Werken als helpende plus

Maak jij al een tijdje mensen blij in de zorg en jeuken jouw helpende handen om meer verantwoordelijkheden op te nemen? Dan ben jij klaar voor de stap naar de functie helpende PLUS! Wil je weten wat je precies allemaal doet als helpende plus? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres!

 Alle helpende plus vacatures

Alles wat je moet weten over werken als helpende plus

Wat doet een helpende plus precies

Als helpende plus werk je in de zorg en voer je ongeveer dezelfde taken uit als een helpende, zoals wassen, eten en aankleden. Maaaarrr als helpende plus ga jij voor de 2.0! Jij mag óók medische hulp bieden. Van een wond verzorgen tot het helpen bij een katheter of stoma: bij jou zijn de patiënten altijd in goede handen! 

Bonus voor jou: er is een personeelstekort in de zorg en helpenden plus zijn keihard nodig. Genoeg kans op een baan dus! 

Als helpende plus zijn dit je belangrijkste taken:

 • Medicijnen toedienen: als helpende plus help je de cliënten bij het innemen van hun medicijnen. Je zorgt dat iedereen de juiste hoeveelheid van het juiste medicijn krijgt. 💊
 • Wonden verzorgen: cliënten met een (operatieve) wond moeten natuurlijk goed verzorgd worden. Dit is jouw verantwoordelijkheid: je houdt de wond schoon en zorgt dat ‘ie snel kan helen.
 • Ondersteunen bij dagelijkse taken: wassen, schoonmaken, aankleden… Jij bent de binnenhuisarchitect en het stylingteam van je cliënten. Dankzij jou komen ze altijd tip-top voor de dag, en is hun kamer blinkend schoon! ✨
 • Een luisterend oor zijn: vaak hebben cliënten behoefte aan een gezellig praatje. Je bezoekt ze regelmatig om bij te kletsen of een spelletje te spelen. Zo maak je hun dag een beetje leuker, en dat is natuurlijk gewoon héél gezellig!
 • Een oogje in het zeil houden: je hebt nauw contact met je cliënten. Je bent dus ook de eerste die het doorheeft wanneer het even minder gaat, of als er extra hulp nodig is. Jij legt alle ontwikkelingen vast in een rapport. Zo krijgen je cliënten altijd de hulp die ze nodig hebben.

De werkdag van een helpende plus: helpen, verzorgen, medicijnen toedienen

Als helpende plus kan je op verschillende plekken aan de slag. Zie jij jezelf wel een een potje bingoën in het verzorgingshuis? In je witte gewaad door de gangen van een ziekenhuis sjezen? Of lijkt het je helemaal top om bij mensen thuis te komen en ze te helpen zelfstandig te leven? Waar je als helpende plus ook aan de slag gaat, je bent de steun en toeverlaat van je cliënten. Dankbaar werk dus!

Check hier hoe je werkdag eruit kan zien als helpende plus:

Tijdstip Taak
06:00 uur

goeeeeiemorgen vroege vogel! Terwijl de hele wereld nog slaapt, stap jij fluitend op de fiets. Dat ontbijt maakt zichzelf niet! 🍳

07:00 uur

samen met je collega zet je het ontbijt klaar voor de cliënten ☕

08:00 uur

jij zorgt ervoor dat al je cliënten zo fris als een hoentje zijn. Je helpt met wassen, schrobben, douchen én… zingen! 🎶

09:00 uur

medicijnronde! met je karretje vol medicijnen hobbel je langs alle kamers 🌿

10:00 uur

even een bakkie met de verpleegkundige, altijd lachen! 

11:00 uur

boodschappen doen voor de lunch! 🛍️

12:00 uur

tijd om weer de sterren van de hemel te gaan kokkerellen. Wat staat er vandaag op het lunchmenu? 🍲

13:00 uur

een lekkere wandeling met de cliënten in het zonnetje 🌞

14:00 uur

schoonmaaktijd: bewapend met dweil en stofzuiger fris je alle kamers op 🧹

15:00 uur

een wond verzorgen bij een pas geopereerde cliënt. Met jouw ervaring komt dat altijd goed!

16:00 uur

nog even de dossiers bijwerken en dan lekker naar huis!

Is dit echt wat voor jou? Bekijk dan snel alle vacatures als helpende plus!

Alle helpende plus vacatures

Gemiddelde salaris van een helpende plus 🤑

Als fulltime helpende plus verdien je gemiddeld tussen €2.222 en €2.350 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €30.456 per jaar. Daar kun je hele plus supermarkt mee leegkopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €13,20. Tsjakkaaa! 

Hoe weten wij dat een helpende plus dit gemiddeld per maand verdient? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Als helpende plus val je onder de cao verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorg. Al je secundaire arbeidsvoorwaarden zijn dus netjes voor je gefixt. Chill, toch?

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als helpende of verzorgende IG? Wij vertellen je alles over salaris

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als helpende plus? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van helpenden plus is. Hoppaaaa!

Onze werkplekken als helpende plus

Als Helpende Plus bij Tempo Team word je de held van de ouderenzorg en thuiszorg! Er zijn talloze kansen om jouw zorgtalenten te laten schitteren en een verschil te maken in het leven van anderen. Of je nu gepassioneerd bent over het verzorgen van ouderen in een verpleeghuis of het bieden van zorg in de vertrouwde omgeving van iemands huis, Tempo Team heeft de ideale optie voor jou. Ontdek alles wat je moet weten over deze boeiende werkvelden en start vandaag nog jouw avontuur als Helpende Plus bij Tempo Team! Kom alles te weten over:

Wat voor helpenden plus zijn er?

Wat je precies gaat doen als helpende plus, hangt af van de plek waar je werkt. Zo kun je bijvoorbeeld:

 • De ouderen van dagen een handje helpen in een verpleeghuis: als helpende plus luister je naar hun mooie verhalen over vroeger, maak je mooie boswandelingen en help je je cliënten natuurlijk met hun verzorging en hygiëne. 👵
 • Het zonnetje in huis zijn in de thuiszorg: 🌞 je gaat bij mensen langs om ze te helpen bij hun huishouden, persoonlijke verzorging of om medicijnen te komen brengen.
 • Aan de slag in het ziekenhuis: als helpende plus zorg je dat het verblijf van de patiënten zo fijn mogelijk is. Ook in een ziekenhuis kun je het gezellig maken!

Helpende plus worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Er zijn twee dingen die je moet fixen om helpende plus te worden. Eerst moet je de mbo 2-opleiding helpende zorg en welzijn afronden. Dit duurt twee jaar. Voor dat plusje achter je functietitel (en op je bankrekening🤑), moet je ook nog een speciale cursus volgen. Hier leer je alles wat je nodig hebt om die extra taken uit te voeren! 

En wij helpen je natuurlijk een handje bij het halen van dat certificaat. Ga naar onze opleidingen in de zorg, kies voor helpende+ en voor je het weet kan je aan de slag!

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Wil jij niet zomaar een helpende plus zijn, maar een helpende plus plus plus plus? Check dan onze gratis trainingen en ontwikkel jezelf tot een ster in de zorg! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een helpende plus

Nóg niet uitgegroeid? Lekker bezig hoor! Als helpende plus zijn er nog genoeg kansen om je verder te ontwikkelen. Check hier de doorgroeimogelijkheden. Wat zie jij jezelf al he-le-maal doen?

 • Verzorgende IG: als verzorgende IG doe je ongeveer hetzelfde als een helpende plus, maar heb je nóg net iets meer verpleegkundige taken. Eigenlijk ben je echt een soort helpende superplus.
 • Verpleegkundige: is het toedienen van medicijnen en het verzorgen van patiënten helemaal jouw ding? Groei dan door tot verpleegkundige. Je moet wel nog even een extra opleiding volgen. Maar daar deins jij niet zomaar voor terug ;)
 • Zorgondersteuner: liever een fijn gesprek voeren met je cliënten? Groei dan door tot zorgondersteuner. Als zorgondersteuner ben je meer bezig met het menselijke contact. Je voert dus geen medische handelingen uit. Wel onderhoud je bijvoorbeeld het contact met de naasten.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte helpende plus 🤩

Het állerbelangrijkste? Jij hebt een hart voor de zorg! In jouw bijzijn is er geen rolstoel onbemand, geen kamer stoffig en heeft elke patiënt de grootste glimlach. Jij vindt dat iedereen de beste zorg verdient. Herken jij jezelf hierin? Dan ben je waarschijnlijk al een perfecte helpende plus. Herken je je ook nog in de volgende eigenschappen? Dan is deze baan je op het lijf geschreven!

 • Sociaal: het maken van praatjes hoort bij je werk. De hele dag klets je wat af. Zo voelt iedere cliënt zich gezien. Het is handig als je een beetje een sociaal dier bent en houdt van gezellige gesprekken.
 • Goed in improviseren: als helpende plus is geen dag hetzelfde. In een verzorgingshuis of ziekenhuis doen zich vaak onverwachte situaties voor. Gelukkig ben jij een ster in improviseren, en vind je deze afwisseling juist lekker. Want één ding is zeker: als helpende plus verveel je je nooit!
 • Hygiënisch: als helpende plus behandel je wonden en help je bij stoma’s of katheters. Het is natuurlijk mega belangrijk dat je dit hygiënisch doet. 
 • Communicatief sterk: Je hebt als helpende plus veel contact met dokters, verpleegkundigen, naasten en natuurlijk de cliënten zelf. Jij hebt goede communicatieve skills en kan duidelijk vertellen wat er aan de hand is.

Altijd de nieuwste helpende plus vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als helpende plus?

Er is veel behoefte aan zorgpersoneel, en ook aan helpenden plus. Komt dat even lekker uit! Je komt dus altijd wel aan werk, of het nou flex of vast is. Instellingen hebben vaste medewerkers in dienst, maar maken ook vaak gebruik van flexpools. Zekerheid of lekker flex? Jij bepaalt. Net als parttime of fulltime werken, jij kiest! Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als helpende plus via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Dit zijn de meestgestelde vragen over helpenden plus

 • Wat doet een helpende plus?

  Als helpende plus werk je in de zorg en voer je dezelfde taken uit als een helpende: helpen bij het wassen, eten en aankleden. Maaaarrr daar houdt het nog niet op voor jou. Als helpende plus mag je ook medische hulp bieden. Een wond verzorgen of helpen bij een katheter of stoma: bij jou zijn de patiënten altijd in goede handen! Check hier hoe je werkdag eruitziet.

 • Wat verdien je gemiddeld als helpende plus?

  Als fulltime helpende plus verdien je gemiddeld tussen €2.222 en €2.350 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €30.456 per jaar. Daar kun je hele plus supermarkt mee leegkopen! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €13,20. Tsjakkaaa! Lees hier alles over je loon en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Heb je ervaring nodig voor helpende plus?

  Meestal heb je als helpende plus al ervaring, namelijk in de functie van helpende. Tijdens je werk als helpende leer je alle fijne kneepjes van het begeleiden en verzorgen van je cliënten. Heb je genoeg ervaring opgedaan? Ga dan voor het certificaat helpende plus en groei door! Lees hier meer over het beroep van helpende plus!

 • Is helpende plus hard werken?

  In de zorg is het vaak buffelen, dus je moet niet bang zijn om je helpende handen uit je mouwen te steken. Gelukkig heb jij hart voor de zorg, en ben je die werkuren alweer vergeten wanneer je de glimlach op het gezicht van je cliënt ziet. Benieuwd naar de rest van de eigenschappen van een helpende plus? Check ze hier!

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als helpende plus?

  Wil jij helpende plus worden? Dan zijn er twee dingen die je moet fixen. Eerst moet je de mbo 2-opleiding helpende zorg en welzijn afronden. Dit duurt twee jaar. Voor dat plusje achter je functietitel (en op je bankrekening🤑), moet je ook nog een speciale cursus volgen. Lees hier meer over deze cursus.

 • Hoe moet ik solliciteren op een vacature voor helpende plus?

  Solliciteren als helpende is supersimpel! Bekijk onze vacatures en maak een gratis Tempo-Team-profiel aan. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!

 • Welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als helpende plus?

  Als helpende plus leer je hygiënisch werken, ontwikkel je jezelf tot een topper in improviseren, en train je iedere dag je communicatievaardigheden. Benieuwd naar alle eigenschappen en competenties die passen bij een helpende plus? Check ze hier!

Sla jouw baan als helpende plus aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!