6 op de 10 werknemers ergeren zich aan tafelgenoot

Bijna een kwart van de Nederlandse werknemers ziet de lunch als hoogtepunt van de dag, terwijl we ons soms behoorlijk ergeren aan collega’s. Maar liefst 6 op de 10 werkenden ergeren zich wel eens aan zijn of haar tafelgenoten, zo blijkt uit onderzoek* van MWM2 in opdracht van Tempo-Team.

68% luncht wel met collega’s

Gestoord worden en slechte tafelmanieren zijn de grootste ergernissen op de werkvloer. Een derde (33%) stoort zich aan werkvragen van collega’s tijdens lunch. Onsmakelijk eten zoals smakken en boeren wordt door 32% van werkend Nederland niet gewaardeerd. Opvallend is dat het merendeel (68%) van de werknemers toch het liefst met collega’s pauzeert. Na de lunch is een kwart van de werknemers minder productief, zij hebben last van een ‘after lunch dip’.

Smartphone aan tafel

Ruim een vijfde van de werknemers is tijdens de lunch ‘druk’ met hun smartphone, 28% van de werknemers ergert zich hieraan. Opmerkelijk is dat werknemers vaker hun smartphone gebruiken als zij samen lunchen, in vergelijking tot werkenden die alleen lunchen.

Operationeel directeur Tempo-Team Werner Klaassen: “Lunch is en blijft een belangrijk moment voor jezelf, even geen werk. Toch zien we dat het merendeel het liefst samen met collega’s luncht. Een goed moment om samen de teamspirit op te krikken!”

*Verantwoording onderzoek

Het kwantitatieve onderzoek is uitgevoerd door middel van een online vragenlijst in augustus 2016. Aan dit onderzoek hebben 526 respondenten deelgenomen. De steekproef bestaat uit werkend Nederland.

Perscontacten

Media enquiries only.

Maarten Hagg

Woordvoerder