Jongerenreis Clipper Stad Amsterdam

Belangrijke update over de unieke zeilzwerftocht speciaal voor jongeren

Helaas, door het coronavirus gaat de jongerenreis Clipper Stad Amsterdam niet door! Dus... de zeilreis van zondag 12 juli t/m 19 juli 2020 van Londen naar Den Helder vindt dit jaar niet plaats. Wij vinden de veiligheid en gezondheid van de jongeren en bemanning erg belangrijk. Daarom respecteren en volgen de maatregelen van de bevoegde instanties. 

Waarschijnlijk is er volgend jaar weer een Clipper Stad Amsterdam Jongerenreis. Wij bieden dan natuurlijk weer een groep jongeren tussen de 17 en 25 jaar een super gave zeilervaring. De jongeren draaien mee met de bemanning om de historische driemaster op de scherpste koers te houden. Een onvergetelijke ervaring!

Een onvergetelijke ervaring

Het schip is een 24-uursbedrijf, er wordt in ploegen gewerkt: van wachtlopen en dekbemanning tot corveedienst. Een leven dat volkomen anders is dan het leven thuis, aan wal. En dat is precies van de jongeren als een onvergetelijk omschrijven. Iedereen die na een week de loopplank af gaat, heeft ervaringen opgedaan die altijd bijblijven.

Over de de Clipper Stad Amsterdam

De Clipper Stad Amsterdam is in het kader van een werkgelegenheidsproject gebouwd door de gemeente Amsterdam en Randstad. De prachtige driemaster uit 2000 is een moderne ‘extreme’ clipper, gebouwd in historische perspectief. Dat merk en voel je als je aan boord bent. Over de hele wereld is de Stad Amsterdam een bezienswaardigheid. Meer weten over dit unieke zeilschip? Bekijk meer informatie op de website van Stad Amsterdam.

Ron Zandvliet, begeleider/coach Clipper Jongerenreis

“We hebben ieder jaar een zeer gevarieerd en sterk uiteenlopende groep jongeren aan boord. Jongeren met verschillende achtergronden, opleidingsniveaus en ervaringen. De eerste uren is het even aftasten, maar daarna leert iedereen dat je met respect, teamwork en zelfdiscipline echt verder komt.”