Wat werken in de logistiek de ideale bijbaan maakt

Hey, jij! Als jij deze blog leest, is de kans groot dat jij een bijbaan in de logistiek overweegt. Vandaag laten we jou informeren door een professional: Kamila! Deze studente is in de avonden en weekenden te vinden in het magazijn. Hier pickt Kamila de sterren van de hemel en krijgt ze er lekker voor betaald. In dit interview vertelt Kamila jou alles wat jij wilt weten over bijbanen in de logistiek!

Hey, Kamila! Wil jij jezelf eens voorstellen?

“Zeker! Ik ben Kamila, op dit moment zit ik vol in mijn HBO studie en woon ik op mezelf met mijn drie lieve katten Koda, Dobby en Kees. Ik heb vanaf mijn veertiende tot mijn 22e bij een restaurant in de buurt gewerkt in de afwas en bediening, maar toen het corona virus kwam ben ik toch op zoek gegaan naar wat anders. Zo ben ik eigenlijk in de logistiek beland en werk nu ongeveer een half jaar als orderpicker in een groot magazijn in de buurt.” 

Vette overstap! Van de horeca naar de logistiek. Hoe ging dat?

“Eigenlijk ben ik per toeval in de logistiek beland. Studeren en daarnaast werken in corona tijd was erg lastig. Vooral in de horeca! Er was natuurlijk heel weinig zekerheid voor ons en wanneer je je rekeningen ook moet betalen kan dat spannend zijn! Ik ben eens gaan rondkijken naar andere vacatures in de buurt. Eigenlijk heb ik hiervoor alleen maar in de horeca gewerkt en ik had iets nodig dat goed te combineren was met mijn opleiding. De logistiek was voor mij nog helemaal onbekend maar gelukkig maakte dat niets uit! Ervaring was niet vereist. Mijn collega’s hebben me eigenlijk gelijk op weg geholpen. Nog steeds wanneer ik iets te lang voor een schap moet zoeken naar een product, staat er binnen no-time een collega bij me om te helpen. Het team is heel divers, ik werk met oudere dames met wie ik heerlijk kan kletsen tussendoor en met de medestudenten houd ik pauze. Lachen, gieren, brullen!”

Wat leuk om te horen! Met de teamspirit zit het dus wel goed?

“Haha, gelukkig wel ja! Er is zelfs een Facebook groep waar diensten worden aangeboden om te ruilen. We kunnen zelf onze beschikbaarheid opgeven via het internet, maar mocht je toch niet kunnen dan is er ook altijd wel iemand die met je wil wisselen. Super handig! Verder is iedereen hier gewoon lekker zichzelf. We werken per dienst met ongeveer 60 collega’s en iedereen doet gewoon lekker zijn ding! Op mijn eerste werkdag kreeg ik al veel complimenten over mijn haar, dat destijds knalrood was. Heerlijke, open sfeer met veel verschillende mensen. De muziek staat lekker aan en die 4 á 5 uurtjes werk zijn zo voorbij.”

Zelf je beschikbaarheid doorgeven, vet! Welke voordelen zie jij nogmeer in werken in de logistiek?

“Tijdens die 4 á 5 uurtjes loop ik gemiddeld zo’n 7 kilometer. Leuke avondwandeling, kan ik je vertellen! Actief bezig zijn is fijn, en dat vind je geheid bij een logistieke bijbaan. Op internet heb ik gelezen dat je écht bijna zou moeten rennen om alles op tijd af te krijgen. Dit ervaar ik zelf totaal niet zo. Als je gewoon lekker doorloopt op de maat van de muziek dan heb je zelfs nog tijd voor een praatje met je collega. Verder kreeg ik in de horeca geen toeslagen in de avonden en weekenden. Hier wel! Dat verdient extra lekker! Daarnaast is het ook nog eens wekelijks uitbetaald. Dat is al helemaal handig! Meer of minder werken is ook nooit een probleem. Zo kan ik in de vakanties bijvoorbeeld meer uren werken. En natuurlijk niet te vergeten: belangrijke lessen! Ik heb in mijn werk als orderpicker vooral veel precisie geleerd. In plaats van dat ik als Usain Bolt langs de stellingen hol, neem ik meer tijd voor mijn bestellingen. Hierdoor maak ik nu helemaal geen fouten meer! Het is leuk om jezelf op die manier uit te dagen.”

Cool! Dus als ik je zo hoor kan jij een bijbaan in de logistiek aanbevelen?

“Jahoor, zeker! De toeslagen zijn een super groot pluspunt. Op feestdagen krijg je zelfs dubbel betaald, dat zorgt er voor dat je écht lekker kunt verdienen. Verder zijn er eigenlijk overal wel magazijnen en zijn de werktijden dus vaak goed aan te passen op bijvoorbeeld een opleiding. Extra pluspunt: Ik kan er gewoon met de brommer naar toe! Daar krijg ik een kilometervergoeding voor. Met al dat lopen train je ook je summer body al genoeg. Goede schoenen zijn belangrijk, maar die heb ik gekregen op mijn werk. Kortom, lekker geregeld hier!”

Nou, je hoort het ;-). Schoenen aan en gaan! Goed geld verdienen, fit worden én je cv boosten. Kan allemaal in één klik, gewoon via de vacatures hieronder. Wil jij nou toch meer weten over hoe het is om in deze branche te werken? Hebben we ook voor je. Check dan hier alles over werken in de logistiek.

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.