Opleidingen in de logistiek

In de logistieke branche is veel werk en blijft het een grote uitdaging om gekwalificeerd personeel te vinden. Er is veel behoefte aan geschikte medewerkers. Veel kansen dus voor jou!

Wil jij...

 • het logistieke vak in de praktijk leren?
 • tijdens de opleiding betaald krijgen?
 • een landelijk erkend diploma op niveau 2 of 3 behalen?
 • géén taaie leerstof, maar leren met behulp van modern lesmateriaal (video in plaats van tekst)?
 • gegarandeerd een baan nadat je slaagt?

Ja, natuurlijk wil je dat! En dat kán via Tempo-Team Werk en leren! Bekijk hieronder welke logistieke opleidingen je kunt volgen. Meld je direct aan » 

Heb je interesse om betaald te werken én te leren (BBL opleiding)? Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op. 

Veel kansen voor jou!

Meld je nu aan voor opleidingen in de logistiek.

Soorten opleidingen

 • Logistiek Medewerker

  De werkzaamheden van een logistiek medewerker hebben betrekking op de ontvangst, de opslag, het verzamelen en het verzendklaar maken van goederen. Hij zorgt dat de juiste spullen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Hij voert zijn werkzaamheden uit in een opslagruimte van een grootbedrijf of midden- en kleinbedrijf. En maakt gebruik van diverse interne transportmiddelen, zoals een heftruck. Hij controleert tijdens zijn werkzaamheden de goederen op kwaliteit en kwantiteit en meldt afwijkingen tijdig. De logistiek medewerker werkt volgens de richtlijnen van het bedrijf. Hij werkt in een team om samen de doelstellingen te behalen en is flexibel in het tijdstip waarin hij zijn diensten draait.

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

 • Logistiek Teamleider

  De logistiek teamleider leidt een team van logistiek medewerkers in verschillende soorten bedrijven. Hij coördineert werkzaamheden en draagt bij aan de verbetering van het logistieke proces. Hij stuurt een team aan vanuit zijn eigen expertise en is verantwoordelijk voor het daadwerkelijk realiseren van de doelstellingen van de afdeling. Bij het maken van voorstellen om het werkproces te verbeteren, werkt hij alleen en is hij zelf verantwoordelijk voor een goede oplevering. Hij zorgt voor goede werkomstandigheden en op de werkvloer heeft hij een voorbeeldfunctie.

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

 • Logistiek Supervisor

  De logistiek supervisor werkt zowel vanuit het kantoor als op de werkvloer van verschillende soorten bedrijven. Hij stuurt het werkproces aan en heeft veel contact met teamleiders, collega’s van andere teams en zijn leidinggevende. Daarnaast zorgt hij voor een efficiënte en kostenbewuste manier van werken. Hij kan voorstellen doen om het logistieke beleid naar zijn inzicht te verbeteren. Hij zorgt ervoor dat werk, de beschikbaarheid en capaciteiten van medewerkers optimaal op elkaar zijn afgestemd. De logistiek supervisor heeft een aansturende maar ook uitvoerende rol. Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen taken en de resultaten van zijn teams.

  Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)