Vakantiegevoel verdwijnt binnen drie dagen

De vakantie is voor de meeste Nederlanders voorbij. Vastbesloten om het heerlijke vakantiegevoel vast te houden gaan we weer aan het werk. Dat is echter maar van korte duur. Het lukt vrijwel niemand om het vakantiegevoel echt vast te houden. Bij de meesten (75%) is het binnen 3 dagen weer verdwenen. Tijdens de vakantie worden ook goede voornemens genomen zoals het werken aan een betere balans tussen werk en privé. Het lukt de helft om die ook daadwerkelijk vol te houden. Tempo-Team liet onderzoek doen naar de vakantiestemming van werkend Nederland.

Ondanks goede voornemens

Op de laatste vakantiedag, kijken de meeste mensen er wel naar uit om te gaan werken (40%) en de collega’s te zien. Ook doet de vrije tijd zijn helende werk. Ging een kwart nog gestresst van werk op vakantie, de meerderheid komt ontspannen terug.

Goede voornemens

De vakantie wordt nuttig gebruikt. Zo denken we met z’n allen na hoe het werkende leven leuker te maken. Ook worden er goede voornemens genomen. Vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar doen dit. In het algemeen willen werkenden vooral een betere werk-privé balans (30%). Maar ook meer sporten (26%) en vaker ‘nee’ zeggen tegen collega’s (20%). Een deel komt tot de conclusie na de vakantie een andere baan te willen gaan zoeken (19%). Het blijft niet alleen bij voornemens. Meer dan de helft geeft aan dat het ook echt lukt om deze in de praktijk te brengen.  

Hoe het vakantiegevoel langer vasthouden?

Mensen nemen zich ook voor om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden. Bijvoorbeeld door buiten werktijd veel leuke dingen te doen (34%) of door gelijk de volgende vakantie te plannen (34%). Denk je eraan je vakantiegevoel wat langer vol te houden door je vakantiekiekjes te delen met je collega’s? Misschien toch geen goed idee. Een op de drie vindt dit irritant.

Verantwoording onderzoek

MWM2 voerde het onderzoek in opdracht van Tempo-Team uit. Aan dit onderzoek hebben 524 respondenten deelgenomen. De steekproef bestaat uit werkend Nederland, verder in de leeftijd van 18 tot en met 65 jaar, werkzaam in loondienst. Het online kwalitatieve onderzoek is uitgevoerd in de periode van 31 juli t/m 7 augustus.

In de zomer gaat het werk gewoon door!

Met de vakantiekrachten van Tempo-Team weet je zeker dat jouw bedrijf deze zomer gewoon door blijft draaien. Vakantiekrachten van Tempo-Team, snel en gemakkelijk! Meld nu jouw vacature voor vakantiewerk aan.

Perscontacten

Media enquiries only.

Corien Niezing

Manager Communicatie & PR