Zo start je een ijzersterk cv: met een profielschets

Een persoonlijk profiel in je cv, veel recruiters worden er warm van. In een korte alinea stel je jezelf voor. Eigenlijk is het een soort pitch, hoe enthousiaster hoe leuker, jahoee! 
Voordat je begint met een profielschets, vermeld je eerst je contactgegevens. Hoe moet die recruiter anders contact met je opnemen? Precies!

Deze contactgegevens zet je op je cv

Eruit springen met je contactgegevens? Het kan! Wat je in ieder geval moet vermelden zijn:

 • Je volledige naam
 • Je geboortedatum
 • Je adres
 • Je telefoonnummer
 • Je mailadres (let er even op dat je dit lekker professioneel houdt, dus geen saartje93@hotmail.com op een cv. Houd het bij je voor- en achternaam. Maak desnoods een nieuw mailadres aan. En liever Gmail dan Hotmail).

Je contactgegevens zijn meer dan je adres en naam. Waarom hier niet gelijk al wat extra’s laten zien aan je toekomstige werkgever?

 • Je eigen website of blog
 • Je LinkedIn-profiel. Wel even zorgen dat de info overeenkomt met je cv..;)
 • Je rijbewijs
 • Je Instagram-account. Als je dit gebruikt als portfolio, staat dit heel sterk op je cv. Zeker wanneer je solliciteert voor een creatieve baan. Doe je niks werkgerelateerds met Insta? Dan lekker weghalen!

Tip! Het is slim om je eigen naam eens door de zoekmachine van Google te halen. Komen er foto’s naar boven van dat legendarische avondje stappen die je niet persé wilt delen met je toekomstige werkgever? Nu kan je er nog iets aan doen! 

Smile! Zorg voor een goede foto

Een cv is niet compleet zonder pakkende foto. Een foto waarop je jezelf goed laat zien! En nee, niet die leuke vakantiefoto met die fles wijn voor je neus of die ene schattige foto samen met je vriend(in). Houd het zakelijk, lachen mag natuurlijk altijd. 

Dit is een profielschets

In een profielschets stel je jezelf kort. Probeer dit in maximaal 5 regels te doen. Laat zien wie je bent! Noem een paar kenmerkende eigenschappen en leg uit hoe je tegen je vakgebied aankijkt. Welke rol zie je daarin weggelegd voor jezelf en welke ervaring heb je erin? Vertel bijvoorbeeld hoe je jouw werk in de zorg ziet en wat je er zo mooi/leuk/goed aan vindt. Waarom wil je je steentje bijdragen aan dit vakgebied en waar zie je jezelf over 3 jaar? Werkgevers smullen van je toekomstvisie! 

Meld je aan voor de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival!

Survivallen, dat zie jij wel zitten! Ontvang de gratis 5-daagse sollicitatiesurvival zo in je mailbox! Elke dag een sollicitatieobstakel overwinnen met een cadeau, ga jij de uitdaging aan? Meld je aan!

Meld je nu aan!

Persoonlijk profiel cv voorbeelden

Een profielschets voor een thuiszorgverpleegkundige
Thuis, onderweg of op werk: ik houd ervan om voor mensen te zorgen. Blij word ik van het klaarmaken van de broodtrommel van mijn zoontje én van het eten geven aan een patiënt. Collega’s noemen mij vrolijk, praktisch en een doorpakker. Ik vind het fijn om mijn liefde te geven aan mensen die het anders zouden missen. Dit doe ik het liefst in een team waar iedereen voor elkaar klaar staat en er genoeg gelachen wordt.

Een profielschets voor een helpdeskmedewerker
Als klein jochie was ik al druk bezig met puzzelen. Zoveel puzzelboekjes die ik wel niet versleten heb... Die passie zit er na 20 jaar nog steeds in! Ik help anderen graag met het zoeken naar oplossingen. Ook ben ik moeilijk van mijn stuk te brengen, mijn hoofd blijft eigenlijk altijd wel koel. Dus als iemand mij belt met een vraag, of gewoon met de zin om even te klagen: ik bied hen met plezier een luisterend oor! 

Anderen lazen ook:

 • Welke contactgegevens zet je op een cv?

  Op je cv zet je in ieder geval de volgende contactgegevens: je volledige naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en mailadres. Zo weet de recruiter je te vinden! Wist je dat je ook al kan opvallen met je contactgegevens? Zet er bijvoorbeeld je eigen website, LinkedIn-profiel of Instagramaccount bij.

 • Wat is een profielschets?

  In een profielschets stel je jezelf kort. Probeer dit in maximaal 5 regels te doen. Laat zien wie je bent! Noem een paar kenmerkende eigenschappen en leg uit hoe je tegen je vakgebied aankijkt. Welke rol zie je daarin weggelegd voor jezelf en welke ervaring heb je erin?

 • Hoe schrijf je een persoonlijk profiel op je cv?

  De profielschets is een soort pitch over jezelf. Vertel bijvoorbeeld waarom je het werk bent gaan doen dat je nu doet en wat je er zo mooi/leuk/goed aan vindt. Waarom wil je je steentje bijdragen aan dit vakgebied en waar zie je jezelf over 3 jaar? Werkgevers smullen van je toekomstvisie!

 • Wat is een voorbeeld van een profielschets?

  Thuis, onderweg of op werk: ik houd ervan om voor mensen te zorgen. Blij word ik van het klaarmaken van de broodtrommel van mijn zoontje én van het eten geven aan een patiënt. Collega’s noemen mij vrolijk, praktisch en een doorpakker. Ik vind het fijn om mijn liefde te geven aan mensen die het anders zouden missen. Dit doe ik het liefst in een team waar iedereen voor elkaar klaar staat en er genoeg gelachen wordt.