Werken als assemblagemedewerker, iets voor jou?

Zijn jouw handen het beste gereedschap? En zet je het liefst elke dag mooie dingen in elkaar? Dan is werken als assemblagemedewerker echt iets voor jou! Wil je weten hoe en waar je aan de slag kunt als assemblagemedewerker? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres!

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort:

Uuhhh… wat is een assemblagemedewerker precies?!

Een assemblagemedewerker is iemand die producten in elkaar zet. Van een klein lampje tot een raamkozijn: je maakt van verschillende onderdelen een mooi eindproduct. Ook check je of alle onderdelen van goede kwaliteit zijn. Zo gaat elk product met met een gouden randje de deur uit! 🏆

Als assemblagemedewerker werk je in de productie of in de techniek. En daar lever je super belangrijk werk, want zonder jou geen eindproduct! Je kan op veel plekken aan de slag, want veel bedrijven zijn op zoek naar goede assemblagemedewerkers. Altijd een baan bij je in de buurt dus, lekkerrrr! 

Dit doet een assemblagemedewerker: 

 • producten in elkaar zetten: de allerrrrbelangrijkste taak van een assemblagemedewerker! Je monteert verschillende onderdelen tot een eindproduct. Dit doe je meestal met je handen, maar van sleutelen, solderen of lijmen word je ook blij. 
 • technische tekeningen lezen: producten in elkaar zetten is je belangrijkste taak, maar weten WAT je in elkaar moet zetten is natuurlijk stap één. Daarom lees je als assemblagemedewerker altijd eerst de technische tekeningen van je eindproduct goed door. Zo weet je zeker dat je de juiste onderdelen op de goede plek monteert! 
 • controleren van de kwaliteit: voor het allerbeste eindproduct, moet de basis natuurlijk ook tip-top in orde zijn. Daarom check je of alle onderdelen van goede kwaliteit zijn. Check-check-dubbelcheck. ☑️
 • testen van een product: je gaat altijd voor het ma-xi-ma-le resultaat! Daarom test je regelmatig producten, zodat de kwaliteit die wordt gevraagd ook écht geleverd wordt.
 • vervangen van defecte onderdelen: werkt iets niet zoals het hoort te werken? Je lost dit gelijk op door het defecte onderdeel te vervangen. Hopppaa! 

De werkdag van een assemblagemedewerker: in elkaar zetten en controleren

Als assemblagemedewerker ben je de hele dag bezig met het in elkaar zetten én controleren van producten. Wat je precies in elkaar zet, hangt natuurlijk af van het bedrijf waar je aan de slag gaat. 

Je werkt als assemblagemedewerker meestal in een productiehal van een fabriek of in een magazijn. Daar heb je de grootste lol met je collega’s uit de techniek en productie zoals productiemedewerkers, reachtruckchauffeurs, magazijnmedewerkers, operators en orderpickers.Thuiswerken zit er bij dit beroep niet bij, maar met jouw fantastische collega’s wil je ook niet anders!

Je werktijden hangen af van de plek waar je werkt. Je kan bijvoorbeeld gewoon van maandag tot en met vrijdag werken tijdens kantoortijden, maar als je zin hebt in meer afwisseling dan is werken in ploegendiensten ook mogelijk. Je kan dan ook lekker ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend vlammen. 🔥 En het beste van werken in ploegendiensten? De extra toeslagen! 💸 Ka-chingggg.  

Check hier hoe je werkdag als assemblagemedewerker eruit ziet: 

Tijdstip Taak
08:00 uur

Op naar werk! 🚲 

08:30 uur

Je checkt de 3D-tekening op de computer: welke onderdelen heb je vandaag precies nodig?

09:00 uur

Een rondje door het magazijn om de juiste onderdelen te scoren

09:30 uur

Alle onderdelen liggen op je werktafel, tijd om aan de slag te gaan! 

11:00 uur

Even een lekker bakkie met je favo collega’s ☕ En dan hop, snel weer aan de slag

12:00 uur

Pauze! Tosti’s op het menu in de kantine vandaag, yehesss!

12:30 uur

En door! Nog vijftien trappers voor elektrische fietsen in elkaar zetten 

13:30 uur

Lekkerrrr, je favo-nummer op de radio 🎶

14:30 uur

Je lijm is op. Terwijl je nieuwe lijm haalt, buurt je even met die leuke collega 

16:00 uur

Je checkt of alle trappers die je vandaag in elkaar hebt gezet helemaal tip-top in orde zijn

17:00 uur

Hopppaaa, naar huis! Op naar de sportschool 💪 

Neem vast een kijkje op de werkvloer

Benieuwd hoe een baan als assemblagemedewerker er nou écht uitziet? In de YouTube-serie Tour de werkvloer nemen we je mee op de - je raadt het al - werkvloerrrrr! Bekijk de video nu en neem vast een kijkje in het leven van een assemblagemedewerker.

Wat schuift het? Gemiddelde salaris van een assemblagemedewerker 🤑

Als fulltime assemblagemedewerker verdien je gemiddeld €1.994 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €25.842 per jaar. Daar kun je wel twintig perfect in elkaar gezette elektrische fietsen van kopen 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €11,51 Tsjakkaaa! 

Werk je als assemblagemedewerker in ploegendiensten? Dan is je salaris nog een stuk hoger! Als je op verschillende dagen en tijden werkt, krijg je flinke toeslagen bovenop je salaris. Zeker wanneer je ‘s nachts of in het weekend werkt. Je krijgt dan soms wel voor 200% uitbetaald! Dat tikt lekker aan, hoorrrr. 

Hoe weten wij dat assemblagemedewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee. Check altijd even de vacatures voor het salaris van een specifieke baan!

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als assemblagemedewerker of assemblagemedewerkster? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als assemblagemedewerker? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van assemblagemedewerkers is. Hoppaaaa!

Wat voor assemblagemedewerkers zijn er?

Er zijn net zoveel soorten assemblagemedewerkers als dat er bedrijven zijn (nou ja, bijna dan). Je precieze taken hangen af van het bedrijf waar je werkt. Je kan bijvoorbeeld meehelpen om heeeele grote producten in elkaar te zetten, zoals een vrachtwagen of auto. Maar ook de kleinste producten hebben slimme assemblagemedewerkers nodig, want wie zet de koortsthermometer anders in elkaar? 🌡️

Benieuwd waar je allemaal aan de slag kan als assemblagemedewerker? Check hier gelijk onze vacatures

Assemblagemedewerker worden? Deze opleidingen en certificaten heb je nodig

Beginnen jouw handen al te kriebelen? TOP! Om te werken als assemblagemedewerker heb je meestal geen specifieke opleiding nodig. Lekkerrrrr. Soms vinden werkgevers het wel fijn als een technische mbo-opleiding hebt afgerond. Als dit nodig is dan staat dat duidelijk in de vacaturetekst beschreven. Even scherp op zijn dus! 👀 

Scoor certificaten voor je persoonlijke ontwikkeling

Soms heb je ook bepaalde certificaten nodig om te mogen werken als assemblagemedewerker. Bijvoorbeeld het certificaat VCA Basis. Met dit certificaat toon je aan dat je veilig kan werken in een risicovolle omgeving, zoals een fabriek of loods. En weet je wat top is? Die kan je gewoon halen via Tempo-Team! Hopppaa! 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk je (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

Hé topper! 👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een assemblagemedewerker

Werk je al een tijdje als assemblagemedewerker? Dan kan je vaak promotie maken tot eerste monteur. Als eerste monteur geef je leiding aan een team van zeven tot tien assemblagemedewerkers. Heeft iemand een vraag? Jij geeft antwoord! Zo help je je collega’s snel verder. Eén team, één taak! ✋ 

Ook kan je als assemblagemedewerker doorgroeien tot voorman of teamleider. In deze functies stuur je alle assemblagemedewerkers binnen het bedrijf aan waar je werkt. Wow! Je bent verantwoordelijk voor de planning én de uitvoering van het werk. Je zorgt dat iedereen met z’n beste been het bedrijf binnenstapt en lekker kan doorwerken! 🥳

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte assemblagemedewerker 🤩

Je bent een kei van een assemblagemedewerker als je technisch inzicht hebt, of als je techniek in ieder geval interessant vindt! Omdat je de hele dag bezig bent met het in elkaar zetten van producten, komt een beetje technisch inzicht je in dit beroep goed van pas. Zo zet je die producten nog sneller in elkaar, BAM! 🔥

De volgende eigenschappen zijn ook goed om in huis te hebben als assemblagemedewerker:

 • Je bent nauwkeurig: precies werken? Check! Jij hebt oog voor detail en zet graag de puntjes op de i. Zo zit elk schroefje op de juiste plek. Hoppa!
 • Je bent zelfstandig: als assemblagemedewerker zet je vaak zelfstandig de producten in elkaar. Je vindt het leuk om die verantwoordelijk te hebben en weet daar ook goed mee om te gaan. 
 • Je hebt discipline: om het eindproduct perfect in elkaar te zetten, werk je netjes volgens de regels en veiligheidsvoorschriften. Laat dat gedisciplineerd werken maar aan jou over! 

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als assemblagemedewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

Dé baanrader voor assemblagemedewerkers:

 • Scheldebouw: bouw mee aan de meest mooie, grote en luxe gebouwen! Als assemblagemedewerker bij Scheldebouw werk je in het Zeeuwse Middelburg. Je werk is lekker afwisselend, van isolatiemateriaal plaatsen tot glas plaatsen, je doet het allemaal! 

Altijd de nieuwste assemblagemedewerker vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor hr-adviseurs. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als assemblagemedewerker?

Als assemblagemedewerker werk je meestal fulltime, van maandag tot en met vrijdag. Wil je liever parttime werken? Of ben je juist gek op jouw vrijheid en wil je jouw leven helemaal flexibel kunnen indelen? Dan is het werken via ploegendiensten zeker iets voor jou. Alle dienstverbanden vind je bij Tempo-Team! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als assemblagemedewerker via Tempo-Team

Werken via Tempo-Team is leeeeeuk! En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven.
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als assemblagemedewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over assemblagemedewerkers

 • Wat is een assemblagemedewerker?

  Een assemblagemedewerker is iemand die producten in elkaar zet. Van een klein lampje tot een raamkozijn: je maakt van verschillende onderdelen een mooi eindproduct. Ook check je of alle onderdelen van goede kwaliteit zijn. Zo gaat elk product met met een gouden randje de deur uit! 🏆 Bekijk hier hoe de werkdag van een assemblagemedewerker er precies uitziet. 

 • Wat verdien je gemiddeld als assemblagemedewerker?

  Als fulltime assemblagemedewerker verdien je gemiddeld €1.994 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Dat is ongeveer €25.842 per jaar. Daar kun je wel twintig perfect in elkaar gezette elektrische fietsen van kopen 😉 Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €11,51. Tsjakkaaa! En vaak verdien je als assemblagemedewerker nog een stuk meer, omdat je recht hebt op toeslagen! Lees hier hoe dat precies zit.

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als assemblagemedewerker?

  Om te werken als assemblagemedewerker heb je meestal geen specifieke opleiding nodig. Lekkerrrrr. Soms vinden werkgevers het wel fijn als je een technische mbo-opleiding hebt afgerond. Als dit nodig is dan staat dat duidelijk in de vacaturetekst beschreven. Altijd even scherp op zijn dus! 👀 Soms heb je bepaalde certificaten nodig om te werken als assemblagemedewerker. Lees hier welke en hoe die snel behaalt via Tempo-Team.

 • Hoe moet ik solliciteren op een vacature voor assemblagemedewerker?

  Solliciteren als assemblagemedewerker is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en check onze vacatures! Daarna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website et voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier alles over solliciteren!

 • Welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als assemblagemedewerker?

  Als assemblagemedewerker leer je nauwkeurig werken en ontwikkel je natuurlijk je technisch inzicht. Benieuwd naar alle eigenschappen en competenties die horen bij een assemblagemedewerker? Check ze hier.