5 tips om van je lunchpauze een feestje te maken

Met wat meer aandacht kan je veel dingen in het leven net even extra aangenaam maken. Zoals de lunch op je werk bijvoorbeeld. Hier zijn 5 tips waarmee je in een handomdraai van je lunchpauze een feestje kunt maken!

1. Maak contact

De lunch is het uitgesproken moment om echt contact te maken met je collega’s. Knoop een spannend gesprek aan, of geef iemand een onverwacht complimentje. Andere suggesties voor een gezellige lunchtafel:

  • Ouwehoeren over Temptation Island (een gegarandeerde 3-punter)
  • Mensen vragen naar hun weekendplannen
  • Een probleem waar je tegenaan loopt voorleggen aan een collega die je vertrouwt

De voordelen:

Beter contact met je collega’s zorgt voor minder stress, meer werkplezier en dat je altijd iemand achter de hand hebt om tegenaan te klagen over je liefdesleven. Scheelt je weer tijd bij je therapeut!

2. Rust

Lunchpauze bevat niet voor niets het woord “pauze”. Er is niets mis met even ontsnappen uit de drukte als je wat rust nodig hebt. Ga een blokje om en neem je collega’s mee (pak je gelijk punt 1 ook op, whoop whoop), lees lekker een boek in ’t park en pak wat vitamine D mee of doe gerust wat yoga oefeningen.

De voordelen:

Minder kans op burnout, je stappen weer gehaald voor de dag en je zit gewoon lekkerder op  je werk.

3. Vier

Waarom zou je je lunchpauze niet gebruiken om iets te vieren? Bijvoorbeeld dat je team een target gehaald heeft. Of dat er iemand jarig is. Of dat het iedereen vanochtend gelukt is hun bed uit te komen. Wat het ook is, vier het! Met een extra lekkere bezorglunch, bijvoorbeeld. Of een taart. Of,  door wat zelfgemaakt eten mee te nemen. Das pas echt een feestje!

De voordelen:

Werkplezier en samen iets vieren en trots zijn is gewoon ouderwets teambuilding.  

4. Leer

Leren tijdens je lunchpauze? Tuurlijk! Met een beetje een open houding valt er een heleboel te leren dat je enorm van pas kan komen. Je kunt bijvoorbeeld je collega’s vragen hoe zij bepaalde dingen oplossen waar je tegenaan loopt in je werk. Maar ook tips voor je volgende vakantie bijvoorbeeld. Andere mogelijkheden: praat een andere taal met een collega, lees een nuttig artikel, of luister naar een podcast. 

De voordelen:

Eindeloos. Beter worden in je werk, minder energie besteden aan moeilijke dingen, makkelijker communiceren, meer werkplezier… Wat je er zelf van maakt!

5. Eet

Lunchpauze bevat niet voor niets het woord “lunch”. Grijp de gelegenheid dan ook aan om gewoon goed te eten. Geef jezelf energie om de dag door te tijgeren. De meeste werkgevers zorgen tegenwoordig wel voor een gezonde en verantwoorde lunch voor hun medewerkers. Of maak je eigen lunch, dan heb je daar al helemaal invloed op. Dus schaam je niet en eet waar je behoefte aan hebt, zodat je er de rest van de dag weer tegenaan kan! 

De voordelen:

Meer energie, betere concentratie, beter humeur. En, uh, van niet eten ga je dood. Dus.

Op zoek naar wat tips om je eigen lunch te maken? Hier hebben we ook nog 7 gezonde lunchrecepten voor je op een rijtje gezet! Eet smakelijk :)

Op zoek naar een nieuwe job?

Wil je jouw leven flexibel kunnen indelen? Of zoek je juist naar vastigheid? Zoek je parttime werk of wil je liever fulltime werken? Vind dan via Tempo-Team jouw ideale baan.