Werken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Raampje open, armpje uit het raam en de zon op je bol. Heerlijk rijdend over de Nederlandse wegen en bruggen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over gaten in de weg. Dat gevoel hebben we te danken aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dankzij dit ministerie liggen onze wegen er altijd strak en veilig bij. Maar dat is nog niet alles! Wist je dat zij ook onze voetjes droog houden én zorg dragen voor onze weerberichten? Dus wil jij onderdeel worden van bijvoorbeeld Rijkswaterstaat of het KNMI in de Bilt? Bekijk dan snel welke vacature bij jou aansluit!

Vacatures IenW

Nu even geen vacatures beschikbaar

Maar niet getreurd! We hebben nog vééél meer vacatures. Kijk zelf maar!

Werken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW)

Als onderdeel van het ministerie van IenW bouw je niet alleen aan de echte wegen maar ook aan je persoonlijke carrièrepad. De lijst van verantwoordelijkheden van het ministerie is bijna net zo lang als de A2. Het ministerie is niet alleen van de verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, maar ze zijn ook nog verantwoordelijk voor bescherming tegen wateroverlast. Dan weet je nu ook wie je moet bedanken voor de droge sokken.


Arbeidsvoorwaarden

  • Werken bij het ministerie van IenW betekent niet alleen dat je aan de slag gaat bij een beleidsministerie die de plannen ook meteen concreet maakt, maar je kan ook rekenen op de volgende punten:
  • Doorgroeimogelijkheden
  • Een goed salaris 
  • Reiskostenvergoeding
  • Gratis trainingen via Tempo-Team
  • Een baan bij de mooiste werkgever van Nederland: de overheid!

Veel voorkomende vacatures bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Managementassistent

Ondersteun één of meerdere managers bij het ministerie van IenW als managementassistent. Je beheert de complexe agenda's en plant de afspraken netjes in. Staat er toch per ongeluk een dubbele afspraak in? Dan weet jij wat te doen. Naast het contact met management, heb je ook veel contact met de andere managementassistenten. Samen vormen jullie een nauw samenwerkend team. 

Projectondersteuner

Als project ondersteuner bij het ministerie van IenW sluit je aan bij een specifiek project en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt! Dat kan een project zijn als ondersteuner van bijvoorbeeld evenementen, maar ook van een ICT afdeling. Jouw taken zijn onder andere het plannen en bijwonen van overleggen, het opstellen van actielijsten en zorgen dat de juiste personen daar écht mee aan de slag gaan. Een echte uitdaging met verantwoordelijkheid dus. 

Projectsecretaris

Toen we hierboven vertelden dat je stappen kan maken, meenden we het ook echt! Projectsecretaris is namelijk een mooie vervolgstap op de functie van projectondersteuner. Hierbij heb je meer verantwoordelijkheid en een meer overkoepelende rol bij het project. Je houdt je meer bezig met de strategische programmaplannen, factsheets en rapportages, en de totale status van het project. Behalve dat je veel contact hebt met interne collega’s, ga je in deze functie ook schakelen met externe partners. Lekker divers dus!

Administratief-juridisch medewerker

Je raadt het, je gaat juridische zaken administreren. Waar moet je dan aan denken? Nou voornamelijk subsidies aanvragen. Je gaat met jouw juridische kennis beoordelen of de subsidieaanvragen moeten worden goed- of afgekeurd. Dat doe je in het begin met een ervaren collega aan je zijde, maar na je inwerkperiode ga je als kapitein van je eigen schip aan de slag. 

Parttime of fulltime werken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Normaal zijn de meeste banen bij dit ministerie wel fulltime. Dat betekent bij de overheid 32   tot 36 uur per week. Dus als je fulltime wilt werken zit je hier goed! Maar er leiden natuurlijk meerdere (van die goede 😉) wegen naar Rome. Als je aan de slag gaat als bijvoorbeeld projectondersteuner dan staan er ook wel eens parttime vacatures open. Hoe lang je opdracht duurt? Dat is niet gegoten in beton, maar bij elke vacature weer anders.

Werken bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in jouw regio

De meest voorkomende werklocaties zijn Den Haag en Utrecht. Daar kun je bijvoorbeeld aan de slag als managementassistent, projectondersteuner of projectsecretaris. Maar je kunt ook jouw droombaan vinden als managementassistent bij het KNMI in De Bilt of als administratief-juridisch medewerker in Zwijndrecht. Eigenlijk kan je dus net als het weer alle kanten op. En of je daar nu met de trein, auto of fiets komt.. Je weet in ieder geval dat de wegen beheerd worden door je eigen opdrachtgever!

Vacatures IenW

De nieuwste vacatures in je mailbox

Een nieuwe baan bij jou in de buurt? Wij geven je elke dag een seintje! Zo mis je nooit die leuke baan en ben je als eerste op de hoogte.