Werken als logistiek administratief medewerker, iets voor jou?

Ben jij een echte aanpakker, maar vind je het ook heerlijk om achter je laptop te kruipen? Dan is de functie logistiek administratief medewerker iets voor jou! Jaaa, in de logistiek gebeurt er dagelijks genoeg om fulltime administratie te doen. Zo regel je alles voor je logistieke collega’s! Wil jij weten wat een logistiek administratief medewerker doet? Wat voor opleiding je nodig hebt? En wat je salaris wordt?! Dan ben je hier op de juiste plek!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort

Uuhhh… wat doet een logistiek administratief medewerker?!

Als logistiek administratief medewerker ben je de brug tussen het magazijn, de klanten en de leveranciers. Daarnaast zorg je ervoor dat alle collega’s hun afspraken nakomen. Zo neem je de telefoon op, plan je afspraken en lever- en laadtijden in. Ook handel je alle leveringen en processen in het magazijn goed af én zorg je voor het uitsturen van offertes. Hoppa!

Zoals de naam al verklapt, doe je dus de administratie voor een logistieke operatie. Dat is lekker aanpoten! Het is namelijk - naast kantoorwerk - ook veel rondlopen over de vloer om dingen te regelen. Zo spreek je de hele dag door je gezellige collega’s! 

Als logistiek administratief medewerker zijn dit je belangrijkste taken:

 • Telefoon opnemen: dagelijks contact met leveranciers en klanten is nodig, zodat je bijvoorbeeld de laad- en losplaatsen afstemt en die doorgeeft aan je collega’s.  
 • Administratie doen: een magazijn gaat 24/7 door. Genoeg administratie dus! Je houdt dit allemaal netjes bij.
 • Plannen: je denkt mee met de planning en beschikbaarheid van de magazijnmedewerkers. Daarnaast plan je ook de afspraken van logistieke managers en teamleiders in. Gelukkig heb je logistieke planners die je hierbij helpen!
 • Agenda’s bijhouden: nadat de afspraken zijn gepland, houd je ze ook bij. De teamleider zit namelijk niet elke dag zelf achter de computer! 
 • Offertes uitsturen: yessss, je houdt je ook nog een klein beetje bezig met financiën. Je staat de afdeling bij door af en toe offertes te maken en naar klanten te sturen. Lekkerrr!

De werkdag van een logistiek administratief medewerker: bellen, bijhouden en uitsturen

Yuuup, logistiek administratief medewerker is dus een erg afwisselende baan. Je weet nooit wat de dag je brengt. Is er een heftruck kapot? Dan komen de heftruckchauffeurs bij jou. Klopt de laadplek niet en staat er nog een andere vrachtwagen? Je fixt het meteen door een andere plek aan te wijzen en de planning te veranderen. Redder in nood!

In deze functie kan je aan de slag op iedere plek die met logistiek te maken heeft. Zo is er altijd wel een topbedrijf in de buurt! En je collega’s? Die zijn allemaal verschillend, maar dat maakt het juist zo gezellig. Orderpickers, vrachtwagenchauffeurs, reachtruckchauffeurs, magazijnmedewerkers en operators verzameluuuuuun! 

Hoe een dag in deze functie er dan ongeveer uitziet? Check het hier!

Tijdstip Taak
06:00 uur

vroeg uit de veren: we zijn weer klaar voor een dagje magazijn! 

07:00 uur

even inventariseren. Wie zijn er vandaag aan het werk en staan er afspraken gepland? Je geeft het meteen door aan de desbetreffende collega’s.

08:00 uur

🆘! alle laadplekken zijn bezet maar er komt zo een nieuwe vrachtwagen aan volgens de planning. Wat nu?!

09:00 uur

je loopt naar een lader en losser en vraagt of ze bijna klaar zijn met de vrachtwagen die de plek bezet houdt. Moet lukken! 

09:30 uur

even een bakkie.. Alles loopt weer op rolletjes dus dat heb je wel verdiend!

10:00 uur

terug naar de laptop. Even kijken naar je mailtjes. Ook bel je met klanten over de planning vandaag. 🤙

12:00 uur

een leverancier arriveert. Je biedt ze koffie aan en roept meteen de logistiek teamleider.

12:30 uur

tijd voor lunch! Je zit gezellig met het hele logistieke team en luistert naar hun avonturen. 

14:00 uur

de administratie ligt er nog van een aantal weken. Je start vol goede moed! 📝

15:00 uur

lekker bezig! Alleen nog een paar offertes opmaken voor nieuwe klanten…

16:00 uur

tijd om naar huis te gaan. Hoppa!

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een logistiek administratief medewerker 🤑

Als fulltime logistiek administratief medewerker verdien je gemiddeld tussen €2.141 en €2.193 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €28.084 per jaar. Daar koop je heeel veeel laptops van! 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €12,51. Tsjakkaaa! 

Hoe weten wij dat logistiek administratief medewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met een baan als logistiek administratief medewerker. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Veel grote bedrijven in de logistiek hebben een eigen cao. Hierin vind je afspraken over je salaris, vakantiedagen en bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag. Onregelmatig-watte? Financiële extraatjes, omdat je in ploegendienst en op wisselende tijden werkt. Yehesss!
Heeft het bedrijf geen eigen cao? Check dan de algemene cao Transport & Logistiek

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als logistiek administratief medewerker of logistiek administratief medewerker? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als logistiek administratief medewerker? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van logistiek administratief medewerkers is. Hoppaaaa!

Wat voor logistiek administratief medewerkers zijn er?

Eigenlijk is logistiek administratief medewerker een combinatie van twee beroepen. Namelijk: administratief medewerker en logistiek medewerker. Een logistiek administratief medewerker combineert het beste van twee werelden: de administratieve taken én de logistieke sector! Wil je wél als administratief medewerker aan de slag, maar niet in de logistieke sector? Check dan eens de volgende vakgebieden: 

Logistiek administratief medewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Voor de functie van logistiek administratief medewerker, heb je minstens een mbo-niveau 3 diploma nodig. Daarnaast vinden werkgevers het fijn als je een opleiding in de richting van logistiek of administratie hebt gevolgd. Maar wanneer je dat niet hebt, is er geen man overboord. Er zijn alsnog een heleboel mogelijkheden! Alles wat je nog niet weet leer je gewoon!

Volg gratis trainingen voor je persoonlijke ontwikkeling

Verder met je persoonlijke ontwikkeling? Ook dat kan via Tempo-Team! Check bijvoorbeeld eens de volgende trainingen:

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte logistiek administratief medewerker 🤩

Je geniet ervan om dagelijks te passen en meten in agenda’s van anderen. Daarom is het fijn als je nauwkeurig werkt en goed bent in tijdmanagement. Daarnaast is het ook handig als je als logistiek administratief medewerker…

 • Hard kan en wil werken: de logistiek staat nooit stil. Er is altijd wel iets te doen en dat vind jij alleen maar leuk! 
 • Communicatief vaardig bent: je hangt de hele dag door aan de telefoon en houdt klanten en leveranciers tevreden. Daar zijn flink wat communicatieskills voor nodig!
 • Affiniteit hebt met logistiek: omdat je middenin een magazijn werkt, is het belangrijk dat je alles wat hiermee te maken heeft interessant vindt. Zo blijft je werk altijd leuk!
 • Probleemoplossend bent: heftruck kwijt? Planning te strak? Je ziet geen problemen, maar alleen oplossingen en voert die dan ook uit! 

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als logistiek administratief medewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanrader voor logistiek administratief medewerkers:

 • UPS: waarschijnlijk ken je dit bedrijf wel. Zij hebben magazijnen door heel Nederland waar ze al hun pakketten ontvangen en versturen. Daar wil je toch werken?!

Altijd de nieuwste logistiek administratief medewerker vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als logistiek administratief medewerker?

Als logistiek administratief medewerker sta je vaak ‘s ochtends vroeg op de vloer, en ben je eind van de middag al lekker op tijd klaar. Dit wordt wel vier of vijf dagen in de week van je verwacht, omdat je relaties onderhoudt, telefoontjes opneemt en de planning kent. Wanneer je werkt is dus best flexibel, omdat je ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat kan werken, terwijl het aantal uren wekelijks hetzelfde is!

Ben jij gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven flexibel indelen? Of wil je liever een vaste basis? En zoek je parttime werk of wil je fulltime werken? Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als logistiek administratief medewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als logistiek administratief medewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over logistiek administratief medewerkers

 • Wat doet een logistiek administratief medewerker?

  Als logistiek administratief medewerker ben je de brug tussen het magazijn en de klanten en leveranciers. Maar je zorgt er ook voor dat al je collega’s hun afspraken nakomen. Zo neem je de telefoon op, plan je afspraken én lever- en laadtijden in en zorg je voor het uitsturen van offertes. Lees hier over alle taken die een logistiek administratief medewerker doet.

 • Wat verdien je gemiddeld als logistiek administratief medewerker?

  Als fulltime logistiek administratief medewerker verdien je gemiddeld tussen €2.141 en €2.193 bruto per maand. Het salaris van een flexwerker check je hier.

 • Is werken als logistiek administratief medewerker moeilijk?

  Nee, het is niet moeilijk, maar het kan soms wel lekker druk zijn. Als logistiek administratief medewerker heb je veel verschillende taken waarbij je snel moet schakelen. Maar dat vind je helemaal niet erg! Het is vooral een heel dankbaar beroep. Want je collega’s vinden je te gek als redder in nood!

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als logistiek administratief medewerker?

  Er is minstens een mbo-diploma niveau 3 nodig om te starten in deze functie. Een pré is in de richting logistiek of administratie, maar een andere richting kan eventueel ook. Check hier alle opleidingsmogelijkheden via Tempo-Team.

 • Hoe moet ik solliciteren op een logistiek administratief medewerker vacature?

  Solliciteren als logistiek administratief medewerker is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en check onze vacatures. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voila! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Ontdek hier alles over solliciteren!