Meerdere wegen leiden naar Rome

Je banentocht gaat van start! Je zoekt een (nieuwe) baan en vraagt je af waar je begint. Goede vraag, meerdere antwoorden mogelijk. Online is er een hoop te vinden, zeker als je weet wat je zoekt, kan je doelgericht te werk gaan. Dan is het namelijk een kwestie van zoekcriteria invullen; aantal uur per week, gewenst salaris, woonplaats en indrukken die zoekknop! Het kan natuurlijk ook dat je iets minder met je tijd meegaat en liever kiest voor een offline benadering. Kan dat nog wel anno nu?!

Meerdere wegen naar je nieuwe baan

  1. Allereerst natuurlijk de online zoektocht die al eerder is genoemd. Ideaal als je al weet wat je wil en je weg online makkelijk weet te vinden
  2. Het kan ook zomaar dat je liever even persoonlijk met iemand praat om je cv eens te bespreken of om te horen welke kanten je allemaal op kunt met jouw achtergrond. Dan maak je gewoon een keer een afspraak bij een vestiging van Tempo Team.
  3. Zorg ervoor dat je tijdens deze afspraak al hebt nagedacht over je wensen. Op welke vacatures reageer je bijvoorbeeld als je solliciteert? En welke vacatures spreken je wel heel erg aan, maar reageer je niet op? Beantwoord deze vragen voor jezelf.
  4. Ben je nog niet zo ver dat je op vacatures solliciteert? Dan is het misschien eens goed om een persoonlijkheidstest of een capaciteitentest te doen. Op deze manier krijg je meer inzicht in wie je bent en waar je goed in bent. Inzichten waar je zeker iets aan hebt!

Waar wacht je nog op?! Hop, hop aan de slag!

Klaar voor de volgende stap? Lees hier meer over het opstellen van een cv, motivatie- en sollicitatiebrief.