Zo onthoud je al die namen op je eerste werkdag!

Met een onoverwinnelijke blik in je ogen en met een flink portie zelfvertrouwen, start jij je eerste werkdag. Je sollicitatiegesprek ging fantastisch en je bent klaar om te knallen! Zodra je binnenstapt, stellen collega’s zich aan je voor en word je begeleid naar je nieuwe werkplek door uuhm… Oeps, hoe heet ‘ie ook alweer? Je lijkt iedereens naam, na het handen schudden, direct te vergeten. 🤯 Hoe je die namen op je eerste werkdag wel onthoudt? Met deze 5 tips!

Alle namen onthouden met deze 5 tips  

De eerste werkdag breekt aan. Je hebt gister een goede nachtrust gehad en straalt in je outfit. Jij bent klaar om handjes te schudden en namen te onthouden! Met deze 5 tips zorgen wij ervoor dat jij een goede eerste indruk maakt en geen naam meer vergeet! 

Tip 1. S-p-e-l de naam 

Als je iemands naam herhaalt, kun je deze goed onthouden. Een handige truc is om te vragen of iemand zijn of haar naam wilt spellen. Dit werkt het best bij de moeilijkere namen. Door het spellen, vormen je hersenen een visueel beeld en dat onthoud je veel gemakkelijker. Top toch? 

Tip 2. Naam vergeten? Rijm is de lijm 

Ben je de ster van Sinterklaasavond met jouw gedichten? Mooi, want jouw rijmtalent kun je nu perfect gebruiken. Ontmoet je Piet van financieel, Liset van personeel en Suzan van marketing? Dan heten ze vanaf nu Piet Parkiet, Liset Ballet en Suzan Koekenpan. Gebruik wel iets dat aardig is, mocht je je per ongeluk verspreken.

Meld je aan voor de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival!

Survivallen, dat zie jij wel zitten! Ontvang de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival zo in je mailbox! Elke dag een sollicitatieobstakel overwinnen met een cadeau, ga jij de uitdaging aan? Meld je aan!

Meld je nu aan!

Tip 3. Let op bijzondere gezichtseigenschappen

Kijk goed naar iemands gezicht en zoek bijzondere gezichtseigenschappen zoals een scheve neus, grote oren of een kuiltje in de kin. Doe dit supersnel, nog voordat iemand zijn naam zegt. Je hersenen koppelen deze eigenschap dan aan de naam. Zo maak je sneller de juiste combinaties. 

Tip 4. Voorbereid naar je eerste werkdag 

Surf naar de bedrijfswebsite en bekijk de pagina’s zoals ‘het team’ of ‘over ons’. Hier vind je weleens het smoelenboek van het bedrijf. Leer dit uit je hoofd en je hebt een dikke voorsprong op je eerste werkdag. Ook kan je alvast degene met wie je veel gaat samenwerken opzoeken op LinkedIn. Hoppa, in de pocket die eerste indruk!

Tip 5. Toch gewoon even vragen

Eigenlijk vindt niemand het heel gek dat je op je eerste werkdag iemands naam vergeet. Er komt ook zoveel nieuwe informatie op je af. Mocht je iemands naam écht niet meer weten: vraag het dan gewoon. Dit laat zien dat je betrokken bent en dat jij je beste beentje voor zet. En na die eerste indruk komt er altijd nog een tweede, derde en vierde indruk. Je krijgt dus nog genoeg momenten om te stralen! ☀️

Zeker zijn van leuk werk?

Met onze Baanraders wordt jouw werkplezier so-wie-so een succes! Deze bedrijven scoren allemaal een 8+ op werkplezier volgens de Tempo-Teamers die er werken. Daar werken is dus sowieso héél leuk!

  • 1. Hoe onthoud ik elke naam?

    Met deze 5 tips onthoud jij elke naam: spel het, rijm de namen op een woord, let op bijzondere gezichtseigenschappen, check van te voren de website even en je kan het altijd nog een keertje vragen.

  • 2. Wat als ik een naam vergeet?

    Shit, naam vergeten! Kan gebeuren, iedereen snapt dat je als nieuweling veel prikkels binnen krijgt en niet alles kunt onthouden. Vraag je nieuwe collega rustig nog een keer om zijn/haar naam. 

  • 3. Waarom kan ik namen niet onthouden?

    Om dingen op te slaan in je geheugen heeft je brein tijd nodig. Als je jezelf voorstelt ben je meestal met allerlei dingen tegelijk bezig, zoals een hand geven en iemand aankijken. Dan hebben je hersenen het dus veel te druk om óók die naam nog te onthouden. Benieuwd hoe je beter wordt in namen onthouden? Check hier onze tips!