Waarom het geweldig is om millennial te zijn

Millennials - de generatie die geboren is in de jaren 80 en 90 en is opgegroeid met Nike Air Max, de Spice Girls en de opkomst van het internet. Als millennial ben je onderdeel van een prachtgeneratie. En waarom? Nou, komt ie.

1. Jij + technologie = vuurwerk...

Als millennial ben je tegelijk met de computer opgegroeid. De Mac stond nog in de kinderschoenen toen jij ook nog in je onesie door de kamer kroop (of doe je dat nog steeds? Geen oordeel hoor). Daardoor match jij zo met de technologie. Je bent er wel minder aan vastgegroeid dan de generatie onder je en hierdoor heb jij  ten miste nog enigszins sociale skills. Dus naast het tikken van een mooi  mailtje , maak jij ook nog een leuk praatje met je collega. 

Oh en jij weet in tegenstelling tot de patatgeneratie precies hoe alles werkt, waardoor je zowel op de werkvloer als daarbuiten de technologie in je eigen voordeel weet in te zetten. En als er iets mis is met het internet weet jij tenminste hoe de router eruitziet :) 

2. Je weet wat je wil

Uit onderzoek blijkt dat veel millennials hun prioriteiten net even anders hebben liggen, dan bijvoorbeeld de babyboomers. Trouwen, kinderen, een labrador.  Misschien vind je het wel belangrijk, maar het is niet meer zo vanzelfsprekend dat al het andere ervoor moet wijken. En dat geeft je een heleboel vrijheid om zelf te bepalen wat je belangrijk vindt. 

3. Je bent eigenwijs en nieuwsgierig

En dat is goed. Want je eigenwijsheid betekent niet dat je lak hebt aan de regels, maar wel dat je gezonde vraagtekens stelt bij hoe dingen gedaan worden. Meer dan de oudere generaties, voor wie het wat makkelijker was om de autoriteit van de baas te accepteren. 

Verder zorgt je nieuwsgierigheid ervoor dat je altijd wat bij wilt leren, scherp bent op je ontwikkeling en dat maakt je een ideale werknemer die in staat is om met een bedrijf mee te groeien. Dat is knetter waardevol! 

4. Je hebt een realistischer beeld van hoe gelukkig geld je kan maken

En dat maakt je mentaal veel gezonder. Millennials zijn meer op de hoogte dat geld je maar tot op zekere hoogte gelukkig kan maken, blijkt uit onderzoek van de bank Wells Fargo. Dat zorgt ervoor dat je minder geneigd bent om alles overboord te zetten voor een hoger salaris. En ook dat je gelukkiger kan zijn met wat minder. Het gras is niet persé groener bij je manager. Blij toe.

Op zoek naar een nieuwe job?

Wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of zoek je juist naar vastigheid? Zoek je parttime werk of wil je liever fulltime werken? Vind dan via Tempo-Team jouw ideale baan.