik heb altijd in de administratie gewerkt en heb heel lang een garagebedrijf gerund. Van jongs af aan heb ik een liefde voor vrachtwagens en ik vind het heerlijk om op de weg te zitten. Ik heb mijn passie gevolgd en nu ben ik vrachtwagenchauffeur!

Wat leuk! Kan je wat meer vertellen over werken als vrachtwagenchauffeur?

Zeker! Ik werk als vrachtwagenchauffeur voor Bidfood: een horeca leverancier. Samen met mijn collega’s bevoorraad ik onze distributiecentra. De orderpickers zorgen ervoor dat de bestelling klaarstaat en ik breng het weg. Ik werk alleen avond- en nachtdiensten. Hier heb ik zelf voor gekozen hoor! Het is een hele zelfstandige baan, wel heb ik veel contact met collega’s om te kijken of we elkaar kunnen helpen. 

Wat maakt jouw werk als vrachtwagenchauffeur zo leuk? 

Als alles  soepel verloopt. Het werk moet in de vroege ochtend klaar zijn. Het geeft een goed gevoel wanneer dat lukt. Ik vind het leuk dat we elkaar bij Bidfood helpen. We zoeken elkaar op als we hulp nodig hebben. Loop ik voor op schema? Dan help ik mijn collega’s en andersom. Een fijne samenwerking! 

Heb je ooit iets bijzonders meegemaakt als vrachtwagenchauffeur?

Mensen vinden het bijzonder dat ik als vrouw vrachtwagenchauffeur ben. Toen ik net begon moest ik een bijzondere manoeuvre met mijn vrachtwagen maken. Staan die kerels te kijken hoor! ‘Hoe gaat ze dat doen?’ Nou niet dus! Gelukkig helpen ze je dan. Je ziet wel steeds meer meiden in het vak en dat vind ik super. 💪

Waarom raad je werken als vrachtwagenchauffeur aan?

Lekker op de weg zitten en zelfstandig werken vind ik leuk. Je bent meer dan alleen chauffeur. Je bent het visitekaartje van het bedrijf. Je hebt ook contact met de klant tijdens het lossen. Daarnaast is het fysiek werk dus je hoeft nooit meer naar de sportschool. Je hebt dus lekker veel vrije tijd over.😉

Laatste vraag! Waarom is Bidfood zo’n leuke organisatie om voor te werken?

Het is een heel sociaal bedrijf. Ze luisteren naar ideeën en doen er echt iets mee. Kan iets niet? Ook daar krijg je eerlijk feedback over. Ik voel me bij Bidfood gezien en gewaardeerd. Ik kreeg in de zomer opeens een BBQ-pakket! Leuk toch? Daarnaast hebben ze heel vaak feestjes en borrels. Soms hebben ze broodjes- of soepdag. Ik ben officieel een ‘Bidfoodie’. Ik heb namelijk een contract gekregen bij Bidfood. Maar bij Tempo-Team heb ik ook veel plezier gehad! Ik heb altijd super fijn contact met de intercedent en heb me nooit een nummertje gevoeld.

Ook de weg op? Snappen we! Ga aan de slag in verschillende sectoren. Altijd een baan die bij jou past. Check snel alle vrachtwagenchauffeur vacatures!

Vacatures chauffeur