Extra handen nodig deze zomer? Wij regelen vakantiekrachten waar nodig!

Langs de kust zijn een aantal plekken waar (horeca-)ondernemers moeilijk medewerkers vinden, zéker in de zomermaanden. Oplossing: door werk en vakantie te combineren, maken we werken op plekken als Cadzand en de Waddeneilanden aantrekkelijker. Intercedente Chrissy van Strien uit Oostburg legt alles uit over deze verrassende oplossing.

Jongeren op werkvakantie!

Waarom niet? Werkvakantie is een verrassende oplossing voor een groeiend probleem. In Renesse, Cadzand, de Waddeneilanden en Breskens zijn veel jongeren die uitgaan, maar weinig jongeren die horeca- of ander seizoenswerk doen. Terwijl dat vaak de leukste zomerbanen zijn.

Jongeren uit Gelderland bijvoorbeeld, die willen heel graag een paar weken aan het strand werken. Elke dag heen en weer reizen is natuurlijk geen optie en dus regelen wij die camping of villa voor ze. Onze lokale klanten hebben een oplossing voor hun personeelsprobleem en de jongeren een baan én vakantie aan de kust.

Win-win-winsituatie

Ondernemers hebben de vakantiekrachten die ze zelf niet kunnen vinden;

  • Ondernemers hebben de vakantiekrachten die ze zelf niet kunnen vinden
  • Wij bieden de jongeren wekenlang vakantiewerk
  • En de vakantiekrachten zelf hebben een zomer aan zee mét onderdak (en cash!)

Doordat wij het verblijf, het contact en de ontvangst regelen, blijft er voor de ondernemers eigenlijk alleen nog het welkomstgesprek over. Weinig moeite en wél die extra kracht op de werkvloer!

Waar vind je deze jongeren dan?

Als Tempo-Team Oostburg regelen wij werkvakanties in Cadzand en Breskens. Maar Tempo-Team doet dit ook in Renesse en op Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling. Bij ons werken de vakantiekrachten onder meer bij strandpaviljoens als DOK 14 of RUIG. Meestal in de horeca dus, maar ook op andere plekken, zoals de Etos, in supermarkten of als verkoopmedewerkers in kledingwinkels. De leeftijd van de vakantiekrachten loopt uiteen. Sommigen zijn 16 jaar oud en sommigen 26.

Vorig jaar hadden we nog een camping in Cadzand en nu hebben we daar grote huizen gehuurd waar 14 jongeren tegelijk in kunnen. In Breskens huren we de hele zomer een huis voor 6 personen. Er zijn ook steeds meer mensen die een jaar later terugkomen om in dezelfde strandpaviljoens te werken. Zo weten de ondernemers dus ook wie ze kunnen verwachten!

Mijn collega’s Kenny de Rooij en Katrien van Kerckhoven hebben dit traject een paar jaar geleden opgestart. Afgelopen jaar hadden we in de periode juni-augustus 53 vakantiekrachten aan het werk in Cadzand en Breskens en dat worden er elk jaar meer! 9 van de 10 keer kunnen ze gelijk aan de slag.

Maak er een feestje van!

Ze gaan samen op stap, koken met zijn allen en gaan gezamenlijk naar het strand. De jongeren op de camping en in de huizen maken er echt een feestje van! Eén keer per week kom ik even poolshoogte nemen en dan zie ik veel bekende gezichten. Veel jongeren vinden het zo leuk dat ze een paar weken blijven.

Er is namelijk altijd wel iets te doen. Je hebt natuurlijk de mooie Zeeuwse stranden met hippe strandpaviljoens, maar er zijn ook veel leuke feestje in de Groese Duintjes en het maandelijkse technofeest in het Beachhouse. Genoeg te beleven dus!

Vorig jaar kreeg ik een appje van een uitzendkracht: ‘Het waren 5 topweken. Alles was heel goed geregeld en volgend jaar kom ik zeker terug!’ Je raadt het misschien al, ze is er dit jaar weer bij!! Hoe leuk is dat?

Wie is Chrissy?

Chrissy van Strien is sinds een jaar intercedent bij Tempo-Team Oostburg. In de zomer is deze Zeeuwse medeverantwoordelijk voor het begeleiden en inplannen van de uitzendkrachten van Tempo-Team in en rond Breskens en Cadzand.

Een vacature voor de vakantieperiode opgeven?

Ook tijdens de vakantie gaat het werk gewoon door! Meld direct jouw vakantie vacature aan.