Jongerenreis Clipper Stad Amsterdam

Wat cool: een unieke zeilzwerftocht van Londen naar Den Helder speciaal voor jongeren

Ook dit jaar is er weer een Clipper Stad Amsterdam Jongerenreis. Wij bieden een groep jongeren tussen de 17 en 25 jaar een super gave zeilervaring. De zeilreis vindt plaats van zondag 12 juli t/m zondag 19 juli 2020 van Londen naar Den Helder. De jongeren draaien mee met de bemanning om de historische driemaster op de scherpste koers te houden. Een onvergetelijke ervaring!

Is jouw zoon of dochter tussen de 17 en 25 jaar? En vindt hij of zij het leuk om samen met andere jongeren op de Clipper Stad Amsterdam mee te zeilen? Zeilervaring is niet nodig, wel de wil om handen uit de mouwen te steken. Interesse? Stuur ons dan een e-mail.

Een onvergetelijke ervaring

Het schip is een 24-uursbedrijf, er wordt in ploegen gewerkt: van wachtlopen en dekbemanning tot corveedienst. Een leven dat volkomen anders is dan het leven thuis, aan wal. En dat is precies van de jongeren als een onvergetelijk omschrijven. Iedereen die na een week de loopplank af gaat, heeft ervaringen opgedaan die altijd bijblijven.

Vaarschema

De zeilreis vindt plaats van zondag 12 juli t/m zondag 19 juli. Wij reizen zondagochtend 12 juli per luxe touringcar van Amsterdam naar hartje Londen. Dat is toch super relaxed! Middenin de rivier de Theems pal onder de beroemde Tower Bridge begint onze avontuurlijke zeilreis. In de loop van de week maken we mogelijk een tussenstop aan de Engelse kust, daar waar de wind ons brengt. Op zondagochtend 19 juli gaan we in Den Helder van boord en pakken we de bus terug naar Amsterdam.

Over de de Clipper Stad Amsterdam

De Clipper Stad Amsterdam is in het kader van een werkgelegenheidsproject gebouwd door de gemeente Amsterdam en Randstad. De prachtige driemaster uit 2000 is een moderne ‘extreme’ clipper, gebouwd in historische perspectief. Dat merk en voel je als je aan boord bent. Over de hele wereld is de Stad Amsterdam een bezienswaardigheid. Meer weten over dit unieke zeilschip? Bekijk meer informatie op de website van Stad Amsterdam.

Ron Zandvliet, begeleider/coach Clipper Jongerenreis

“We hebben ieder jaar een zeer gevarieerd en sterk uiteenlopende groep jongeren aan boord. Jongeren met verschillende achtergronden, opleidingsniveaus en ervaringen. De eerste uren is het even aftasten, maar daarna leert iedereen dat je met respect, teamwork en zelfdiscipline echt verder komt.”