Een verjaardagscadeautje, speciaal voor jou! 🎁

Yeheeees, jij bent jarig vandaag! En dat vieren we natuurlijk ook bij Tempo-Team. Hangen de slingers al in de kamer? Is de confetti al gepopt? Heb je al een flink stuk taart achter de kiezen? En heb je teveel mensen om te tellen drie zoenen gegeven? Jaaaa dan is het nu ein-de-lijk tijd voor je cadeautje! 

Klaar voor?! Tromgeroffel… 🥁🥁🥁

Tadaaaaa: het Grote Tempo-Team 3 x 10 seconden verjaardagsspel 🎁 

👇👇👇

Een verjaardagscadeautje, speciaal voor jou! 🥳

Open mobiele versie          Klik voor printbare versie

Psssttttt… Heb je geen printer? Maar wil je het spel wel het liefst geprint? Kom dan langs bij een Tempo-Team vestiging in de buurt! Dan printen we het samen en spelen we vast een potje om warm te draaien!

Hoe werkt het Grote Tempo-Team 3 x 10 seconden verjaardagsspel?

3x10 seconden? 30 seconds dus! Eén van de populairste gezelschapsspellen. In deze feestelijke editie staan de kaartjes boordevol woorden die te maken hebben met verjaardagen, feest en natuurlijk werkplezier! Superleuk om op je verjaardag te spelen met vrienden, familie of je collega’s.

Met wie je ook speelt, je verdeelt het gezelschap in teams van 4 personen. Vervolgens krijgt één teamlid een kaartje met de woorden erop, en moeten de andere 3 leden raden. Het teamlid dat het kaartje krijgt, heeft 30 seconden om de woorden te omschrijven zonder het woord te zeggen. Ze noemen het daarom ook wel ‘verboden woord’!

Elk goed geraden woord binnen de 30 seconden levert een punt op. Vervolgens is het volgende team aan de beurt. Zo ga je door totdat elk teamlid een keer de woorden heeft mogen omschrijven. Dat is ronde één! 

Zo houd je de punten bij per ronde en bepaal je zelf hoeveel rondes je speelt. Heeft jouw team de meeste punten aan het eind? Dan win je! 🥳

Je kan dit spel met 3 t/m 24 personen spelen. Op ieder feestje een succes dus!

De spelregels van 3 x 10 seconden

Wat mag wel? Wat mag niet? Nog even de spelregels op een rij. Niet valsspelen hé! 😏 

 • De speler mag pas beginnen met het lezen van de woorden op het kaartje als het andere team de timer heeft aangezet en ‘start’ heeft geroepen.
 • De speler die aan de beurt is, mag zelf beslissen welke worden die eerst omschrijft. Het hoeft dus niet in de volgorde van het kaartje.
 • Als de 30 seconden voorbij zijn, moet de speler direct stoppen met praten. Er mag dan ook niet meer geraden worden. 
 • 30 seconden voorbij? Hoeveel woorden er goed geraden zijn, staat gelijk aan het aantal punten dat het team krijgt. Schrijf deze punten op en ga door naar de volgende speler.

Oké dat is duidelijk! Maar wat mag je wel en niet zeggen?

NIET ❌

 • tijdens het omschrijven het woord noemen of delen hiervan;
 • ‘rijmt op’ of ‘klinkt als’ gebruiken;
 • verwijzen naar letters van het alfabet;
 • naar iets of iemand wijzen.

Voor de gevorderden: sluit ook alles met een hoofdletter uit. Een stad in Nederland? Mag niet! De broer van Lisa? Nope! Het neefje van de buurvrouw? Jaaa dat wel!

WEL ✅

 • praten, zingen, neuriën en gebaren maken;
 • de woorden ‘en’, ‘de’ en ‘het’ gebruiken om een woord niet te zeggen.

Duidelijk toch? We wensen je héél véél plezier en succes met spelen én winnen! 🏆

Open het spel voor mobiel         Klik hier om het uit te printen!

🎶 ‘Ik ga zweemmeeeeeeen…’ 🎶

Herken je het liedje? Download dan meteen onze werkplezier-playlist! Gooi ze op de speaker om het nóg gezelliger te maken op je verjaardag. Niet te hard, dan versta je elkaar natuurlijk niet meer. Of wel, wanneer je het spel nog moeilijker wil maken. 😉

Hoe, wat, wanneer en waar?

Tuurlijk kan je dit spel spelen tijdens je verjaardag. Maar er zijn nog veel meer momenten waarop je dit spel uit je tas moet trekken! Zo creëer jij zelf meer werkplezier.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Op een vrijmibo met al je collega’s! 🍺
 • Op vakantie aan het zwembad;
 • Onderweg naar een vet bedrijfsuitje. Zo wordt de busreis een feest! 🚌
 • Tijdens de lunch, broodjes naar binnen en spelen maaarrr! 🧃
 • In een brainstorm… laat die creativiteit maar komen;
 • Als dagstart: lekker energiek! ⚡

Bij Tempo-Team houden we niet alleen van plezier in spelletjes, maar we hebben nog veel meer voor jou in petto! Namelijk héél veel banen met werkplezier! Maak een vacature-alert aan en ontvang de nieuwste banen direct in je inbox.

Maak een alert aan!