Werken als cateringmedewerker, iets voor jou?
Met jouw catering skills maak je elke dag een feestje van elk evenement! Of je nu werkt op een tof bedrijfsfeest, een gezellig familiefeest of een chique bruiloft, jij serveert altijd de lekkerste hapjes en drankjes. 🥂 En ja, terwijl je iedereen verwend met een grote glimlach, verdien je ook nog eens lekker. Wil jij weten hoe en waar je aan de slag kunt als cateringmedewerker? Wat voor opleiding je nodig hebt? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres!
Goed verhaal, lekker kort:
- Wat doet een cateringmedewerker?
- Zo ziet een werkdag als cateringmedewerker eruit
- Dit is het salaris van een cateringmedewerker
- Wat voor cateringmedewerkers zijn er?
- Opleidingen en trainingen om dit te worden
- Groei door tot zelfstandig kok of restaurantmanager
- Checklist: competenties & eigenschappen
- Ga aan de slag bij deze werkgevers!
- Waarom werken via Tempo-Team een feestje is
- Dit zijn de veelgestelde vragen over cateringmedewerker
Uuhhh… wat is een cateringmedewerker precies?!
Als cateringmedewerker werk je mee aan het verzorgen van eten en drinken op grote schaal. Je bent dus echt onmisbaar in de horeca! Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met een heel team. Van de hostess tot aan de chef-kok: wel zo gezellig! Maar wat doe jij dan precies? Wij nemen je mee in de meest voorkomende werkzaamheden van een cateringmedewerker. 👇
De belangrijkste taken van een catering medewerker:
- Voorbereidend werk in de keuken: Voordat de gasten komen, help jij in de keuken met voorbereidend werk. Je wast en snijdt groenten en fruit, bakt en belegt broodjes én perst verse sapjes. Lekkerrrr!
- Vullen en bijhouden pantry's: Draait de keuken op rolletjes? Top! Jij houdt daarnaast ook de pantry’s in de gaten. Zo ligt er altijd vers brood, beleg, fruit en koude drank in de vitrine. Verder zorg je dat het servies klaarligt, alle etenswaren van naamkaartjes zijn voorzien en dat de ruimte er spikspan uitziet. Hoppa!
- Vullen en schoonmaken koffieautomaat: Als cateringmedewerker is het jouw taak dat de koffiemachine altijd schoon en goed gevuld is. Zo geniet iedereen van de lekkerste koffietjes die door de barista worden bereid! Mmm... ☕️
- Ontvangen en adviseren van de gasten: Wanneer de gasten arriveren, zorg jij samen met je collega’s voor een warm welkom. Je maakt een praatje en vertelt ze alles over de gerechten en dranken.
- Kassawerkzaamheden: Verzorg je de catering voor een bedrijf, school of ziekenhuis? Dan is de kans groot dat er ook een kassa aanwezig is. Aan jou de taak dat de rij goed doorloopt, het afrekenen soepel gaat en iedereen zo snel mogelijk kan genieten van de lekkere maaltijd.
- Schoonmaakwerkzaamheden: Yes! De gasten zijn blij en voldaan, tijd voor de grote schoonmaak! 🧼 Samen met je collega’s maken jullie alles weer piekfijn in orde. Al het eten en de drankjes bergen jullie netjes op. En het servies en de apparaten maken jullie grondig schoon. Tadaaa, alles weer netjes!
De werkdag van een cateringmedewerker: sociaal, gezellig en hard werken
Als cateringmedewerker ben je altijd onder de mensen en is geen dag hetzelfde. Je werkt in verschillende omgevingen, van een chique kantoor tot een bruisend evenement. Supergezellig! Je maakt praatjes met gasten, bent constant in beweging en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Thuiswerken? Nope, jij houdt van de dynamiek op locatie. En je hebt altijd een baan in de buurt, ideaal voor je werk-privébalans. Lekker toch?
Als cateringmedewerker zorg je ervoor dat de gasten zich welkom voelen. Je begroet ze met een glimlach, maakt een praatje en adviseert over het heerlijke eten en drinken. Je werkt altijd in een team, dus gezelligheid gegarandeerd! Samen met je collega's maak je van elke werkdag een feestje.
Je werkplek varieert van dag tot dag. De ene keer sta je in een kantoor kantine, de volgende dag op een groot evenement of een privéfeestje. Binnen of buiten, jij draait er je hand niet voor om. Altijd in beweging en lekker actief, zo blijft het leuk en uitdagend. Hoe zo’n werkdag eruit ziet? Nou, zo! 👇
Tijdstip |
Taak |
---|---|
12:00 uur |
Op naar locatie: vandaag sta je op een evenement! |
13:00 uur |
Voorbereidingen treffen! Snijden, bijvullen, beleggen, tillen: jij fixt het. |
13:30 uur |
Jij en je collega’s zijn druk in de weer om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. |
14:00 uur |
De eerste gasten druppelen binnen, jij verwelkomt ze! 👋 |
15:00 uur |
Jij loopt langs met lekkere hapjes en drankjes: voor iedereen genoeg! |
16:00 uur |
Zijn alle pantry's nog bijgevuld? Check, check, dubbelcheck. |
17:00 uur |
Kleine pauze voor jezelf, snel wat eten. |
18:00 uur |
Het evenement is in volle gang, jij loopt een rondje en checkt of iedereen tevreden is. |
19:00 uur |
Jij helpt de keuken met het klaarmaken van het laatste eten. |
20:00 uur |
De laatste ronde! Hierna is het tijd om alles op te ruimen. |
20:30 uur |
Samen met je collega’s praten jullie na: wat een geslaagde dag! |