Werken als supply chain medewerker, iets voor jou? 🔗

Je drinkt een borreltje op een zonnig terras, je doet boodschappen in je mandje en je bestelt kleding bij je favoriete winkel. Wel eens stilgestaan bij hoe al dit lekkers (en leuks) bij jou terechtkomt? Dat gaat eerst een heel productieketen door en laat daar nou precies een supply chain medewerker aan te pas komen! Van het beheer van de voorraad en het transporteren van de producten totdat het daadwerkelijk bij de eindgebruiker komt. Dankzij jou loopt alles op rolletjes. Wil jij weten hoe en waar je aan de slag kunt als supply chain medewerker? Wat voor opleidingen en trainingen je nodig hebt? Welke vacatures er zijn voor supply chain medewerkers? En natuuuurlijkkk… wat je salaris wordt?! Dan ben je hier he-le-maal aan het juiste adres! 

 Check alle vacatures

Goed verhaal, lekker kort

Uuhhh… wat doet een supply chain medewerker precies?!

Oke supply chain zeg je?! Wat is dat dan precies? Nou supply chain, ofwel productieketen, is niks anders dan de goederenstroom van de leverancier tot aan de consument en alle activiteiten die daarvoor nodig zijn. Denk aan inkoop, productie, opslag, verkoop, maar ook contact met leveranciers en klanten! Om dit allemaal soepel te laten verlopen is een supply chain medewerker hard nodig. Jij als manusje van alles bevind je moeiteloos tussen alle werkzaamheden. Bestellingen goed afronden, bijhouden van voorraden en onderhoud van contact tussen leveranciers en klanten; jij bent multi-inzetbaar. Er zijn ontzettend veel logistieke bedrijven waar ze naar goede supply chain medewerker zoeken. Yesss… als dat geen baangarantie is! 🤩

Als supply chain medewerker fix je dus:

 • Het voorraadbeheer: is er nog genoeg voorraad? Jij weet precies wat er nog in het magazijn ligt en wat nog eventueel besteld moet worden!
 • Het kwaliteitsbeheer: jij gaat altijd voor een zo’n hoog mogelijke kwaliteit van zowel de producten als het productieproces, van zowel de diensten als de organisatie. Je bent superscherp op wat er binnenkomt, of er op tijd wordt geleverd en op de service en prijzen. 
 • Het contact met leveranciers: ‘’Waar blijven die 582 pakketjes?’’ Jij doet er alles aan om alles op tijd te leveren. Wie je daar ook voor moet bellen of achter zijn broek aan moet zitten! 
 • Analyses en optimalisaties van processen: wat gaat goed en wat kan beter? Met jouw analytisch denkvermogen ben je altijd bezig met verbeteringen van knelpunten in de supply chain. 
 • Dataverwerking: interne data, externe data… Jij verwerkt het allemaal zodat je daar waardevolle informatie uit kan halen. De ene dag check je de voorraad, de andere dag duik je in het productieproces en fix jij die strakke planning. Hoppa! 
 • Planningen: productie, inkoop, voorraad en heel veel meerrrr: geen proces verloopt soepel zonder een strakke planning. Je bent dan ook een kei in deze puzzels maken en oplossen!

De werkdag van een supply chain medewerker: plannen, coördineren en organiseren

De logistiek is een goed geoliede machine. Eentje die dag en nacht doordraait. Als supply chain medewerker heb je dus altijd wat te doen! Afhankelijk van welk bedrijf en in welke branche je zit, zijn zowel de taken als de dagen mega divers. Een dag in het leven van een supply chain medewerker meemaken? Kijk dan even mee!
 

Tijdstip Taak
06:30 uur

een goedemorgen, zonder zorgen 🚚

07:30 uur

bakkie… mmm die geur alleen al ☕️

08:00 uur

voorraad check - wat ligt er in het magazijn? Welke bestellingen staan op de planning en welke producten zijn hardlopers?! 🖊️ 

09:00 uur

alles staat klaar om verzonden te worden -> orderpickers, kom maar doorrrrrrr... 📦 

10:00 uur

belangrijk overleg met een grote leverancier over het leveringsproces 💸

11:00 uur  
11:30 uur

plan van aanpak voor nabewerking orders. Wat heb je hiervoor nodig, wie heb je hiervoor nodig en wanneer moet dit worden opgepakt? 💻

13:00 uur  
14:00 uur

plannen, plannen en nog eens plannen 📞 die bestellingen komen onder jouw toeziend oog op tijd!

16:30 uur

zingend terug naar huis 🎶 

Wat schuift het? Het gemiddelde salaris van een supply chain medewerker 🤑

Als fulltime medewerker supply chain verdien je gemiddeld tussen €2.402 en €2.641 bruto per maand. Lekker salaris toch?! Werk je 40 uur per week, dan is dat bijna €30.000 per jaar. Daar kun je bijna 4000 pakketjes van versturen! 😉 Werk je liever flex of parttime? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van €14,56. Kasssssaaaaa!

Hoe weten wij dat supply chain medewerkers dit gemiddeld per maand verdienen? Dankzij onze salariswijzer! Deze tool berekent het gemiddelde maandloon van Tempo-Teamers met deze functie. Let op: hierin nemen wij leeftijd, locatie en eventuele extraatjes niet mee.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

👉 Ga je bij een groot bedrijf werken? Dan is er vaak een eigen CAO. Hierin staan alle afspraken om jou te belonen voor je harde werk, naast het salaris. Wat dacht je van vakantiedagen, bonussen en andere financiële extraatjes? In de algemene CAO Transport & Logistiek kun je al een beetje checken wat jou te wachten staat.

Meer weten over moneys, doekoes, guap, flappen, cash, floes, knaken? Of benieuwd wat je verdient als supply chain medewerker of supply chain manager? Wij vertellen je alles over salaris!

Weet wat je waard bent

Benieuwd wat JIJ waard bent als supply chain medewerker? Kom erachter met de salariswijzer! Word snel een beetje wijzer van wat het gemiddelde salaris van een supply chain medewerker is. Hoppaaaa!

Wat voor supply chain medewerkers zijn er?

Er zijn verschillende soorten supply chain medewerkers. Naast dat je natuurlijk bij allerlei verschillende bedrijven met andere producten kunt werken, zijn ook deze functies binnen de supply chain misschien interessant voor jou:

 • Supply chain planner: zeker niet te veel, maar ook zeker niet te weinig! Als supply chain planner zorg jij dat er precies genoeg voorraad is. Je werkt zo effectief mogelijk en dus heb je inzicht in de vraag van de klant. Voorraadoverschot? Te lange leveringstijden? Dat overkomt jou niet! 
 • Supply chain manager: inkoop, kwaliteitsbeheer, productie, planning, jaaaa… zelfs klantenservice en marketing. Niks is jou te gek! Je weet van alles wel wat en neemt graag de leiding. Ze noemen je dan ook wel eens supply-chain-manusje-van-alles.
 • Consultant supply chain: als consultant supply chain heb je commercieel inzicht. Je ziet kansen en mogelijkheden en weet hoe processen in de keten steeds beter kunnen. Daar geef je dan ook advies aan het management van een organisatie. Súúúperwaardevol!

Supply chain medewerker worden? Deze opleidingen en certificaten helpen je op weg

Wil jij supply chain medewerker worden? Dat snappen wij wel! Iedereen is welkom in de logistiek! Je hebt geen specifieke opleiding nodig, maar heb je een opleiding in de richting van logistiek en economie gedaan? Dan heb je zeker een streepje voor! Veel werkgevers vragen wel om ervaring in de supply chain of logistiek. Ook zijn er vaak intern mogelijkheden tot cursussen en bijscholing. 

👉 Altijd met een glimlach naar werk, wie wil dat nou niet? Daarom investeren we bij Tempo-Team in jouw toekomst met Mijn Groei: het grootste aanbod opleidingen, online trainingen en leerwerktrajecten voor jou! Je vindt ze in je Mijn Tempo-Team account.

👉 Werk jij (nog) niet via Tempo-Team? Dan heb je met een account toegang tot alle gratis online trainingen, webinars en podcasts. Da’s ook lekker! Schrijf je hier snel in.

👋🏽 Dit zijn de doorgroeimogelijkheden van een supply chain medewerker

Heb je al ervaring opgedaan als supply chain medewerker? Tijd voor wat meer verantwoordelijkheden! Naar deze functies kun jij doorgroeien:

Checklist: aan deze eigenschappen en competenties herken je een echte supply chain medewerker 🤩

Als supply chain medewerker ben je assertief, oplossingsgericht, heb je marktkennis en bewaar je het overzicht. Daarnaast heb je nog een aantal competenties in huis, namelijk:

 • Stressbestendig: Houd je het hoofd koel in de meest verhitte situaties? Top! In een wereld zo dynamisch als die van de logistiek, gaan dingen soms anders dan gepland. Doet jou niets ... jij blijft altijd rustig.
 • Communiceren: je hebt altijd je babbeltje bij je. Collega’s, leveranciers, klanten, stakeholders en orderpickers. Een supply chain medewerker stapt moeiteloos op ze af! 
 • Plannen en organiseren: een hoop interne processen zijn afhankelijk van jouw planning. Productie, inkoop, voorraad, orderpickers en leveringen; alles loopt op rolletjes met jou aan het roer!
 • Nauwkeurig: jij hebt oog voor details! Als supply chain medewerker werk je netjes, probeer je fouten te voorkomen en help je collega’s om hetzelfde te doen!

Check, check, dubbelcheck? Dan zou dit beroep wel eens heel goed bij je kunnen passen!

Deze bedrijven MOET je gezien hebben als supply chain medewerker

Onze Tempo-Teamers hebben speciaal voor jou uitgezocht wat de àller, àller, àllerleukste werkgevers van Nederland zijn. Deze banen zijn een AANRADER en scoren een 8+ op tevredenheid! Zo weet je zeker dat er mensen werken met véél werkplezier, goede arbeidsvoorwaarden en werkzekerheid. Wie wil dat nou niet?! 

De baanrader voor supply chain medewerkers:

 • DHL: zeg je internationaal, dan zeg je DHL! Want in welk land zit dit koeriersbedrijf eigenlijk niet? Dat maakt dat er ook heel veel functies zijn, heel veel collega’s en heel veel werkplezier. Als supply chain medewerker kun jij daar dus wel terecht!

Altijd de nieuwste supply chain medewerker vacatures in je mailbox?

Met een vacature-alert ben jij als ALLEREERSTE op de hoogte van de nieuwste vacatures voor supply chain medewerker. Stel ‘m nu in en laat die leuke baan maar komennnnnn!

Flexibele of vaste baan als supply chain medewerker?

Wil je parttime werken of toch liever fulltime? Als supply chain medewerker heb je ontzettend veel keuze en vrijheid. Je leven flexibel indelen? Dat kan! Er is veel vraag naar medewerkers in de logistiek. Voor alle dienstverbanden kun je bij Tempo-Team terecht! Check direct alle vacatures per dienstverband.

Waarom werken als supply chain medewerker via Tempo-Team

Bij Tempo-Team staan we voor werkplezier en helpen we je graag aan een toffe baan. En dat niet alleen, je krijgt namelijk ook:

 • Veel vacatures bij grote én bekende bedrijven! Wat dacht je van DHL, Albert Heijn of PostNL?!
 • Werk voor starters en ervaren medewerkers op ieder opleidingsniveau.
 • Jij maakt de keuze. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt, wij regelen het!
 • Een flink aanbod aan opleidingen en trainingen. Voor ieder wat wils.
 • Persoonlijke begeleiding. Wij staan altijd voor je klaar.
 • Een vooruitzicht. Mensen die via Tempo-Team werken ontwikkelen zich door de jaren heen en klimmen steeds hogerop.

Sla jouw baan als supply chain medewerker aan de haak met onze sollicitatietips

Sollicitatiebrief, cv, op gesprek… Wat komt er allemaal kijken bij een sollicitatie en wat mag je écht niet vergeten? Onze specialisten en recruiters hebben al hun tips en kennis voor je op een rijtje gezet. Zo wordt solliciteren supersimpel!

Dit zijn de meestgestelde vragen over supply chain medewerkers

 • Wat doet een supply chain medewerker?

  De vraag is eigenlijk: wat niet? Van voorraadcheck, tot contact met alle leveranciers, klanten en orderpickers. Van planningen maken tot de nazorg van orders. Als supply chain medewerker ben je verantwoordelijk voor alle interne processen in de logistiek. Lees hier alles over de taken van een supply chain medewerker.

 • Wat verdien je gemiddeld als supply chain medewerker?

  Als fulltime medewerker supply chain verdien je gemiddeld tussen €2.402 en €2.641 bruto per maand. Dat is dan €30.000 per jaar. Daar kun je bijna 4000 pakketjes van versturen! 😉 Werk je liever flex? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van €14,56. Kasssssaaaaa! Bekijk de salarisindicatie van een supply chain medewerker. 

 • Heb je ervaring nodig voor supply chain medewerker?

  Heb je al wat ervaring als supply chain medewerker, dan is dat mooi meegenomen. Maar voel je je thuis in een dynamische omgeving? Schakel je makkelijk tussen afdelingen? En ben je klantgericht? Dan is er zeker een baan voor jou! Ook zijn er doorgroeimogelijkheden op basis van jouw ervaring. Bekijk alle supply chain medewerker vacatures en kom erachter welke bij jou past!

 • Waarom is het leuk om te werken als supply chain medewerker?

  Geen dag is hetzelfde! Je hebt veel verantwoordelijkheden en bent een onmisbare schakel tussen verschillende logistieke processen. Ook zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Jaaa want je werkt in een van de meest dynamische branches. Leuke collega’s, gezelligheid op de werkvloer en lachen geblazen; superleuk dus! Bekijk een dag uit het leven van een supply chain medewerker!

 • Aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als supply chain medewerker?

  Om als supply chain medewerker aan de slag te gaan ben je assertief, oplossingsgericht en heb je marktkennis in huis. Daarnaast houd je het hoofd koel in stressvolle situaties en ben je een ster in plannen en communiceren. Leer meer over de eisen voor een baan als supply chain medewerker. 

 • Hoe moet ik solliciteren op een supply chain medewerker vacature?

  Solliciteren als supply chain medewerker is supersimpel! Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en zoek bij onze vacatures naar de functietitel. Hierna stuur je gemakkelijk je cv en motivatie op via onze website en voilá! Je hebt nu gesolliciteerd! Heb je nog wat hulp nodig bij het solliciteren?

 • Hoe lang duurt een opleiding tot supply chain medewerker?

  Er is geen speciale opleiding tot supply chain medewerker. Wel heb je een hbo-diploma nodig en kun je intern vaak veel ervaringen opdoen! Ontdek meer over opleidingen en bijscholing tot supply chain medewerker.