Lader en losser worden? Wij hebben alle vacatures!

Als lader en losser ben jij één van de middelpunten van het magazijn. Zonder jou zitten de orderpickers namelijk zonder de juiste producten en je buurvrouw straks zonder online besteld pakket. Kortom: jij bent van onschatbare waarde voor logistieke ketens! Het sorteren tijdens het laden en lossen, gebeurt ook veel met de hand. Zeg dat sportabonnement dus maar op, want met gewichtheffen komt het in deze functie wel goed. 🏋️ Benieuwd waar jij je workout start? Check de lader/losser vacatures!

Alles over laden en lossen in de logistiek:

Wat is een lader en losser?

De naam zegt het al: jij laadt en lost. Jouw verantwoordelijkheid is dat alle pakketten of goederen in een vrachtwagen staan wanneer deze vertrekt én dat alles weer eruit wordt gehaald wanneer er één aankomt. 

💡 Ben jij niet zo’n ochtendmens? Mooi, dan is deze functie perfect voor jou! Laders en lossers werken vaak later op de dag. Lekker uitslapen dus! 😴

Wat doet een lader en losser?

Er is net een nieuwe vrachtwagen aangekomen: dat betekent aan de slag! Jij zorgt ervoor dat deze in een recordtijd leeg is. Eén voor één haal jij de pakketten uit de wagen en leg je ze op de band, zodat ze naar de scanafdeling gaan. Hier staan je collega’s om deze pakketten verder te sorteren. Zij zoeken de pakketten uit en leggen deze opgestapeld in de juiste karren. 📦

De gesorteerde pakketten moeten vervolgens weer in een andere vrachtwagen of naar een bepaalde opslagplaats. Kleine en grote pakketten moeten erin: dit maakt het nog best een puzzel! Nadat de vrachtwagen weer is gevuld, heb je tenminste wel je dagelijkse workout gehad. Bonus! Denk jij meteen dat laden en lossen iets voor jou is? Check dan de vacatures.

Bekijk de vacatures!

💡 Of bereid je vast voor door onze logistieke werkwijze te bekijken!

Wat verdient een lader losser?

Het salaris is afhankelijk van de organisatie en werkgever. Het start vaak bij 10,60 euro bruto per uur en kan oplopen tot 15,37 euro bruto per uur. Dat is nog eens lekker cashen! En pssst… nog een voordeel: je krijgt het iedere week op je rekening gestort. De cijfers schieten omhoog! 

Wat zijn de vaardigheden en competenties voor een lader en losser?

De belangrijkste competentie is het verantwoordelijkheidsgevoel dat je moet hebben. Dit is vooral belangrijk voor de veiligheid van je collega’s en om schade te voorkomen. Daarnaast is het fijn als je makkelijk met collega’s communiceert, jullie klaren deze job tenslotte met z’n allen. Teamwork! 🧑‍🤝‍🧑

Ook is het handig als je:

 • Zorgvuldig bent: een pakket kan niet zomaar verloren gaan.

 • Een nachtbraker bent: logistiek gaat 24/7 door en is dus geen 9 tot 5 baan. 🕓

 • Stressbestendig bent: je wilt niet onder een lawine van pakketten belanden!

 • Je bent goed in plannen en organiseren: het puzzelspel om alle pakketten in de vrachtwagen te krijgen is voor jou een makkie! 🧩

 • Je hebt energie voor 10 en vindt fysiek werk leuk: je bent tenslotte de hele dag aan het sjouwen.

Wat voor opleiding is nodig als lader losser?

Voor dit baantje heb je geen opleiding of certificaten nodig. Je kunt gelijk aan de slag! Het enige wat je nodig hebt is motivatie en een goede fysieke gezondheid. Kan jij al die pakketten de vrachtwagen intillen? Sowieso! Ervaring is ook niet van belang, je collega’s staan al klaar om je alles over veilig werken in een magazijn te leren! 

Wil je graag werken aan je groei? Doe dit via de gratis cursussen van Goodhabitz of via Tempo-Team Mijn Groei. Lekker bezig! Of ben je op zoek naar een vacature als lader en losser waar je meteen kunt starten? Check ze hieronder!

💡 Bekijk ook onze werk- en leertrajecten in de Logistiek!

Waar kan ik aan de slag als lader en losser via Tempo-Team?

Hoeveel pakketjes denk jij dat er per dag online besteld worden? Ontelbaar veel! Ze hebben dus overal laders en lossers nodig! Waar ga jij aan het werk? Lijkt het warehouse van DPD je wel wat? Of werk je toch liever in het boodschappenmagazijn bij Albert Heijn? Dit rijmt én kan allemaal. 😉 Bekijk hieronder onze werkgevers!  

Al dit laden en lossen doe je natuurlijk nooit alleen, er is altijd een gezellig team om je heen waarmee je de klus klaart, wat weer zorgt voor veel werkplezier

Via Tempo-Team aan het werk in de logistiek brengt veel voordelen met zich mee. Zo krijg je een vaste contactpersoon voor al jouw vragen over de baan. Hoeveel vakantiedagen krijg je eigenlijk? Waar kan je naar doorgroeien? Wil je een vakantie doorgeven? Altijd een vast punt voor alle communicatie. Handig noemen we dat! 🌴

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als lader en losser?

Heb jij het laden en lossen helemaal onder de knie en vraag je je af wat je volgende stap is? Groei met Tempo-Team! Ga met je teamleider of aanspreekpunt van Tempo-Team in gesprek en kijk naar de mogelijkheden. Waarschijnlijk heb jij zelf het beste idee van welke functie wel wat voor jou zou zijn binnen het magazijn, je loopt er immers elke dag zelf rond. Wil jij graag teamleider of logistiek medewerker worden? Check de leerzame trainingen en cursussen van Mijn Groei. Zo ben je er voordat je het in de gaten hebt! 

Ben jij al helemaal klaar om als logistieke teamleider aan het werk te gaan? Kijk hieronder of er een vacature voor je bij zit en solliciteer meteen!

💡 Benieuwd naar jouw doorgroeimogelijkheden als lader en losser? Bekijk hier jouw loopbaankansen in de logistiek.

Toch op zoek naar iets anders in de logistiek?

Toch niet helemaal een lader en losser? Bekijk dan alle functies of bekijk deze logistieke functiepagina's eens:

 • Wat doet een lader/losser?

  Een lader/losser zorgt ervoor dat alle vrachtwagens geleegd en weer gevuld worden met pakketten en goederen. Hierna worden al deze pakketten gesorteerd naar de juiste opslag of andere vrachtwagen. Benieuwd naar alles over lader/losser? Lees de hele pagina.

 • Wat verdient een lader/losser?

  Het start vaak bij 10,60 euro per uur en kan oplopen naar 15,37 euro per uur. Dit verschilt natuurlijk per werkgever. Bij Tempo-Team wordt je wekelijks uitbetaald! Benieuwd naar alles over lader/losser? Check de pagina!

 • Hoe word je een lader/losser?

  Voor lader/losser is geen opleiding nodig. Het enige wat je nodig hebt is verantwoordelijkheid, motivatie en een fysieke gezondheid zodat je alle pakketten kunt tillen. Voorderest wordt alles uitgelegd door je collega’s in het magazijn. Wil jij gelijk aan de slag? Check de vacatures op de pagina!

 • Waar kan ik aan de slag als lader/losser?

  Als lader/losser kan je bij heel veel bedrijven aan de slag. Topwerkgevers in de logistiek bij Tempo-Team zijn bijvoorbeeld: Albert Heijn, Aviko, DPD, PostNL, Arvato, DHL, BCC, DB Schenker of XPO. Meteen aan de slag? Check de vacatures op de pagina!