Stappenplan: zó werkt werving en selectie (w&s) voor vast personeel!

Vacatures opstellen, uitzetten en reacties doorspitten is veel werk. Héél veel werk zelfs. Laat ons dat dus lekker doen! We hebben ruim 50 jaar ervaring met Werving en Selectie (w&s) en weten precies welke werknemer perfect bij jouw bedrijf past. Die topper staat voor je neus, voor je het weet! Wedden?

Check meteen:

✅Gegarandeerd: geen match, geld terug
Bespaar zo’n 11.266 euro: voordelen w&s via Tempo-Team
Altijd minimaal 2 kandidaten: zo selecteren we stap voor stap kandidaten
Let’s go! Stuur direct je vacature in!

Dus, zoek jij een nieuwe medewerker, maar wil je de werving en selectie uit handen geven? Wij springen uit de startblokken en zoeken naar jouw perfecte kandidaat. Error? Kan gebeuren. Dan krijg je je geld terug: wel zo eerlijk! Lees onze voorwaarden over hoe dat precies werkt.

Scroll verder om te lezen wat we doen! 👇🏻

Start de werving vandaag!

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is een vorm van recruitment, waarbij het aanstellen van vast personeel wordt uitbesteed aan een derde partij. Dat betekent dat een wervingsbureau als Tempo-Team een vacature invult voor een bedrijf dat nieuwe werknemers nodig heeft. Dat gebeurt aan de hand van een grote database van kandidaten die een vaste baan zoeken.  

Werving en selectie betekent dus simpel gezegd dat wij voor je op zoek gaan naar vast personeel. Leun dus maar lekker achterover, want het wordt allemaal voor je geregeld. Hoppa!

En het werkt andersom natuurlijk hetzelfde. Ben je als werknemer op zoek naar een tof bedrijf om voor te werken? Check dan even onze pagina voor werknemers.

De voordelen van werving en selectie

 • Daar gaat (te) veel tijd in zitten
  Wist je dat het werven van een nieuwe werknemer zo’n 42 uur in beslag neemt?! Vacature schrijven, selecteren, afbellen, uitnodigen, en nog veel meer. Dat gaat er (te) veel tijd in zitten.
 • Het scheelt je ook best wat centen
  Ons lekker het werk laten doen, scheelt je ook behoorlijk wat in de portemonnee. Het kost gemiddeld 11.266 euro om een nieuwe werknemer te vinden. Dan ben je met ons toch écht een stuk goedkoper uit, hoor 😉
 • UNIEK 👉 Geen match, dan betaal je niet!
  Niet tevreden of komt de kandidaat de proeftijd niet door? Dan zoeken we gewoon een nieuwe collega voor je en krijg jij je geld terug. Niet goed, geld terug dus! Best een goede deal, al zeggen we zelf. Sterker nog: we zijn de enige in de markt die deze service aanbiedt gedurende de eerste maand van het dienstverband. Je loopt dus geen enkel risico!
  Hier lees je alles over de kosten van werving en selectie.

Waarom zou je gebruikmaken van een werving en selectiebureau?

Uit onderzoek blijkt dat er voor mkb’ers 3 belangrijke redenen zijn om met een werving en selectiebureau in zee te gaan: 

 • Het is lekker makkelijk
 • Snel flexibel personeel in alle vakgebieden
 • Omdat je behoefte hebt aan professionele ondersteuning

Stappenplan: zo werkt ons werving en selectieproces

Hoe werving en selectie werkt? Simpel! Check ons stappenplan hieronder maar: 

 1. Wie zoek je precies?
 2. Verspreid die vacature!
 3. Kiezen maarrrr
 4. Een match? Yes, we helpen jullie op weg!

Stap 1: wie zoek je precies?

Voordat wij de zoektocht starten, willen we eerst weten hoe jouw droomkandidaat eruit ziet. Wensen, profielen, tafeltennisskills: geef het allemaal door! Zo verzamelen we kennis over jouw bedrijf en de werkplek. 

Vervolgens gaan we de vacature opstellen aan de hand van het functieprofiel en de cultuurcheck. En dan gaan we een ronkende vacaturetekst schrijven! 

Stap 2: verspreid die vacature!

Dan begint het echte werk: de vacature moet gezien worden! Daarom delen we deze niet alleen op onze site, maar ook in de top 10 jobboards, zoals Indeed. Ook gaan onze recruiters en intercedenten actief op zoek naar de juiste kandidaten. 

Stap 3: kiezen maarrrr

Voorselectie? Regelen we voor je! Wat er op papier staat, is niet genoeg en daarom nodigen we een paar mensen uit op gesprek. Zo filteren we er minimaal 2 kandidaten uit die écht bij jouw bedrijf passen en waaruit jij uiteindelijk je keuze mag maken. Deze 2 komen bij je langs op sollicitatiegesprek. Wil je meer keuze? In overleg is alles mogelijk!

Deze selectie bepalen we aan de hand van: interviews, een aantal tests en een dubbelcheck op de match met jullie bedrijfscultuur. Ook doen we 2 referentiechecks bij de kandidaten, zo weet je zeker dat de mensen die we je voorschotelen ook echt kunnen wat ze beweren.

Stap 4: een match? Yes, we helpen jullie op weg!

Hebben we een match? Top! Dat wervings- en selectieproces gaat best snel, hè? We zorgen ervoor dat alle contracten goed worden opgesteld. Ook helpen we je spiksplinternieuwe collega bij zijn of haar eerste werkdag op weg! Na een week houden we een gezamenlijk evaluatiegesprek om te kijken of alles naar wens gaat. 

Hoe hoog is zo’n werving en selectie fee?

Voor elke nieuwe werknemer betaal je een zogeheten werving en selectie fee. Dit hoef je dus alleen te betalen wanneer je daadwerkelijk iemand aanneemt. Chill! Dat betekent: niet goed, geld terug. Hoppa! Zo weet je zeker dat je de juiste collega in dienst neemt. 

Hoe hoog is deze eenmalige fee? Dit wordt gebaseerd op een percentage van het bruto jaarsalaris. Hoe hoog dit percentage is, hangt af van de functie. Hier lees je alles over onze kosten voor werving en selectie

Aan de slag met werving en selectie?

Yes, let’s go! Als groot werving en selectiebureau vervullen we elke week honderden vacatures voor verschillende functies in alle vakgebieden. Nu die van jou nog! Deel je vacature met ons of neem eerst contact op met de Tempo-Team vestiging bij jou in de buurt. De wervingsbureaus van Tempo-Team zitten door het hele land! 

Deel je vacature met ons Neem direct contact op

Nog meer leesvoer: