Persstatement Tempo-Team Outsourcing

Vandaag verschijnt er in het FD een artikel waarin staat dat vakbond FNV Tempo-Team Outsourcing voor de rechter wil dagen. In het artikel beschuldigt de vakbond TTO onder meer van ’het ontduiken van de cao’ bij diens klant, PostNL Pakketservice. De vakbond stelt naast Tempo-Team ook PostNL aansprakelijk voor ‘de miljoenenschade die zou zijn geleden.’

Wij hebben de krant in een reactie het volgende laten weten: 

Randstad Groep Nederland heeft vele vormen van dienstverlening. Binnen Tempo-Team is outsourcing daar, naast uitzenden en inhouse, één van. Met outsourcing nemen we een of meerdere bedrijfsprocessen over van onze opdrachtgevers. Binnen Tempo-Team Outsourcing (TTO) werken zevenhonderd mensen in vaste dienst. Hiermee waarborgen we continuïteit van werk en inkomen en toekomstperspectief van onze medewerkers. Deze dienstverleningsvorm is bovendien conform alle wet- en regelgeving. De bewering dat Randstad willens en wetens de uitzend-cao ontduikt, is dan ook pertinent onjuist. De beloning binnen Tempo-Team Outsourcing is marktconform, en in 2018 nogmaals gebenchmarkt door een onafhankelijke organisatie met andere bedrijven binnen de logistieke branche. Die wordt tevens jaarlijks geactualiseerd en afgestemd met de OR. 

We betreuren de opstelling van de FNV. We hebben de FNV sinds de zomer van 2018 meerdere malen uitgenodigd voor gesprekken om gezamenlijk tot een constructieve oplossing te komen. De FNV kiest in plaats van deze gesprekken voor een artikel in het FD. 

Tot slot, zijn wij niet doof voor ontwikkelingen in de maatschappij en onduidelijkheid rondom wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. De uitnodiging aan het FNV staat nog steeds om met elkaar in gesprek te gaan om te kijken naar de dienstverlening van Tempo-Team Outsourcing.

Perscontacten

Media enquiries only.

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR