Werken en leren in de zorg: word een helpende in de zorg met deze bbl-opleidingen 🧑‍⚕️

Klaar om elke dag mensen te helpen? En ze gezelschap te houden met koffie? Dan is een opleiding in de zorg écht iets voor jou. Lekker verdienen terwijl je leert, het kan bijna niet beter. Begin bij ons met een werk-leertraject in de zorg! Je gaat dan meteen aan het werk en haalt ook nog eens een gecertificeerd mbo-diploma. Weet jij al wie je gaat ontzorgen? Maak je keuze hieronder! Of neem contact met ons op!

Ga naar Mijn Tempo-Team Contact Tempo-Team zorg

Ga snel naar:

Wat is een werk-leertraject in de zorg precies?

Een mbo- of bbl-opleiding bestaat vaak uit een werk-leertraject. En dat is top, want daarmee krijg je het beste van twee werelden! Vaak ga je één dag naar school en werk je vier dagen in de week. In het werkveld doe je samen met je studiegenoten praktijkopdrachten. En je krijgt gewoon betaald voor je werk! 

Aan het eind van de rit heb jij een landelijk erkend mbo- of bbl-diploma én kun je ondertussen gewoon je boodschappen betalen. Dikke voorsprong voor jou dus met onze baangarantie. Start nu maar meteen, want jij gaat knallen! Klaar voor je vliegende start? Af! 🚀

6 voordelen van een mbo-opleiding in de zorg 🩺

Yess, met onze bbl-opleidingen in de zorg sta jij direct in het werkveld. Trek die witte jas aan en ga ervoor! Om deze redenen is een opleiding in de zorg écht iets voor jou:

 1. Je leert voor mensen zorgen terwijl je ermee bezig bent.
 2. Je krijgt betaald tijdens je opleiding, hoe lekker is dat? 
 3. Een landelijk erkend mbo-diploma (niveau 2 of 3) aan het eind. 🎓
 4. Geen dikke medische boeken, maar fijne praktijklessen en filmpjes.
 5. Volg grotendeels de opleidingen vanuit huis, tenzij je praktijkles hebt. (meestal ben je dan ook gewoon aan het werk)
 6. En het beste: gegarandeerd een baan in de zorg wanneer je slaagt! 🧑‍⚕️

Klinkt dit te goed om waar te zijn: mensen helpen terwijl je leert én verdient? Is het dus niet bij Tempo-Team! Ga meteen aan de slag en meld je aan.

Meld je hier aan!

Groei de zorg in! ⏫

Zelfs in de zorg is er een instapfunctie voor jou. Als je maar niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken. Werken in de zorg is nou eenmaal veelzijdig en zwaar maar dankbaar werk. 🙏🏻 Ben jij klaar voor de reis door de zorg? 

Check ons zorggroeipad en bekijk waar jij begint  

Dokter het uit met onze mbo- en bbl-opleidingen in de zorg

Wij bieden drie erkende mbo- en bbl-opleidingen in de zorg aan wanneer je bij ons start:

 • Opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn (mbo-2)
 • Opleiding tot Verzorgende IG (mbo-3)
 • ADL-zorgassistent (certificaat)

1. Helpende Zorg en Welzijn

Als helpende zorg en welzijn draag je bij aan het verlenen van vraaggerichte huishoudelijke zorg. Dit in combinatie met persoonlijke verzorging en risicovolle handelingen. De cliënten zijn van alle leeftijden, met een somatische of psychiatrische aantekening, veelal binnen de ouderenzorg of gehandicaptenzorg. De ondersteuning of begeleiding is vaak in de thuissituatie of in een zorghuis. 

In complexere situaties, denk aan zorginstellingen, kan het zijn dat je werkt in teamverband en assisteert bij zorgverlening en sociale werkzaamheden. Jij hebt een sociale en open houding en je blijft altijd alert en integer.

Opleiding Diploma Duur Wat leer je?
Helpende zorg en welzijn

Diploma helpende
zorg en welzijn
mbo niveau 2

afhankelijk van
opleider: 18
maanden of
23 weken
Cliënten helpen bij
persoonlijke verzorging
en hoe je ondersteuning
biedt
Helpende 2+ Certificaat
helpende 2+
afhankelijk van
opleider: 4
weken
Bijscholing die
verrijking en verdieping
op je kwaliteit en
deskundigheid geeft

2. Verzorgende IG

Als verzorgende IG bied je zorg en ondersteuning op basis van het zorgdossier. Je werkzaamheden variëren van een zorgplan opstellen en de gezondheidstoestand observeren tot persoonlijke verzorging beiden en verpleegtechnische handelingen uitvoeren. Je voert zorg uit in vertrouwelijke sfeer en bouwt een relatie op met de cliënten en naastbetrokkenen. Met dilemma’s die voortkomen uit deze vertrouwensband kan je goed omgaan. Je stimuleert de zelf- en samenredzaamheid en je hebt een vraag-gestuurde houding. 

Om verzorgende IG te worden volg je de volgende opleidingen bij ons:

Opleiding Diploma Duur Wat leer je?
Verzorgende IG Diploma
verzorgende IG
mbo niveau 3
afhankelijk
van opleider:
14 maanden
Ondersteuning bieden in
zorg & een
begeleidingsplan of
zorgleefplan opstellen
Verpleegtechnische
voorbehouden
handelingen
Bewijs van
deelname
1 dag Praktische bijscholing
voor verzorgende IG of
verpleegkundige

3. ADL-zorgassistent

Als zorgassistent ben je veelzijdig en doe je veel verschillende taken. Denk aan huishoudelijke-, verzorgende- en welzijnstaken. De afkorting ADL staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen. Denk daarbij aan dagelijkse handelingen zoals wassen, aankleden, helpen bij toiletgang, boodschappen doen, wandelen, helpen met fysio oefeningen en ga zo maar door. Maar je helpt ook met medische handelingen zoals wondverzorging, medicijnen verstrekken, katheters en stoma’s wisselen en sondevoeding toedienen.

Om ADL-zorgassistent te worden moet je eerst één van de bovenstaande opleidingen afronden. Vervolgens kan je onderstaand certificaat halen. 

Opleiding Diploma Duur Wat leer je?
Algemene
Dagelijkse
Levensverrichtingen
(ADL)
Certificaat ADL 2 dagen Je leert hoe je
ondersteunt bij
ADL-handelingen. Je
krijgt les met simulatie
in een skills-lokaal.

Klaar voor? Tijd om de zorg in te duiken!

Wil je het liefst op de fiets naar het werk? Grote kans dat jouw nieuwe baan bij jou in de buurt is, want overal in Nederland zijn wel zorg vacatures te vinden. Dus of je nu in een (academisch) ziekenhuis in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen of Nijmegen óf je bij een kleine zorginstelling in het dorp om de hoek aan de slag gaat: er is altijd wel een baan op de juiste afstand te vinden. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou in de buurt? Neem meteen contact op met een intercedent in de buurt.

Werken én leren tegelijk? Check de vacatures in de zorg 

Tempo-Team heeft werk-leertrajecten in de zorg voor de functies van Helpende welzijn en zorg en Verzorgende IG. Neem een kijkje bij onze vacatures om te zien welke toekomstige baan we voor jou hebben!

 • Wat is een werk-leertraject precies?

  Een werk-leertraject is wanneer je gaat leren terwijl je werkt. Je leert dus een hoop uit de praktijk én krijgt al meteen betaald voor de uren die je maakt. Win-win situatie dus! Werken en leren in de zorg? Check het hier!

 • Wat zijn de voordelen van een mbo-opleiding in de zorg bij Tempo-Team?

  De voordelen is dat je (meestal) niet hoeft te betalen voor de opleiding die je doet, en gegarandeerd een baan krijgt nadat je je diploma hebt behaald. Lekker toch? Bekijk het hier meteen!

 • Welke bbl-opleidingen kan je volgen in de zorg?

  Bij Tempo-Team kan je opleidingen volgen tot helpende welzijn en zorg, verzorgende IG en ADL-zorgassistent. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Check het hierr!

 • Welke opleiding heb je nodig om in de thuiszorg te gaan werken?

  Hier heb je de opleiding helpende zorg en welzijn of verzorgende IG voor nodig. Wij bieden die aan! Ga dus meteen aan het werk in de thuiszorg en leer gaandeweg. Check hier hoe het werkt.