Wat te doen op Valentijnsdag voor collega’s? 5 hartverwarmende ideeën 🥰

Valentijnsdag is hét moment om je collega’s in het zonnetje te zetten. Want naast je partner, moeder of kat, ben jij toch ook verliefd op je werk? 😉 Bovendien is iedere feestdag reden tot het uitspreken van waardering en erkenning naar je favoriete collega’s. Juist nu we elkaar minder zien! Dus wat te doen op Valentijnsdag? Wij geven 5 liefdevolle tips! 

#1. Roep een collega uit tot jouw Valentijn

Wie is jouw favo collega? Roep diegene uit tot jouw Valentijn en zet hem of haar extra in het zonnetje! Plan een online koffiedate in, stuur een valentijnsgedicht, geef een klein cadeautje of doe samen een digitaal biertje na werktijd. Wees creatief! En als je iedereen één collega laat kiezen, blijft er nooit iemand alleen. En dat is precies wat je als leidinggevende wil op Valentijnsdag.

#2. Stuur een valentijnsgedicht of -kaart

Liefde gaat door de… brievenbus! En of dat postvak nou gevuld wordt door PostNL of Gmail, van beide berichten worden collega’s blij. Schrijf een valentijnsgedicht (weer eens wat anders dan een sinterklaasgedicht!), spreek een persoonlijke videoboodschap in of personaliseer een postkaart met een leuke foto van het team. Het enige wat jij hoeft te doen, is een leuke boodschap te verzinnen! Dat is vast niet zo moeilijk met die leuke collega’s. 😉

Lees ook: zo geef je meer waardering en erkenning op de werkvloer

#3. Geef je collega’s een oprecht compliment

Valentijnsdag is hét moment voor een oprecht compliment. De passie voor het werk, het warmhouden van belangrijke klanten of die mooie ogen van je collega. Allemaal redenen om verliefd te zijn op je collega’s. Maarree... houd het wel netjes he! 😜

Uit ons onderzoek naar werkplezier* blijkt trouwens dat maar liefst 31% van de werkgevers
het té weinig doet: complimenten geven! Erkenning en waardering zijn volgens ons onderzoek één van de belangrijkste drijfveren van werknemers. Die zorgen dus voor méér werkplezier! En zo’n compliment doet niet alleen je collega’s goed, maar ook jezelf. Want hoe aanstekelijk is zo’n glimlach?!

#4. Laat een valentijnscadeautje bezorgen

Toon de liefde voor je collega’s met een valentijnscadeau! Een bos bloemen, reep chocolade, fles champagne of gewoon alles samen in een pakket. En wat dacht je van toffe merchandise? Mondkapjes, mokken, sokken of baseball jacks met het bedrijfslogo. Zo vergroot je niet alleen het werkplezier, maar ook de naamsbekendheid en medewerkersbetrokkenheid. Die zien ze écht niet aankomen! 🤩

Lees ook: hoe beloon ik mijn medewerkers?

#5. Organiseer een digitaal teamuitje (valentijn special!)

Van digitale bedrijfsuitjes krijgen jouw collega’s nooit genoeg. Dit keer een teamuitje in het teken van de liefde: The Valentine Special! Tover die online pubquiz, bingo, 30 seconds of vrijmibo om tot een heuse valentijnseditie. Dat kan al heel simpel door bijvoorbeeld de winnaar(s) een leuk valentijnscadeau te geven of de quizvragen in een romantisch jasje te hijsen. Zet je iedere collega tijdens het uitje nog even extra in de spotlight, dan kan jullie Valentijnsdag niet meer stuk!

Dankzij deze 5 tips wordt Valentijnsdag op werk een HIT! 💥

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op Valentijnsdag: welke dag het ook is, je kan altijd iemand in het zonnetje zetten!

*Disclaimer: In samenwerking met Tempo-Team België en de Universiteit van Leuven hebben we een grootschalig onderzoek gedaan naar werkplezier. Het gaat hier om het onderzoek voor de werkpleziergids van 2021. In Nederland deden in totaal 2499 werknemers en 402 werkgevers mee. De helft hiervan was man, de andere helft vrouw. Onze conclusies zijn alleen gevormd rond de Nederlandse resultaten. Daarbij is het ook goed om te vermelden dat ruim de helft (54%) van de werkenden bij een groot bedrijf met meer dan 250 werknemers werkt. En 70% van de mensen die meededen aan ons onderzoek fulltime werkt.

Lees hier meer over een goede werksfeer