Met deze carrièretips haal jij het beste uit jezelf

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Maar de meeste goede voornemens liggen vaak al voor februari samen met de kerstboom op straat. Vergeet je goede voornemens (als je je die nog kunt herinneren) en stel in plaats daarvan doelen waar je echt wat aan hebt. Op de werkvloer, bijvoorbeeld! Met deze vijf handige tips laat je ga je een jaar vol groei, ontwikkeling en vooral plezier tegemoet.

1. Schrijf je doelen op 

Een goed begin is ‘t halve werk. Daarom is januari de beste maand om goed na te denken over wat je komend jaar eigenlijk allemaal wil bereiken. Hoe zorg je voor nog meer plezier in je werk? En waar wil je dit jaar nog beter in worden? Misschien ben je nog op zoek naar de baan van je dromen. Tover een groot vel papier tevoorschijn en schrijf daar drie doelen op die je in 2019 wil bereiken. Bespreek deze doelen ook met vrienden of familie, zodat  ze met je mee kunnen denken over hoe je die doelen het best kunt bereiken. Bovendien laat je daarmee zien dat je serieus aan je eigen doelen wil werken.  

2. Haal inspiratie uit je netwerk

Vraag eens aan je collega’s of leidinggevenden wat hen het meest heeft geholpen bij het bereiken van hun doelen. Of vraag je vrienden om goede tips, onder het genot van een drankje op de zaterdagavond bijvoorbeeld. 
Voor nuttige adviezen en inspiratie hoef je trouwens niet alleen binnen je offline netwerk te zoeken. Op LinkedIn of zelfs op Instagram of Youtube vind je genoeg inspiratie om van 2019 een topjaar op de werkvloer te maken. Trek dus de stoute schoenen aan en leg contact met interessante mensen. Daarmee vergroot je niet alleen je online netwerk, maar kom je via via misschien zelfs wel aan je droombaan. 

3. Verleg je grenzen

Om verder te komen in je werk is het een goed idee om wat vaker iets nieuws te proberen. Verleg je grenzen en ga eens een nieuwe uitdaging aan. Geef je bijvoorbeeld op voor een cursus of training die past bij je doel. Wil je bijvoorbeeld meer leren over social media-marketing? Of wil je ervoor zorgen dat je je volgende sollicitatie helemaal de pan uit rockt? Wat het ook is, ga ervoor! Tempo-Team biedt gratis online trainingen aan via GoodHabitz. Heb je een toffe collega of vriend(in) met hetzelfde doel? Geef je dan samen op. Wel zo gezellig. 

4. Vier je voortgang

Heb je een target gehaald of een leuke bonus in de wacht gesleept? Dat mag gevierd worden. Door jezelf te belonen voor iets waar je trots op bent, blijf je namelijk extra gemotiveerd om je andere doelen te bereiken. Vier het ook wanneer je een stapje dichter bij een persoonlijk doel bent gekomen, of wanneer je iemand anders blij hebt gemaakt. Had je vandaag iemand aan de telefoon met een kapotte stofzuiger, en is hij/zij weer helemaal blij met je fijne service en die nieuwe stofzuiger die je naar ze opstuurt? Ook dat is voortgang. Vieren die hap!

5. Doe iets voor een ander

Vergeet niet om ook af en toe iemand uit je netwerk een handje te helpen. Zit je zelf al helemaal op je plek bij je huidige werk, maar kom je een interessante vacature tegen die je beste vriend(in) toevallig op het lijf geschreven is? Stuur ‘m direct door. Je houdt er zelf een fijn gevoel aan over en met een beetje geluk help je de ander ook nog eens aan zijn of haar ultieme baan.
Bovendien onthouden mensen het wanneer jij ze een dienst bewijst en vinden ze het fijn om een keer iets terug te kunnen doen. Soms komt dat precies op het moment waarop je dat 't meest nodig hebt. Wie weet is deze hulp uit onverwachte hoek wel precies het duwtje in de rug dat jou helpt je doelen voor 2019 te halen. 

Dat waren ze dan, de tips. Doe er je voordeel mee. Zo krijg je in 2019 alles voor elkaar, jij tijger!

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.

Sollicitatietips

Solliciteren is niet niks. Zo maak je de beste indruk.