Helpdeskmedewerker

Als helpdeskmedewerker werk je voor een aanbieder van internet, televisie en/of telefonie. Je geeft je klanten telefonische ondersteuning bij allerlei technische problemen, bijvoorbeeld over het installeren van een nieuw pakket of het oplossen van storingen. Een echte helpdeskmedewerker kan goed luisteren, duidelijk uitleggen en heeft ook enige technische kennis.

Werken als helpdeskmedewerker

Helpdeskmedewerkers zijn meestal aan de slag voor een aanbieder van internet, televisie en/of telefonie. De vragen die je van klanten kunt verwachten, hebben dan ook direct betrekking op de hard- en software die met deze diensten samengaan. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste vragen stelt om achter de oorzaak van het probleem te komen en vervolgens duidelijk en stap voor stap aan de klant kunt uitleggen hoe hij of zij het probleem zelf kan oplossen. Kom je er niet uit? Dan kun je de klant vaak doorverwijzen naar een 2e lijns helpdesk.

Waarom helpdeskmedewerker worden?

Als helpdeskmedewerker krijg je de kans om jouw liefde voor techniek te combineren met het helpen van mensen. De vragen en de mensen die je te spreken krijgt zijn elke keer anders, waardoor het werk enorm gevarieerd is. Je krijgt goede begeleiding waardoor je inhoudelijk veel kennis opdoet, maar ook op persoonlijk vlak enorm kunt groeien. Bovendien betekent werken als helpdeskmedewerker dat je terecht komt op een afdeling waar veel verschillende, maar gelijkgestemde collega’s zitten. 

De arbeidsvoorwaarden als helpdeskmedewerker

Wanneer je aan de slag gaat als helpdeskmedewerker, start je met een (fulltime) training van enkele dagen en soms zelfs weken, die je in de meeste gevallen volledig betaald krijgt. Je leert over de praktische en technische zaken van de job, maar je wordt ook getraind en gecoacht in jouw communicatieve vaardigheden. Dit is natuurlijk een waardevolle ervaring waar je je hele leven lang profijt van zult hebben!

Daarnaast biedt Tempo-Team uitstekende arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bijvoorbeeld gratis opleidingen en trainingen.
Alle arbeidsvoorwaarden op een rij:

•    Opleidingen/trainingen op maat
•    24 vakantiedagen
•    8% vakantiegeld
•    Pensioenopbouw
•    Recht op een collectieve ziektekostenverzekering

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.