Werken op een feestdag? Zo maak je er met kerst en nieuwjaar een feestje van! 🎄

Moet jij werken met kerst of nieuwjaar? Bálen… denk je misschien. Maaarrr werken met de feestdagen is juist hartstikke leuk! In deze blog lees je alle voordelen van werken met de feestdagen en krijg je tips over hoe je er met je collega’s een feestje van maakt!

Snel naar: 

5 redenen waarom je juist wél wilt werken tijdens feestdagen

Er zitten súperveel voordelen aan werken tijdens de feestdagen! Lees hieronder waarom het loont om onder de kerstboom vandaan te komen en je juist wél wilt werken tijdens kerst of oud en nieuw! Dit zijn 5 voordelen van werken tijdens de feestdagen!

1. Centjes!!! 🤑 Op feestdagen krijg je dubbel betaald

Dé reden waarom iedereen uiteindelijk werkt: de dukaten, pegels, money’s!!! Met de feestdagen krijg je tot wel 200% van je loon uitbetaald. Voor de mindere rekenwonderen: dat is TWEE KEER je normale salaris. Ka-ching!! Dát is nog eens een kerstcadeau.

2. Je bent niet zo’n kerstkonijn

Zie jij de feestdagen eigenlijk meer als een moetje? Word jij niet zo warm van lelijke kersttruien, Mariah Carey en bijkletsen met verre oudtantes? Of vier je het gewoon niet? Plan jezelf dan in. Je verdient dubbel én je hebt een smoes om aan de feestverplichtingen te ontsnappen!

3. Kies één feestdag om op te werken

Je hoeft natuurlijk niet op alle feestdagen te werken. Kies er ééntje uit. Des te groter is de kans dat je op andere feestdagen wél vrij kunt regelen! Je baas is waarschijnlijk al lang blij dat je een dag beschikbaar bent. Heb je je buikje wel rond gegeten en heb je zin om je kerstavonturen te delen met je collega’s? Ga dan werken op tweede kerstdag! Al ben je aan het werk, de sfeer is écht anders!

4. Iedereen is supervrolijk!

Werken tijdens de feestdagen is hartstikke gezellig, want iedereen is in de feeststemming! Je bent de hele dag omringd door blije collega’s en klanten. Lekkere kerstplaylist aan, iedereen neemt wat hapjes mee. Dat is toch al een feest op zich?

5. Feestelijke extraatjes!

De echte (b)aanrader werkgevers zorgen er natuurlijk voor dat hun medewerkers met de feestdagen een extra beetje verwend worden. Dat luxe kerstontbijt of die oliebollenkraam voor de deur wil je natuurlijk niet missen!

Zó maak je werken met kerst extra, extra leuk: 4 feesttips

Werken tijdens de feestdagen betekent helemaal niet dat je geen feest kunt vieren! Vier kerst of nieuwjaar met je collega’s, terwijl je geld verdient! Met deze vier werkpleziertips breng je de feeststemming naar jouw werkplek! 

TIP 1. Verras je collega’s met een kaart of klein cadeautje 

Wat is er nou leuker dan iemand blij maken met een kleinigheidje? Speel voor kerstman en verras je collega’s met een persoonlijk cadeautje! Daar wordt iedereen vrolijk van!

TIP 2. Maak een leuke kerstafspeellijst 

Wil jij je werkplek nóg gezelliger maken? Een afspeellijst doet wonderen! Muziek zorgt voor een goede sfeer op het werk. Wil je je collega’s en jezelf lekker in de kerststemming brengen? Giet je afspeellijst in een kerstjasje! Laaaast Christmas, I gave you my heart...

TIP 3.  Hang de slingers op!

Niet thuis met de feestdagen? Haal die slingers en kerstballen toch maar van zolder. Je werkplek kan ook wel wat sfeer gebruiken! Versier je kantoor samen met je collega’s (supergezellig!!) en brengt het kantoor meteen in feeststemming!

TIP 4. Feestje!

Klaar met werken? Dan is het nu tijd voor feest! Sluit je werkdag nog even af met een gezellige kerstborrel of een nieuwjaarstoast, dat hebben jullie wel verdiend na het harde werk!! 

Een lijst om jouw jaar lekker mee af te sluiten en je nieuwe jaar fris en fruitig te beginnen. Klaar voor?! In 3.. 2.. 1..🎤

Deze werkgevers maken er geheid een feestje van

Onze baanraders scoren een 8+ tevredenheid. Een échte topwerkgever dus! Met een Baanrader kun je ervanuit gaan dat er tevreden mensen werken met véél werkplezier. Ennnn dat je tijdens de feestdagen niks mist van het feestgedruis! Neem vooral een kijkje bij een werkgever bij jou in de buurt. 

 👉 Check alle Baanraders! 🔥 

Bij deze werkgevers wordt tijdens de feestdagen lekker doorgeknald!  
Albert Heijn Hilton Meats
Vezet Goedhart
Dawn Foods Ingram Micro
DHL PostNL
DPD UPS

Lees ook:

  • Wat zijn de voordelen van werken met kerst of nieuwjaar?

    Ten eerste: je wordt er stinkend rijk van! Je krijgt een toeslag bovenop je loon die vaak kan oplopen tot wel 200%! Daarnaast is het ook supergezellig! Weten waarom? Lees de blog!

  • Hoe maak je werken met kerst leuk?

    Misschien baal je dat je bent ingepland met kerst of nieuwjaar. Dat hoeft helemaal niet, want met onze tips wordt werken tijdens de feestdagen een feestje! Tuig bijvoorbeeld een kerstboom op, of zet een lekkere kerstplaylist aan! Meer tips? Lees deze blog!

  • Welke feestdagen krijg je dubbel betaald?

    Vaak krijg je een fijne toeslag als je werkt met de kerstdagen of nieuwjaar! Dit hangt natuurlijk af van je werkgever, maar in sommige branches krijg je wel tot 200% van je loon uitbetaald! Meer weten over de voordelen van werken tijdens kerst? Check de blog!